Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο Α. Τσίπρας θα πάει στο Άγιον Όρος - Τι συζήτησε με τον Πατριάρχη.

Την επιθυμία να επισκεφθεί το Άγιον Όρος εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακό άνοιγμα προς τον χώρο της Εκκλησίας, θα επισκεφθεί την άνοιξη τον Άθωνα και πιθανότατα τον Απρίλιο.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ο κ. Τσίπρας, που δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Πατριάρχη για την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν, είπε στον κ. Βαρθολομαίο πως Εκκλησίες και κοινωνικοί φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ευρώπη το οποίο μάλιστα παρουσίασε ως πρόβλημα «οικουμενικών διαστάσεων».

«Νεκροταφείο ψυχών» χαρακτήρισε τη Μεσόγειο ο κ. Τσίπρας που σημείωσε προς τον Πατριάρχη ότι «χρειάζεται ριζική αναθεώρηση της υφιστάμενης μεταναστευτικής πολιτικής».

«Πρέπει να υπάρξει μια σύμπραξη και συμπαράταξη όχι μόνο των κοινωνικών εταίρων αλλά και των Εκκλησιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του, έκανε ειδική αναφορά στα σχέδια του για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις συναντήσεις του με τους Ορθοδόξους Προκαθημένους αλλά και τον Πάπα.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης είπε πως στην συνάντηση του Μαρτίου οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι θα συζητήσουν για την κατάσταση των χριστιανών στην Συρία αλλά και για τα διεκκλησιαστικά ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ των Πατριαρχείων.

«Πρέπει να επαναφέρουμε την ειρήνη και να προχωρήσουμε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 
http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4952&catid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου