Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Μετά την απελευθέρωση της Πόλης.


Από τότε που άρχισε η Εθνική Επανάσταση, ο Ελληνισμός υλοποίησε ένα όραμα σε βάθος χρόνου που είναι το ανάλογο από το πρόγραμμα της απελευθέρωσης της Ισπανίας από τον αραβικό και ισλαμικό ζυγό και αυτό το στρατηγικό πλαίσιο δεν έχει ολοκληρωθεί αφού η Άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι το σημείο αναφοράς.
Για να καταλάβουμε λίγο πιο βαθιά αυτή τη στρατηγική προσέγγιση της Έξυπνης Παιδείας, είναι καλό να κάνουμε την επόμενη άσκηση που λειτουργεί και για άλλες περιπτώσεις της μεταστρατηγικής.
Η εκφώνηση της άσκησης είναι απλή. Έστω ότι η Πόλη είναι απελευθερωμένη, πόσοι Έλληνες θα ήθελαν να είναι η Πρωτεύουσα της Ελλάδας;
Η άσκηση δείχνει αμέσως ότι ενώ πολλοί λένε ότι η Πόλη πρέπει να είναι ελεύθερη δίχως όμως να σκεφτούν τις πρακτικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απελευθέρωσης.
Έχει, επίσης, ενδιαφέρον να σκεφτούμε και ειδικά τη θέση της Θράκης, η οποία πολύ συχνά θεωρείται ως περιθωριακή στο πλαίσιο του Ελλαδισμού. Όμως, αν αυτό αλλάξει, πολλοί από τους δικούς μας δεν ξέρουν καν πώς να τοποθετηθούν, διότι επί της ουσίας είναι ακόμα στο στάδιο του ονείρου και δεν άγγιξαν το στάδιο του οράματος.
Έτσι, αυτή η άσκηση διαχωρίζει και ξεχωρίζει αυτούς που είναι έτοιμοι για το μέλλον του Ελληνισμού.
Ν. Λυγερός.
https://www.evros24.gr/meta-tin-apeleftherosi-tis-polis/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου