Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

«ΚΑΖΑΝΙ» ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ!


αγιον-όροςΗ κατάσταση στο Άγιο Όρος, στον προαιώνιο Φάρο της Ορθοδοξίας, έχει αρχίσει και ξεφεύγει με ένα ανεπανάληπτο Πογκρόμ διώξεων αντιοικουμενιστών μοναχών που δείχνει πως κάποιοι θέλουν το Άγιο Όρος φερέφωνο της παναίρεσης του Οικουμενισμού. Καζάνι που βράζει το περιβόλι της Παναγίας.

Μοναχοί διακόπτουν τη μνημόνευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου Προσπαθώντας να αποφύγει τα χειρότερα που εκ των πραγμάτων έρχονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεκίνησε ένα πογκρόμ διώξεων Αγιορειτών μοναχών που αντιδρούν σθεναρά στα οικουμενιστικά-αιρετικά σχέδιά του. Την ίδια στιγμή πολλές Αγιορείτικες Μονές, οι οποίες είχαν πρωτοστατήσει στη σύγκληση Διπλής Σύναξης και στην αποστολή της επιστολής που κατέγραφε τις θέσεις των Αγιορειτών Πατέρων έναντι των κειμένων της ψευτοσυνόδου του Κολυμπαρίου εξετάζουν την περαιτέρω στάση τους και το ενδεχόμενο διακοπής του μνημοσύνου του Πατριάρχη [σ.σ.: αυτο ήδη έλαβε χώρα στις 8-11-2016 / παλ. ημερ.]. Κι αυτό γιατί οι προσεκτικές πατερικά και θεολογικά τεκμηριωμένες επισημάνσεις τους αγνοήθηκαν παντελώς.
Η Ιερά Επιστασία εξάλλου δέχεται πιέσεις από διαρκώς αυξανώμενη ομάδα Αγιορειτών μοναχών να ασχοληθεί με το καυτό ζήτημα των αποφάσεων της Συνόδου του Κολυμπαρίου και να προχωρήσει σε Διπλή Σύναξη των ηγουμένων των 20 μονών, η οποία θα κρίνει το θέμα της διακοπής της μνημόνευσης, όπως είχε ακριβώς γίνει επί πατριαρχίας των δύο προκατόχων του Βαρθολομαιου [σ.σ.: αυτό έλαβε χώρα προσφάτως όπου η Ιερά Επιστασία έβγαλε τελικό πόρισμα για το Κολυμπαρι και τον Βαρθολομαιο όπου εμμέσως πλην σαφώς έδωσε «χέρι βοηθείας» σε ληστρική Κολυμπαρίου ψευδο-«σύνοδο» και παναιρετικο Βαρθολομαίο!].
Την ίδια στιγμή εκδιώκονται μοναχοί από κελιά της Μονής Χιλανδαρίου και της Μεγίστης Λαύρας [σ.σ.: πλέον εκδιώκονται και οι λοιποί διαφωνούντες που εχουν προβεί σε διακοπή μνημοσύνου από διάφορα κελιά και μοναστήρια ως το κελί Κουτλουμουσίου στο Κάθισμα Αγίου Νικολάου κ.ά.]. Διακοπή μνημοσύνου Ήδη πλησιάζουν τις τρεις εκατοντάδες οι Αγιορείτες μοναχοί που διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη και απροκάλυπτα τον εκλαμβάνουν πλέον ως αιρετικό. Μεταξύ αυτών και ο προϊστάμενος της Μονής Μεγίστης Λαύρας π. Σάββας ο οποίος έπειτα από παρασκηνιακές πιέσεις που ασκήθηκαν από το Φανάρι προς τον ηγούμενο της Μονής αρχιμανδρίτη Πρόδρομο μ εφθηνές δικαιολογίες απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά τη δημόσια δήλωσή του ότι διακόπτει τη μνημόνευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο π. Σάββας τιμωρείθηκε εξ αιτίας του αγώνα του κατά του οικουμενισμού σε μία προσπάθεια εκ μέρους του Φαναρίου να σβήσει τις εστίες του αντι-οικουμενισμού που μπορού να ανάψουν μεγάλη φωτιά στο Περιβόλι της Παναγίας.
Με κάθε τρόπο ακόμη το Φανάρι έχει επιστρατεύσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο με απώτερο στόχο να καταστείλει τις αντιδράσεις τιμωρώντας παραδειγματικά τους προτοστατούντες σ ‘ αυτές μοναχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον επτά ηγούμενοι Ιερών Μονών έχουν μπεί στο στόχαστρο του Πατριάρχη. Ειδικοί απεσταλμένοι κληρικοί αλλά και λαϊκοί επισκέπτονται τις «επίφοβες» Ιερές Μονές και βολιδοσκοπούν την αδελφότητα… Εμμέσως μάλιστα υπενθυμίζουν την καθαίρεση του ηγουμένου της Μονής Ξηροποτάμου και δύο άλλων μοναχών πριν από χρόνια όταν ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με το Φανάρι! Το Άγιο Όρος ομοιάζει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως καζάνι που βράζει αφου ολοένα και περισσότεροι μοναχοί πνέουν μένεα κατά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατηγορώντας τον ότι πορέυεται σε ολισθηρό αντι-ορθόδοξο δρόμο και εναγκαλίζεται με την αίρεση του παπισμού και όχι μόνο.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες να συνέλθει η Σύναξη Κληρικών και λαϊκών προκειμένου να εξετάσει αφένος μεν την περαιτέρω στάση της και αφετέρου να στηρίξει τους τριακόσιους κελλιώτες μοναχούς που δεν μνημονεύουν τον Πατριάρχη. «Έχω δηλώσει πως σε θέματα Πίστεως και ανηθικότητας, δεν κάνουμε υπακοή, αλλά ακολουθούμε τις επιταγές των Πατέρων, και κατ’ επέκτασιν του Ευαγγελίου. Με καταδικάζετε για αντιεκκλησιαστική συμπεριφορά, διότι ευθαρσώς δηλώνω την αντίθεση μου με τα αιρετικά φρονήματα του Πατριάρχου Βαρθολομαίου», γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή απολογίας του ο γέρων π. Σάββας Λαυριώτης. Με λεπτομέρειες μάλιστα και αδιάσειστα στοιχεία καταγράφει τις ολοφάνερς διολισθήσεις του Πατριάρχη προς την αίρεση. «Η αναγνώριση του παναιρετικού Παπισμού ως εκκλησίας προκύπτει στην πράξη και από την σκανδαλώδη υπόδοχη και συμμετοχή του αιρεσιάρχη και αντίχριστου Πάπα στη θρονική εορτή της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως στις 30 Νοεμβρίου του 2014, κατά την οποία γα πρώτη φόρα μετά το σχίσμα μνημονεύθηκε από τον πατριαρχικό διάκονο στα ειρινικά της Θείας Λειτουργίας ο πάπας ως κανονίκος επίσκοπος φέρων το «επισκοπικόν» του ωμοφόριον.
Τα ίδια πρωτάκουστα και πρωτοφανή δε έγιναν και κατά την επίσκεψη του προηγούμενου πάπα Βενεδίκτου στην Κωνσταντινούπολη (Νοέμβριος 2006), όταν του έψαλαν πολυχρόνιο, ειδικά απολυτίκια, το «ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», το εθυμίαζαν οι διάκονοι προσερχόμενο, του έδωσε λειτουργικό ασπασμό ο πατριάρχης μέσα στη Θεία Λειτουργία και του επέτρεψαν να πει το «Πάτερ ημών» και πλέιστα άλλα, με τα οποία κουρελιάσθηκαν οι Ιεροί Κανόνες, που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά προχωρά έτι περαιτέρω και στον διαθρησκειακό Οικουμενισμό». Σην 6ην Παγκόσμια Συνάντηση «Θρησκείας και Ειρήνης» στις 4-1-1994 ο πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε: Εμείς η θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο τις πνευματικές αρχές του Οικουμενισμού, της αδελφοσύνης και της ειρήνης. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι στο πνεύμα του ενός Θεού, Ρκαθολικοί, και Ορθόδοξοι, Προτεστάνται και Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Ινδοί, Βουδισταί». Ποιόν Θεό εννοεί; Το διευκρινίζει: «Αυτόν που ταιριάζει στον καθένα»!!! («ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» αρ. 494, σελ. 23, Γενεύη 1994, και Ορθόδοξος Τύπος 11-9-2009)… ο ίδιος είχε δηλώσει (ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ, αρ. 523, σελ. 12, Γενεύη 1995) ότι «Όλες οι θρησκείες είναι οδοί σωτηρίας»…
Τακτικές εκφοβισμού Καταλήγοντας ο π. Σάββας επισημαίνει ότι οι «γνωστές τακτικές καταστολής και εκφοβισμού, τακτικές φιμώσεως και φαλκηδεύσεως, τακτικές στιγματισμού και ενοχοποιήσεως των αντιδρώντων, πέραν του ότι είναι ανοίκειες και αντίθετες προς τα μοναχικά ήθη, δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να μας πτοήσουν και να μας κάνουν να σιωπήσουμε. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να μας πτοήσουν, όταν στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε σύμμαχό μας την υπέρμαχο Θεοτόκο μας… Τό Άγιον Όρος και γενικά ο μοναχισμός ήταν, είναι, και πρέπει να συνεχίσει να είναι ο θεματοφύλακας της αμωμήτου Πίστεώς μας. Σαν Άγιον Όρος, τα 20 μοναστηρία και η Ιερά Κοινότης, μπορούν και επιβάλλεται να ενεργήσουν συμφώνως τη γνώμη των Αγίων της διαχρονικής Εκκλησίας, ώστε, όπως αρμόζει, να ευφρανθούν οι Ορθόδοξοι και να κατεσχηθούν οι κακόδοξοι, και να παύσει ο σκανδαλισμός για την αφωνεία και απραξεία του Αγίου Όρους. Με την πράξη τους αυτή οι Πατέρες της Λαύρας συντάσσονται με τις κακοδοξίες του Πατριάρχου και παίρνουν το μέρος των διωκτών. Και νομίζου πως θα μας φοβήσουν και θα σταματήσουμε την ομολογία μας».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://nikosxeiladakis.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b6%ce%b1%ce%bd%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%83/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου