Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Σκόπια: Έκτακτη σύσκεψη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας./ Ο UÇK ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή των αστυνομικών των Σκοπίων.

Το θέμα παίρνει διαστάσεις και αν υπάρξει άλλη ένταση δεν γνωρίζουμε πόσο κοντά μπορεί να βρισκόμαστε στην εκπλήρωση της προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού<<Η αιτία θα έλθει από τα Δελειατά>>

Απρίλιος 22, 2015.
Έκτακτη σύσκεψη για την ασφάλεια της χώρας συγκάλεσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ εξαιτίας των τρομοκρατικών δράσεων των UCK-άδων στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.


«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της FYROM, συγκάλεσε σύσκεψη αρμόδιων θεσμικών οργάνων στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας και των πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθεί η ηγεσία της χώρας σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα», ανέφερε χθες δημοσίευμα του «24Vesti» των Σκοπίων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ (χθες) στο γραφείο του προέδρου, άμα την επιστροφή του προέδρου της Βουλής Τράικο Βελιανόσκι από τη Ρώμη και του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι από τις  Βρυξέλλες.
Μέχρι τώρα δεν δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες από τη σύσκεψη.
--


Απρίλιος 22, 2015.
Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός των Αλβανών (UÇK), με δελτίο Τύπου που υπογράφεται από τον “Komandant Flamuri” ανέλαβε τη δράση στο χωριό Gushincë, όπου τέσσερις αστυνομικοί του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  συνελήφθησαν και απήχθηκαν πρόσκαιρα, από το αστυνομικό σταθμό του χωριού.

Τι γράφει το κείμενο του UÇK
Οι διακρίσεις και η καταπίεση των Αλβανών στην FYROM έχουν γίνει ανυπόφορες.
Η πολιτική ανικανότητα, οι διακρίσεις στην οικονομία, τον πολιτισμό και την κοινωνική ανάπτυξη έχουν αφυπνίσει τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσόβου (U.Ç.Ksë).
Καλούμε όλους τους Αλβανούς αξιωματικούς,  να βάλουν αμέσως τις στολές τους και να ενταχθούν στην εξέγερση. 
Τους καλούμε να γίνουν στρατιώτες με το μέρος του λαού και όχι των φασιστών ολιγαρχών που τους στέλνουν στο θάνατο.
Καλούμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες να παγώσουν αμέσως τις δραστηριότητες τους στα Σκόπια.
Η πρώτη νίκη του UÇK στο Gushincë, μας παρέχει τη βούληση να κερδίσουμε τον μεγάλο και ένδοξο αγώνα.
Ο αλβανικός λαός περιμένει μια καλή ημέρα.
Περιμένουμε την υποστήριξη όλων των Αλβανών, όπου και αν βρίσκονται.
Υπογραφή 
“Komandant Flamuri”
--
Σημειώνεται ότι στην έκτατη σύσκεψη των δυνάμεων ασφαλείας, που συγκάλεσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, δεν προσκλήθηκε κανείς πολιτικός ή στέλεχος αλβανικής καταγωγής, όπως καταγγέλλει το αλβανικό δημοσίευμα.
--


Απρίλιος 22, 2015.
Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Ατιφέτε Γιαχάγκα, αναφερόμενη στην απαγωγή των αστυνομικών του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, από Αλβανούς που έφεραν σήματα στις στολές του UCK,  και την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ότι η περιοχή έχει ανάγκη από ειρήνη και όχι από εντάσεις.

Σε δήλωσή της στο ‘Ινφο Μάγκαζιν» της τηλεόρασης «Klan Kosova» του Κοσσυφοπεδίου, είπε ότι «τέτοια περιστατικά  δεν υποστηρίζονται από καμία γειτονική χώρα, ειδικά σε αυτό το μέρος των Δυτικών Βαλκανίων»
Σχολιάζοντας το περιστατικό υπεραμύνθηκε την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και δήλωσε ότι «το Κόσοβο αποτελεί  παράδειγμα ειρήνης και ανεκτικότητας μεταξύ των εθνοτήτων του».
«Ζούμε σε έναν αιώνα που προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση. Το Κοσσυφοπέδιο είναι παράδειγμα σε άλλες χώρες για την  θρησκευτική και εθνοτική ανοχή μεταξύ των κοινοτήτων. Δεν πρόκειται  να παραιτηθούμε από τη στάση μας αυτή λόγω εθνικιστικών φαινομένων που κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν προκαλέσει αρνητικά παραδείγματα στους πολίτες μας», είπε η Γιαχάγκα.
--

O UCK ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ.

Македонски албанци
Περίπου 40 ένοπλοι άνδρες  με στρατιωτικές στολές του τ. Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UÇK) πήραν ομήρους αρκετούς αστυνομικούς την τελευταία νύχτα στο βορρά των Σκοπίων όπως μεταφέρουν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.Η ένοπλη ομάδα αποσύρθηκε από τον αστυνομικό σταθμό κοντά στα σύνορα Σκοπίων και Κοσυφοπεδίου στο πέρας κάποιων ωρών.
Εκφραζόμενοι στα αλβανικά οι ένοπλοι  είπαν στους ομήρους τους: «Θα έχουμε ένα αλβανικό κράτος «.
    «Αυτό το πρωί οι θεσμοί του κράτους στοχοποιήθηκαν από μια τρομοκρατική ενέργεια » δήλωσε υπάλληλος του Υπ.Εσωτερικών των Σκοπίων ο Ivo Kotevski.
    Το επεισόδιο αυτό θυμίζει το 2001,όταν οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονταν στα ΒΔ της χώρας με εξεγερμένους που ζητούσαν περισσότερα δικαιώματα για την αλβανική μειονότητα.οι συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Οχρίδα είχαν θέσει τέλος  στις μάχες το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς.Οι αντάρτες είχαν καταθέσει τα όπλα με αντάλλαγμα δικαιώματα πιο σηματικά και μια αντιπροσώπευση για την αλβανική μειονότητα που ισοδυναμεί με το 30% στα 2 εκατομύρια των σκοπιανών πολιτών. (Reuters boursorama 21/04/2015)
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα οι σέρβοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τον αλβανό πρωθυπουργό Edi Rama «για υποκίνηση αποσταθεροποίησης» και ότι  «χτυπά τα τύμπανα του πολέμου «, καθώς διαβεβαίωνε ότι η ένωση της χώρας του με το Κόσοβο είναι αναπόφευκτη.
Η ιδέα της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», που ενσωματώνει περιοχές των Σκοπίων,Σερβίας,Μοντενέγκρο και Ελλάδας ήταν ένας φόβος διαρκείας για πολλές χώρες των Βαλκανίων παρά το γεγονός ότι αλβανοί αξιωματούχοι αρνούνται πεισματικά ότι έχουν τέτοια σχέδια. (sputniknews)
dimpenews.com     http://dimpenews.com/2015/04/21/o-uck-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%84%ce%bc%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%ba/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου