Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πάπας Φραγκίσκος: Η εξέλιξη των ειδών και το Big Bang είναι αληθινά. Ο Θεός δεν είναι «μάγος»

ΣΧΟΛΙΟ : Κάτι δεν πάει καλά με τον Πάπα.....
Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε πως αποδέχεται τις θεωρίες της εξέλιξης και του Big Bang, προσθέτοντας ότι ο Θεός δεν είναι ένας «μάγος με ένα μαγικό ραβδί».
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, ο Πάπας, μιλώντας στην Παπική Ακαδημία Επιστημών, δήλωσε ότι οι θεωρίες δεν είναι ασύμβατες με την ύπαρξη ενός δημιουργού, υποστηρίζοντας μάλιστα πως την «απαιτούν/ προϋποθέτουν».
«Όταν διαβάζαμε για τη Δημιουργία στη Γένεση, υπήρχε ο κίνδυνος να φανταστούμε πως ο Θεός ήταν ένας μάγος, με ένα μαγικό ραβδί ικανό να κάνει τα πάντα. Αλλά δεν είναι έτσι» είπε ο Πάπας.
«Το Big Bang, από το οποίο θεωρούμε πως προήλθε ο κόσμος, δεν έρχεται σε αντίθεση με την παρέμβαση του θεϊκού δημιουργού, αλλά αντίθετα την προϋποθέτει. Η εξέλιξη στη φύση δεν είναι ασύμβατη με την έννοια της δημιουργίας, επειδή η εξέλιξη απαιτεί τη δημιουργία πλασμάτων που εξελίσσονται».
Η Καθολική Εκκλησία για πάρα πολλά χρόνια είχε τη φήμη πως αντιτίθεται στην επιστήμη- και το πιο γνωστό παράδειγμα είναι η «αναμέτρηση» του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση, όπου αναγκάστηκε να ανακαλέσει την «αιρετική» θεωρία του πως η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο (ωστόσο, λέγεται πως φεύγοντας από την Ιερά Εξέταση, είπε το περίφημο «κι όμως γυρίζει»). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου