Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ :LE MONDE-Σεισμούς 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα προβλέπουν 50 επιστήμονες.

Είναι καιρός για Mετάνοια,αφού οι προφητείες αρχίζουν να επαληθεύονται.Ο σεισμός στην Kεφαλλονιά 5,8 ρίχτερ ή κατά άλλους 6,1 ρίχτερ είχε προβλεφθεί από τις Γαλλικές εφημερίδες Le Monde και Le Figaro αλλά ανέφεραν για 9 ρίχτερ.Η μία εστία που έδιναν τότε με σκούρο κόκκινο χρώμα ήταν το τρίγωνο Ζάκυνθος-Κεφαλονιά-Πάτρα.Η άλλη εστία είναι στο ρήγμα της Αταλάντης κι εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά.Μήπως οι δηλώσεις των σεισμολόγων Παπαζάχου-Μακρόπουλου θα πρέπει να παρθούν στα σοβαρά.Και η Προφητεία του Αμβρόσιου Λάζαρη θα πρέπει να μελετηθεί για μελλοντικό ισχυρότερο σεισμό σε άλλη περιοχή που μπορεί να επηρρεάσει όλη την Ελλάδα;Mπαίνουμε πλέον στην καρδιά των γεγγονότων και δίνουμε όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν τον συγκεκριμένο σεισμό αλλά και τους μελλοντικούς γιατί οι Le Monde Και η Le Figaro είχαν δώσει κι άλλες εστίες για πιθανά 9 Ρίχτερ[αν και διαφωνούμε γιατί θα είναι μικρότερο το μέγεθος].Καιρός Μετανοίας-Εξομολογήσεως και αφυπνίσεως γιατί οι καιροί δεν περιμένουν. Θεία Λειτουργία-Εκκλησιασμός πρέπει να ακολουθηθούν σταθερά.Μην ξεχνάτε τους Κεφαλονίτες και όσοι μπορούμε να συνδράμουμε γιατί δεν γνωρίζουμε τι φέρνει το αύριο.Ακολουθούν τα δημοσιεύματα:            Διδακτικά και προφητικά αποφθέγματα γέροντος Αμβροσίου Λάζαρη. (1912 - 2006). (Τόμος Β')

 33. Να μας φυλάει ο Θεός από σεισμό. Γιατί αυτά που βλέπεις, τα παλάτια, στους έσχατους
καιρούς θα σωριαστούνε, δεν θα μείνει ένα όρθιο. (σελ. 110)                     14.10.13

Σεισμούς 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα προβλέπουν 50 επιστήμονες

Ανησυχία, φόβο και τρόμο προκαλεί ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας ««Le Monde» με τίτλο: «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe» («Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη»)!

Το επιστημονικό άρθρο παρουσιάζει την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe).

Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται μελλοντικά να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες φονικών σεισμών της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Μεταξύ αυτών ανήκει η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία, σύμφωνα με το άρθρο και τονίζεται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν αποκλείεται να βιώσουν σεισμούς ανάλογου μεγέθους με αυτόν που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, του σεισμού του Τοχόκου και του τσουνάμι που ακολούθησε.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στους χάρτες που δημιουργήθηκαν πολλές περιοχές της χώρας μας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Πάτρα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ήπειρος αλλά και μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού κόλπου απεικονίζονται με βαθύ κόκκινο χρώμα και εντάσσονται στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας!
Ο διακεκριμένος σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας σχολίασε το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας και είπε πως δεν συμφωνεί απόλυτα με το ρεπορτάζ της «Le Monde», αλλά παράλληλα προσέθεσε πως το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση.
«Πρόκειται για μια σοβαρή επιστημονική προσέγγιση που φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να ασπαστούμε πλήρως» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί σεισμός της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη χώρα μας. Στην Ιαπωνία όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός της Φουκουσίμα, το ρήγμα ήταν μεγέθους 300 χιλιομέτρων, ενώ στην Ελλάδα οι τεκτονικές δομές είναι πολύ μικρότερες. Παρ' όλα αυτά, κανείς δε μπορεί να πει με πλήρη βεβαιότητα τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ο χρόνος θα δείξει».
Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζονται παρόμοιοι χάρτες με τόση λεπτομερή καταγραφή των σεισμογενών περιοχών για την Ευρώπη!
Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος SHARE, το οποίο κόστισε 4,1 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέγραψε τα ιστορικά δεδομένα των σεισμών των τελευταίων τριάντα ετών.     http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CDkQFjAB&url=http%3A%2F%2Fnewsmessinia.blogspot.com%2F2013%2F10%2Fle-monde-9-50.html&ei=mLjqUqGTDqWvyAPw7oDADQ&usg=AFQjCNG7Id1KEs5wLHWj1NCxzB0mfqjnFw&sig2=bW9PTN_Nl4o59SEhYUmjog&bvm=bv.60444564,d.Yms&cad=rja

Κεφαλονιά: Ανησυχία από τις προβλέψεις Παπαζάχου-Μακρόπουλου - Τι είπαν οι ειδικοί στην Ετήσια Ομιλία της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

Την ώρα που η Κεφαλονιά μετρά ακόμη τις πληγές της από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, δηλώσεις επιστημόνων έρχονται να εντείνουν τους φόβους των κατοίκων για μία μεγαλύτερη σεισμική δόνηση από εκείνη της Κυριακής.
Κεφαλονιά: Ανησυχία από τις προβλέψεις Παπαζάχου-Μακρόπουλου - Τι είπαν οι ειδικοί στην Ετήσια Ομιλία της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας Β. Παπαζάχος: «Στα επόμενα 10 χρόνια στην Κεφαλονιά θα έχουμε σεισμό 7 Ρίχτερ» - Κ. Μακρόπουλος: Ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ μπορεί και να μην ήταν ο κύριος

Ο καθηγητής, κ. Βασίλης Παπαζάχος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Ετήσια Ομιλία της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας με θέμα: «Η Πρόγνωση των Σεισμών», είπε πως «με βάση το μεσοπρόθεσμο μοντέλο πρόγνωσης σεισμών που χρησιμοποιούμε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα υπάρξει σεισμός την περιοχή του Ιονίου στην Κεφαλονιά, ο οποίος θα είναι 7 Ρίχτερ».

Και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Κώστας Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του στην συγκεκριμένη ημερίδα, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Παπαζάχο, τόνισε ότι «δε μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός να έχουμε και μεγαλύτερο σεισμό στην Κεφαλονιά, γιατί το 1953 είχαμε στην αρχή έναν των 6,4 και μετά ήρθε εκείνος των 7,2 Ρίχτερ».
Έτσι, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει οι κρίσιμες ώρες των 72 ωρών, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Κυριακή την Κεφαλονιά, δεν αποκλείεται να μην είναι ο κύριος.

Σημειώνεται πως το 1953 ο πρώτος σεισμός έγινε την Κυριακή, 9 Αυγούστου, με μέγεθος 6,4 Ρίχτερ και με επίκεντρο τον Σταυρό της Ιθάκης. Στις 11 Αυγούστου ένας ακόμη πιο δυνατός σεισμός συντάραξε τους Κεφαλονίτες. Ήταν 6,8 Ρίχτερ και τον διαδέχτηκαν δέκα μετασεισμοί την ίδια μέρα, οι μεγαλύτεροι των οποίων είχαν μέγεθος 5,3 και 5,1.

Την Τετάρτη, 12 Αυγούστου του 1953, ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ θα αποτελέσει το προμήνυμα για την καταστροφή που επρόκειτο να ακολουθήσει. Ο επόμενος σεισμός που έγινε την ίδια μέρα ήταν 7,2 Ρίχτερ και ισοπέδωσε τα πάντα στο νησί, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και μνήμες που ακόμη παραμένουν νωπές.
ΦΩΤΟ ΑΠΟ PROTOTHEMA.GR.                http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/245551     

Τσελέντης - Χουλιάρας: Φόβοι για ενεργοποίηση ρηγμάτων στα παράλια της Πελοποννήσου ή το Ιόνιο.

Μπορεί η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη να έχει αποκλιμακωθεί, η ανησυχία όμως των σεισμολόγων παραμένει ζωντανή αφού, όπως εκτιμούν αρκετοί επιστήμονες εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενεργοποιηθούν και άλλα ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή.
Τσελέντης - Χουλιάρας: Φόβοι για ενεργοποίηση ρηγμάτων στα παράλια της Πελοποννήσου ή το Ιόνιο Οι εκτιμήσεις των δύο σεισμολόγων
Σύμφωνα με την εφημερίδα NEWSBOMB, ο μεγαλύτερος προβληματισμός των σεισμολόγων δεν είναι το αν τα 6,3 Ρίχτερ του Σαββάτου ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα μετατόπισης του εστιακού χώρου.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Άκης Τσελέντης: «Το μέγεθος του σεισμού ήταν ανησυχητικό και μπορεί από μόνο του να ενεργοποιήσει κι άλλο γειτονικό ρήγμα».
«Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο της περιοχής στην ευρύτερη λεκάνη από τη Ζάκυνθο μέχρι τη Ρόδο. Ήδη μετά τον σεισμό της Κρήτης χτύπησε στη Ρόδο ένας 4,2 R», σημειώνει ο καθηγητής, αν και όπως λέει δεν είναι βέβαιο ότι το μέγεθος θα είναι τόσο μεγάλο: «Μπορεί να δούμε σεισμούς της τάξης των 5,5 Ρίχτερ ενδεχομένως. Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι αν ένα κομμάτι ενός τόξου- όπως αυτό του «ελληνικού τόξου» πάνω από την Αφρικανική πλάκα – διεγερθεί, τις επόμενες μέρες θα διεγερθεί κάποιο άλλο κομμάτι».
Ανάλογες είναι και οι επισημάνσεις του σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Χουλιάρα: «Ο προβληματισμός μας πρέπει να εστιαστεί σε ενδεχόμενη μετατόπιση του εστιακού χώρου και κρίσιμες περιοχές μπορεί να είναι είτε η κάτω πλευρά της Κρήτης, είτε τα παράλια της Πελοποννήσου, είτε τα νησιά του Ιονίου. Όμως ακόμα κι αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά γιατί τα 6,3 Ρίχτερ έδειξαν ότι υπήρξε σημαντική εκτόνωση της ενέργειας στην περιοχή».
Τα επικίνδυνα σημεία φαίνονται καθαρά και στον χάρτη επικινδυνότητας του ΟΑΣΠ.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου και ακολουθούν τα παράλια της Κρήτης της Ρόδου αλλά και της Πελοποννήσου.
Σε ότι αφορά το περίφημο κρίσιμο 48ωρο το οποίο επικαλούνται αρκετοί συνάδελφοί του, ο κ. Τσελέντης σημειώνει: «Αυτό που λέγεται ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί το πρώτο 48ωρο δεν είναι απολύτως σωστό διότι σας θυμίζω ότι στο σεισμό των Αλκυονίδων ο κύριος έγινε μετά από δυο μήνες, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης. Άρα είναι λάθος να λέμε ότι υπάρχει κρίσιμο διάστημα για την εκδήλωση ενός νέου σεισμού. Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή».         http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/226309

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου