Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Οι Προφήτες Ωσηέ και Αγγαίος για τα επερχόμενα γεγγονότα.

Μέσα σέ λίγες γραμμές ο προφήτης Ώσηέ δίνει μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα της εσχατολογικής περιόδου πού διαπραγματευόμεθα: «Ισραηλίτες, ακούσατε τον λόγο του Κυρίου.. διότι οι κάτοικοι της γης θα τιμωρηθούν από τον Κύριο, καθόσον δεν υπάρχει μεταξύ τους αλήθεια, ούτε έλεος. ούτε επίγνωση του θείου θελήματος επί της γης. Κατάρες,ψεύδη, φόνοι κλοπές, μοιχείες, πλημμύρισαν τή γη και αίματα χύνονται το ένα κατόπιν του άλλου Γι’ αυτό η γη θα πενθήσει και οι κάτοικοί της θά λιγοστέψουν. μαζί δε με αυτούς και τα θηρία της υπαίθρου, τα ερπετά, της γης και τα πτηνά του ουρανού. Κι αυτοί οι ιχθύες της θαλάσσης θα εκλείψουν» (κεφ. 4, 1 - 3).Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΩΣΗΕ
Επισημαίνουμε δύο βασικά συμπεράσματα που σαφώς προκύπτουν από τις λίγες αυτές γραμμές:

α) Όταν εκσπάσει η μεγάλη οργή του Θεού δεν θα εξαφανιστούν πλήρως οι άνθρωποι από το πρόσωπο της γης. αλλά θα λιγοστέψουν. Επομένως, δεν θα σημαίνει και συντέλεια των αιώνων.

β) Τά αναφερόμενα γεγονότα δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν στο παρελθόν, διότι προϋποθέτουν σύγχρονα μέσα μαζικής καταστροφής.
Αποτέλεσμα εικόνας για προφητης αγγαιος
Και ο προφήτης Άγγαΐος με το δικό του τρόπο αναφέρεται στην εποχή αυτή και τονίζει ιδιαίτερα πως ο Θεός θα σείσει τον ουρανό και τη γη, τη θάλασσα και την ξηρά. Θά επιφέρει αναστάτωση σέ όλα τα έθνη και με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψει θρόνους βασιλέων και τις δυνάμεις των εθνών
οι οποίες, μέχρι τότε.θα καταπιέζουν και θα κατατυραννοϋν τους οπαδούς Του. Παρ’ όλα αυτά θα διαφυλάξει τους έκλεκτούς Του από τη δίνη της καταστροφής, ώστε στο μέλλον ν’ αποτελέσουν τη δόξα της Εκκλησίας Του (κεφ. 2,6-7. 21 - 23).
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΔΙΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου