Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε και πάλι στο Άγιον Όρος, ύστερα από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Καρακάλλου Αρχιμ. Φιλοθέου και την Κανονική Άδεια του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, για να προστεί της πανηγυρικής Αγρυπνίας που τελείται κάθε χρόνο προς τιμήν του Οσιομάρτυρος Γεδεών Καρακαλληνού του εν Τυρνάβω.

Η πεντηκονταμελής Αδελφότητα της Μονής υποδέχθηκε... τον Σεβασμιώτατο την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου μέσα σε κλίμα μεγάλης πνευματικής χαράς.

Η Αγρυπνία του Οσιομάρτυρος Γεδεών ξεκίνησε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 19:00 και ολοκληρώθηκε στις 08:00 το πρωί της Κυριακής, ακολουθώντας την αγιορείτικη εκκλησιαστική τάξη. Συμμετείχαν οι καθηγούμενοι των Ι. Μονών Βατοπαιδίου και Φιλοθέου, πολλοί κληρικοί από Ιερές Μητροπόλεις και αρκετοί μοναχοί από διάφορα Αγιορείτικα Καθιδρύματα.

Τους Ιεροψαλτικούς χορούς διακόνησαν Βατοπαιδινοί και Καρακαλληνοί μοναχοί. Χαρακτηριστική ήταν επίσης και η προσέλευση πολλών προσκυνητών όχι μόνο από περιοχές που τιμάται ιδιαίτερα ο Άγιος όπως Μαγνησία, Λάρισα και Κρήτη αλλά και από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδος με ξεχωριστή και φέτος την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως του Τυρνάβου κ. Νικ. Μαλάκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου