Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η Καστορία εόρτασε τον Άγιο Φανούριο (ΦΩΤΟ)

ag.fanourios
Λαμπρά εορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Καστοριά και στο βυζαντινό και ιστορικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Πολιτείας.
Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και την παρουσία εκατοντάδων πιστών, που προσέτρεξαν στη χάρη του Αγίου Φανουρίου αλλά του πρόσφεραν και τα δώρα τους.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον τρόπο που πρέπει να προσευχόμαστε ώστε να εισακουστεί η προσευχή μας και να φτάσει στο θρόνο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 

Και αυτά τα οποία συγκινούν το Θεό και εισακούει τα αιτήματα μας ακόμα πιο δυνατά είναι πέντε χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πρέπει να διαθέτουμε ως άνθρωποι.
Η καρδιά, η διάθεση, η προσευχή, η ευλάβεια και η ταπείνωση είναι αυτά που μας βοηθούν να φτάσουμε στο Θεό και γκρεμίζουν κάθε τείχος που μπορεί να μπαίνει ανάμεσα σ’ εμάς και τον Κύριό μας.

Στην Ιερά Ακολουθία το χορό πλαισίωσε η Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «ο Άγιος Μηνάς» ενώ η φετινή εορτή του Αγίου Φανουρίου είναι ενταγμένη και στα πλαίσια του Μεσαιωνικού και Βυζαντινού Φεστιβάλ του Δήμου Καστοριάς «Αλεξιάδα».
λεξιάδα».
ag.fanourios1
ag.fanourios2

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/18774-2013-08-27-11-39-08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου