Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σκηνές ροκ στη Βουλή: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν κατά Λοβέρδου.

 Προς όλους τους Ελληνες πολιτικούς.Κύριοι εσείς που κυβερνήσατε επί 40+ έτη(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τον τόπο και τον φέρατε στο χείλος του γκρεμού(Grimbo)και αργότερα στο Graccident(στάση πληρωμών)με αποτέλεσμα το Grexit(έξοδος από το Ευρώ)είναι καιρός να κάνετε την αυτοκριτική σας και να μην ζητάτε ευθύνες από κάποιους που κυβερνούν εδώ και 3 μήνες ,πολύ δε περισσότερο να μην προκαλείται εμφυλιοπολεμικό κλίμα ,κυρίως κατά την ώρα της εξόδου από το Ευρώ.Ο Τόπος έχει ανάγκη από αγάπη και ομόνοια όπως έλεγε ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.Πολύ δε περισσότερο τώρα πρέπει να βρείτε κοινές πολιτικές και λύσεις ώστε ο τόπος να συνεχίσει την επόμενη μέρα χωρίς εμφύλιο,με αστάθμητους παράγοντες τους λαθρομετανάστες και τους τουρίστες.        Σκηνικό ακραίας ρήξης στήθηκε στην Ολομέλεια με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαπληκτίζονται με ένταση και όρθιοι στην μέση της αίθουσας.Σκηνές ροκ στη Βουλή: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν κατά Λοβέρδου
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από την θέση του διαμαρτυρόταν έντονα για την προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθούν όρθιοι και με άγριες διαθέσεις να κατευθυνθούν προς το έδρανο του κ. Λοβέρδου προκειμένου να του ζητήσουν εξηγήσεις.



Μετά την σχεδόν δεκαπεντάλεπτη αναταραχή ο κ. Βούτσης ξαναπήρε τον λόγο επαναλαμβάνοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών και πρόσθεσε «αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού αλλά μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι».

Ο κ. Βούτσης μάλιστα θεώρησε ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό του και γυρνώντας στον  διπλανό υπουργό του είπε: «ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλ..κα»!

Το φαινόμενο του ανοικτού μικροφώνου «χτύπησε» και τον προεδρεύοντα Αλέξη Μητρόπουλο που ακούστηκε να λέει «γα..ω το κέρατό μου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «σκηνικό ρήξης. Αν ετοιμάζεστε να πηδήξετε από το αεροπλάνο εμείς δεν θα γίνουμε αλεξίπτωτο». Κάλεσε δε τον υπουργό να ανακαλέσει σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση. 

Η κυρία Ραχήλ Μακρή τον διέκοπτε με παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου με αποτέλεσμα να της απαντήσει «εχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Πηγαίνετε να κάνετε καμια φωτογράφηση».

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «αυτό που έγινε είναι βαρύτατο ατόπημα. Στο παρελθόν είχαμε εντάσεις είχαμε και κράχτες. Ουδέποτε όμως κανείς διανοήθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα να αποδώσει τέτοια μομφή στην αντιπολίτευση. Αυτό που έπραξε σήμερα ο υπουργός είναι πρωτοφανές ατόπημα λέγοντας και αμφισβητώντας τον πατριωτισμό συναδέλφων του εντός της αιθούσης. Κάνω έκκληση να ανακαλέσετε τώρα γιατί θίγετε επι προσωπικού τον κάθε βουλευτή που εκλέγεται με ΝΔ. Επειδή πρέπει να συμβιώσουμε σε περίοδο κρίσης … δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε την Βουλή ζούγκλα». Απευθυνόμενοι δε προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης είπε «θα καταλήξετε να συζτάτε μόνοι σας ένα νομοσχέδιο με το οποίο Θα πάρετε την τελευταία δεκάρα των Δήμων και μετά θέλω να δω τα μούτρα σας όταν πάτε στα χωριά σας».

Σύμφωνα με καταγγελία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, την ώρα της έντασης οι κ.κ. Πολλάκης, Διαμαντόπουλος και Τριανταφυλλίδης του ΣΥΡΙΖΑ φώναξαν: «Αντε γαμ... γελοίοι». Ο κ. Τριανταφυλλίδης διέψευσε ότι είπε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έβρισαν και τον Αλέξη Μητρόπουλο που προήδρευε της επεισοδιακής συνεδρίασης, φωνάζοντάς του: «Τι τους δίνεις τον λόγο (σσ. των βουλευτών της αντιπολίτευσης) ρε μαλ...;».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η απροσδόκητη ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Βούτσης πήρε τον λόγο και είπε ότι «ακούω την μνημονιακή αντιπολίτευση που έφτασε στο σημείο να αναγγείλει το αποτέλεσμα του γιουρογκρουπ. Για πολλοστή φορά εχετε την ευκαιρία να αναφερθείτε συγκεκριμένα και να πάρετε ευθύνες για το τι πρέπει να κανει η χώρα και η κυβέρνηση»

«Αντί να κρυβόσαστε οι κλασικές παραδοσιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις στις όποιες διαδικαστικές συζητήσεις» σημείωσε για να προσθέσει «να πείτε ότι η χώρα πρέπει να φύγει από  αυτή την κρίσιμη φράση αποδεχόμενη τις βασικές γραμμές που θέλουν να αποδεχθούμε οι δανειστές. Δεν το λέτε αλλά το φέρνετε γύρω – γύρω. Οι ομιλίες σας είναι για να δίνουν όπλα στους δανειστές, εταίρους και όσους θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία. ‘Η θα εκπροσωπείτε τις αιτιάσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών ή θα αναχθείται στο ρόλο σας. Να μας πείτε για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Ξέρετε πολύ καλά τι λένε τα κλιμάκια και ο γαλλογερμανικός άξονας. Τα ξέρατε από άλλη θέση με άλλη διάθεση αποδεχόσασταν πλήρως το τι σας λέγανε και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε. Αυτό όμως έχει αλλάξει». Εϊναι μάλιστα ενδεικτικό ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν παρατεταμένα σαν να χειροκροτούσαν τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα ορισμένοι της αντιπολίτευσης να θεωρήσουν ότι επιχειρείται προσυνεννοημένη τεχνητή ένταση.

Μετά τα επεισόδια ο κ. Βούτσης με τρίτη παρέμβασή του επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα «ούτε κατά διάνυα στην δική μου σκέψη υπάρχει σύνδεση με πατριωτικά αισθήματα. Η παρέμβασή μου είναι καθαρά πολιτική». Η παρέμβαση του υπουργού ερμηνεύτηκε από την αντιπολίτευση ως οπισθοχώρηση.

Ο κ. Λοβέρδος λαμβάνοντας τον λόγο είπε πως «ενώ ολοκληρώθηκε η συζήτηση επι της αντισυνταγματικότητας και θα συνεχίζαμε την διαδικασία ο κ. Βουτσης πηρε το λόγο και προσέβαλε πρόσωπα και ΚΟ με ασυνήθιστα βάναυσα τρόπο. Ο πρωθυπουργός πριν από χρόνια έλεγε τον Παπανδρέου  Πινοσετ και Τσολάκογλου τώρα συζητά μαζί του Όταν ακουγόταν κατι τέτοιο συνήθως αναδιπλωνόταν για να συνεχίσουμε συζήτηση. Η παρέμβαση του κ. Βούτση είναι ευθυγραμμισμένη με το παρελθόν ΣυΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση με σκοπό να αλλάξουν οι εντυπώσεις για την αντισυνταγματικότητα της ΠΝΠ. Το πέτυχε με του βουλευτές να χειροκροτούν και τις επιθέσεις και την ανασκευή τους. Είστε απαράδεκτος και να ζητήσετε συγνώμη. Ν α μην διευκολύνετε διαδικασίες που οδηγούν σε εθνικό διχασμό. Μια δική σας ευθεία αναδίπλωση με την φράση της συγνώμης λειτουργεί αποτρεπτικά σε κατι που πλήττει το συμφέρον της χώρας».











 

 

 

 
http://www.protothema.gr/politics/article/470543/vouleutes-tou-suriza-kinithikan-pros-ton-andrea-loverdo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου