Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αγιοποιείται ο Γέροντας Παΐσιος σήμερα;

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣΌλα συγκλίνουν σε αυτό που από καιρό είχαμε πει στο pentapostagma.gr, στο ότι δηλαδή πολύ άμεσα αναμένεται η αγιοκατάταξη του Γέροντα Παϊσίου. Πληροφορίες μέσα από το Πατριαρχείο επιβεβαιώνουν την αγιοποίηση και μάλιστα πολύ σύντομα, ίσως σήμερα υπογραφεί και επισημοποιηθεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η αγιοκατάταξη του γέροντα.
Στην Ορθοδοξία μας η αγιοκατάταξη των Αγίων είναι κατά μια έννοια περιττή, αφού ο Άγιος γεννιέται πρώτα στη συνείδηση των πιστών και πολύ μετά έρχεται η επισημοποίηση από τη διοίκηση της Εκκλησίας μας. Ο Γέροντας Παΐσιος είναι ένας πολύ μεγάλος Άγιος ,  θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να ξαναδούμε Άγιο με τέτοιο ανάστημα. Το σίγουρο είναι ένα, ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ, πάντα μας στέλνει Αγίους, Όσιους και Μάρτυρες, για να ενισχύουμε την πίστη μας και να εντείνουμε τον αγώνα μας.
Άγιε Γέροντα Παΐσιε πρέσβευε υπέρ υμών.                 http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b3%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%90%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου