Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πατρινή μαθηματικός η Ηγουμένη της Ι.Μ. Βαρνάκοβας που καταστράφηκε από τη χθεσινή πυρκαγιά.

Συμπαράσταση από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στην καταστραφείσα από πυρκαιά Μονή Βαρνάκοβας Φωκίδος.Πατρινή μαθηματικός η Ηγουμένη της Ι.Μ. Βαρνάκοβας που καταστράφηκε από τη χθεσινή πυρκαγιά  Η Μητρόπολη Πατρών συμπαραστέκεται στην κατεστραμμένη από τη φωτιά Μονή Βαρνάκοβας

Την συμπαράσταση του ιδίου του Μητροπολίτου, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του Πατραικού Λαού, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και στην Μοναστική Αδελφότητα της καταστραφείσης από πυρκαιά Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας και τους διαβεβαίωσε, ότι η Εκκλησία των Πατρών θα σταθή στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, προκειμένου να αποκτασταθή η Ιερά Μονή.
Σημειωτέον ότι, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Θεοδοσία, κατάγεται από την Πάτρα, υπηρέτησε ως Καθηγήτρια Μαθηματικός προ της μοναχικής της κουράς σε σχολεία της πόλεως των Πατρών και η οικογένεια της έχει πνευματικές καταβολές από τον αείμνηστο π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο. Η Ιερά Μονή διατηρεί στενούς δεσμούς με την πόλη των Πατρών.

Τα περί της βοηθείας εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής θα συντονίση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος σε επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/426943 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου