Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

 Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, Αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού Καζαντζίδη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 60 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός (κατά κόσμον Κυριάκος) Καζαντζίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1961. Ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές του, εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. εκ της οποίας  αποφοίτησε το 1984, οπότε και εκάρη Μοναχός στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1986, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου (1974-1991) και μετέπειτα Παροναξίας (1991-2008) κυρού Αμβροσίου. Ακολούθως, διορίστηκε έκτακτος εφημέριος και Ιεροκήρυξ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Γουμενίσσης έως τον Ιούνιο του 1987, οπότε του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Ιεροκήρυκος. Την ίδια χρονιά, προς επιβράβευση της πιστής εκπληρώσεως των ιερατικών του καθηκόντων, χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης υπό του μακαριστού κυρού Αμβροσίου και τοποθετήθηκε ιερατικώς προϊστάμενος στον Ι.Ν.  Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πενταλόφου, τον οποίο ανακαίνισε εκ βάθρων.

Τον Οκτώβριο του 2005, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ανέλαβε την ηγουμενία της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς και διορίστηκε ιερατικώς προϊστάμενος στην Ενορία Αγίου Νικολάου Μελίβοιας, ενώ λίγες μέρες αργότερα χειροθετήθηκε Πνευματικός. Κύριο μέλημά του, η κατήχηση, η πνευματική καλλιέργεια του λαού του Θεού και η ανασυγκρότηση της Ιεράς Μονής. Επί των ημερών του, επετεύχθη η στερέωση, η  συντήρηση, ο καθαρισμός των τοιχογραφιών, η γενική ανακαίνιση του Καθολικού και του Πύργου και η δημιουργία αδελφότητος στο εγκαταλελειμμένο από το 1881 Μοναστήρι.

Το σκήνωμα του π. Αιμιλιανού θα εκτεθεί σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, όπου θα τελεστούν όλες οι προβλεπόμενες Μοναστηριακές νεκρώσιμες ακολουθίες. Αύριο, Τετάρτη 1/12, θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγιάς, όπου θα τελεστούν ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 10.30 π.μ., αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί ακολούθως στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου