Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Πειραιώς για εμβόλια και covid: «Δαιμονοκρατούμενος και αδελφοκτόνος όποιος αντιμάχεται την επιστήμη» – ΗΧΗΤΙΚΟ.

 

«Δεν είναι εφικτή η δυνατότητα στους ναούς να ελέγχονται όσοι εισέρχονται σε αυτούς»

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την στάση ορισμένων ιερέων απέναντι στον κορωνοϊό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου Σεραφείμ.

Επέπληξε το κράτος για την απουσία «δυναμικής απάντησης» σε όσους -κατά τον ίδιο- διαδίδουν fake news για τα εμβόλια, ενώ αποκάλυψε πως κληρικός της Αρχιεπισκοπής ζήτησε την παραίτηση του επειδή τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών.

Σε άλλο σημείο καταφέρθηκε με τρομερούς χαρακτηρισμούς κατά όσων αμφισβητούν την επιστήμη και τα εργαλεία της λέγοντας επί λέξει:

«Η επιστήμη δεν είναι δαιμονικό γεγονός είναι εκ Θεού. Τα ιερά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης αναφέρονται επωνύμως στους ιατρούς. Όποιος αντιμάχεται την ιατρική επιστήμη και τα φάρμακα και γενικότερα την προσπάθεια κατανοήσεως του κόσμου, αυτός ο άνθρωπος δεν έχει διάκριση και δεν έχει βεβαίως φωτισμό από τον Θεό. Δαιμονοκρατείται. Και για αυτόν τον λόγο γίνεται ακουσίως και αδελφοκτόνος γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από αυτή την ασθένεια».

Σε άλλο σημείο, ερωτηθείς εάν θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις για όσους αντιδρούν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, απάντησε πως «αν δημοσιοποιεί την γνώμη του έχει σχισματική χροιά καθώς αποκόπτεται από το σώμα της εκκλησίας».

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου