Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σκόπια: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα με Κοσσυφοπέδιο.


Eίναι ακριβώς η περιοχή του Τετόβου,όπου ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δίνει την έναρξη γεγγονότων στα Δελειατά.


Απρίλιος 21, 2015.
Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να σταθμεύουν στο Λίκοβο στην περιοχή Καραντάκ, κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, έπειτα από την αιχμαλωσία αστυνομικών από τρομοκράτες του UCK, σήμερα το πρωί.
Lipkovo Location Map

Ένα κομβόι της αστυνομίας που αποτελείται από τζιπ και τεθωρακισμένα οχήματα κινείται γύρω από την περιοχή του Λίκοβο.
Τα αστυνομικά οχήματα έχουν αναστατώσει τους κατοίκους στο χωριό Λίπκοβο λόγω της υπερβολικής ταχύτητάς τους στο χωριό, λένε, πως έγινε ατύχημα με ένα παιδί.
Σε όλη την περιοχή σταθμεύουν από το πρωί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες περιοδεύουν  σε όλη τη βόρεια ορεινή περιοχή.
Επίσης, μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν φθάσει και ομάδες του ΟΑΣΕ για να λάβουν γνώση επί τόπου των τρομοκρατικών πράξεων που έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν τους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν στο αστυνομικό τμήμα που εισέβαλαν τα μέλη του UCK, σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.
 
--
The Hellenic Information Team           http://www.echedoros-a.gr/2015/04/blog-post_277.html    EΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.....ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...
Σκόπια, ΠΓΔΜ
Περίπου 40 ένοπλοι Αλβανοί που φορούσαν στολές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK) εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο στη βόρεια ΠΓΔΜ, κρατώντας ομήρους αρκετούς αστυνομικούς.
Οι ένοπλοι έφυγαν από το αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο μετά από αρκετές ώρες.
Κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό τμήμα έδεσαν με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και χτύπησαν ακόμη έναν.
Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, οι ένοπλοι, κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό φυλάκιο, είπαν στους αστυνομικούς ότι είναι μέλη του UCK και πως δεν αναγνωρίζουν την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2001 (με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει τότε μεταξύ αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ).
Μιλώντας αλβανικά, οι ένοπλοι είπαν: «Θα έχουμε αλβανικό κράτος».
Από την πλευρά του, ο Ίβο Κοτέβσκι, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η χώρα έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.
«Εμείς είμαστε από τον UCK. Να διαμηνύσετε στον Γκρούεφσκι (σ.σ. πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ) και στον Αχμέτι (σ.σ. αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας) ότι δεν μπορούν να σας σώσουν. Θέλουμε το δικό μας κράτος και δεν αναγνωρίζουμε συμφωνίες όπως αυτή της Οχρίδας. Αν σας συλλάβουμε ξανά θα σας σκοτώσουμε» φέρεται να είπε ο επικεφαλής των ενόπλων Αλβανών που εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ.
Οι ένοπλοι, σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, κατέγραψαν με κάμερα την εισβολή τους στο αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε.      Athanasios Efstathios Drougos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου