Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΑΡΘΡΟ spoof - ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΜΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ COVID ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ (από ΑΟΡΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κοριούς μου στις μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών του κόσμου ο πυρετός πολλών μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας να εξαναγκάσουν σε εμβολιασμό το εναπομείναν τους ποίμνιο δεν οφείλεται σε φιλάνθρωπο ζήλο να συμπαρασταθούν στους ανθρώπους που πάσχουν, αλλά στο ότι μεγάλες υπηρεσίες πληροφοριών τους εκβιάζουν με τεκμήρια από υποκλοπές (που τους προωθούν μέσω ΕΥΠ).

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο διευθυντής της CIA Ουίλλιαμ Μπερνς στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε μία τους συνομιλία από τις 17 Οκτωβρίου 2021 στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου ‘Υπάρχουν τόσοι πολλοί και τόσο πολύ «εμβολισμένοι» ιεράρχες, που ο Παντελεήμων μπροστά τους ήταν του νηπιαγωγείου’.

Στην ερώτηση του προέδρου 'ποιος είναι αυτός ο Παντ...' τον ενημέρωσε ότι:

Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης (1938-2014) εξελέγη το 1977 Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων και το 1994 μετατέθηκε στη Μητρόπολη Αττικής.

Από το 2002 το όνομά του ενεπλάκη σε διάφορα σκάνδαλα μεγαλύτερο εκ των οποίων ήταν η διαρροή από γνωστή-άγνωστη υπηρεσία ηχογραφημένων με κοριό  συνομιλιών του με νεαρό (προσοχή σκληροί διάλογοι απαιτείται επιβεβαίωση ηλικίας).


Ακόμη, σε offshore εταιρία βρέθηκε ποσό 1.500.000 ευρώ κατατεθειμένο στο όνομά του, για το οποίο ο ίδιος δήλωσε πως το φύλαγε για τα γεράματά του.

Τελικά τον Φεβρουάριο του 2005 τέθηκε σε εξάμηνη διαθεσιμότητα μέχρι που τον Αύγουστο αποφασίστηκε η οριστική απομάκρυνση του.

Τον Ιούνιο του 2008 καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση ποσού 66,5 εκατ. δρχ. και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό.

Όμως σύμφωνα με άρθρο στο ΒΗΜΑ από τις 13 Ιουλίου 2008 κιόλας ο νεοεκλεγείς (την 7η Φεβρουαρίου 2008) 'Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ και οι 12 μητροπολίτες-μέλη της Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν στα τέλη Ιουνίου να ζητήσουν … τη μεταφορά του ιεράρχη σε μοναστήρι προκειμένου να εκτίσει εκεί την ποινή του … ζώντας σε εκκλησιαστικό περιβάλλον … «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι επιβάλλουν οι νόμοι για να σας βοηθήσουμε» δήλωσε στον κ. Παντελεήμονα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τον επισκέφθηκε στις φυλακές μαζί με τους μητροπολίτες Νέας Κρήνης κ. Προκόπιο και Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο. Ακόμη, συνάντηση είχε μαζί του και ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος … προκειμένου να δείξει, όπως έλεγε ιεράρχης, το φιλάνθρωπο πρόσωπο της Εκκλησίας, η οποία πρέπει να συμπαρίσταται στους ανθρώπους που πάσχουν.'

Βέβαια με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο βρίσκουμε κάποια (κυρίως 'παραεκκλησιαστικά') μπλογκς με επιστολές (ανωνύμων) που γράφουν: ‘Θα θυμούνται οι περισσότεροι ότι εκβιασμούς και έμμεσες απειλές εκτόξευε ο Παντελεήμων προς τους άλλους Αρχιερείς … «Αν ανοίξω το στόμα μου, θα πάρω πολλούς στον λάκκο μαζί μου».’

Τελικώς αποκαταστάθηκε κι επανήλθε στην αρχιεροσύνη το φθινόπωρο του 2012, με απόφαση που είχε ληφθεί, όπως είχε σχολιαστεί και γραφτεί, έπειτα από την ασφυκτική πίεση του Φαναρίου.

fantastikanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου