Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Στο φως τα άγνωστα θαύματα του αγίου. Σοκ και δέος με όλα όσα έκανε ο Παΐσιος!


Για άγνωστα θαύματα του αγίου Παϊσίου και για πτυχές της ζωής του, που μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει γνωστές, μίλησε ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, αρχιμανδρίτης Εφραίμ, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Καστοριάς.
«Ημουν νέος μοναχός στη Μονή Κουτλουμουσίου και, ως διακονητής, φρόντιζα να μεταφέρω φαγητό στον γέροντα Παΐσιο. Ετρεχα με χαρά κάθε φορά για να τον συναντήσω» είπε και αποκάλυψε ότι ο άγιος του εκμυστηρεύτηκε πως με πνευματικό τρόπο ταξίδευε σε όλον τον κόσμο για να βοηθά όσους είχαν ανάγκη.
«Ο άγιος έλεγε: “Αν το πω αυτό, θα με πάρουν για τρελό. Προσεύχομαι για τους ναρκομανείς, τους αναρχικούς, τους αδύναμους, για όσους έχουν προβλήματα. Βγαίνω από το κελί μου πνευματικώς, πάω στην Αθήνα, στο Σίδνεϊ, στο Μόναχο, επισκέπτομαι διάφορες χώρες, πάω ως αόρατος, σταυρώνω ασθενείς και γίνονται καλά, μετά επιστρέφω. Αυτά μην τα αποκαλύψετε, αλλιώς δεν σας ξαναλέω τίποτα”. Αυτός ήταν ο άγιος Παΐσιος. Σας τα λέω τώρα, που δεν υπάρχει πια δέσμευση, διότι κοιμήθηκε» είπε ο ηγούμενος Εφραίμ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους εκατοντάδες πιστούς.
«Κάποτε, ένας Βατοπαιδινός μοναχός επισκέφθηκε τον άγιο Παΐσιο. Πήγε από την πίσω πλευρά του κελιού του. Ο άγιος προσευχόταν και έκπληκτος ο μοναχός τον είδε να αιωρείται ένα μέτρο πάνω από τη γη. Είχε τη χάρη να φεύγει από τους φυσικούς νόμους» είπε με τρεμάμενη φωνή ο ηγούμενος Εφραίμ.
Συνέχισε εξιστορώντας ακόμη ένα συγκλονιστικό θαύμα: «Ημουν πορτάρης στη Μονή Κουτλουμουσίου, όταν έφτασαν Ελληνοαμερικανοί φοιτητές, λέγοντάς μου ότι έρχονται έπειτα από επίσκεψη στον Παΐσιο. Απόρησα, γιατί ο άγιος βρισκόταν στο Σινά. Τους λέω “είστε σίγουροι;” και μου ανέφεραν ότι τους κέρασε λουκούμια και μίλησε μαζί τους για μιάμιση ώρα. Αναστατώθηκα, το είπα στους άλλους πατέρες και ρωτήσαμε τον πατέρα Γρηγόριο πού βρισκόταν ο Παΐσιος. “Σε έναν μήνα θα επιστρέψει από το όρος Σινά” είπε. Ηταν ο άνθρωπος πέρα από τον τόπο και τον χρόνο».
Θεραπευτής
Ο άγιος Παΐσιος θεράπευε και θεραπεύει ασθενείς. «Συνάντησα στη Θεσσαλονίκη μια γυναίκα. Ο άγιος της έδωσε ένα σταυρουδάκι, που είχε φυλαχτό. Το έδωσε σε μια φίλη της με καρκίνο κι αυτή θεραπεύτηκε. Δεν τολμούσε να το ζητήσει πίσω και στενοχωριόταν γι’ αυτό. Μια μέρα άνοιξε το τσαντάκι της και είδε μέσα ακριβώς τον ίδιο σταυρό που της έδωσε ο άγιος» αποκάλυψε ο γέροντας Εφραίμ και συνέχισε λέγοντας: «Πριν από μερικά χρόνια, ένας κύριος πήγαινε με το αυτοκίνητό του από τη Θέρμη στη Θεσσαλονίκη. Στον δρόμο συνάντησε έναν μοναχό, που του ζήτησε να τον πάρει μαζί του. Ο μοναχός στον δρόμο τού λέει, χωρίς να τον ξέρει: “Κωστάκη, έχεις καρκίνο στους πνεύμονες, να πας στο νοσοκομείο να προλάβεις και εξαφανίζεται”. Σαστίζει ο οδηγός και ύστερα από μέρες, βλέποντας φωτογραφίες του Παϊσίου, αντιλαμβάνεται ότι μετέφερε τον άγιο!»
Ο γέροντας Εφραίμ εξιστόρησε ακόμη ένα συγκλονιστικό θαύμα. «Μια κυρία από τη Λεμεσό πήγε να προσκυνήσει στον τάφο του αγίου στη Σουρωτή. Ηταν χειμώνας, γλίστρησε και έπεσε πάνω στον τάφο. Οταν πήγε στο ξενοδοχείο αντιλήφθηκε ότι στον αγκώνα της είχε βρεγμένο χώμα από τον τάφο και χάρηκε - θα το είχε φυλαχτό. Το επόμενο πρωί σηκώνεται και βλέπει από το χώμα να έχει φυτρώσει ένας κρίνος».
«Εμφανίστηκε ο Χριστός και του μίλησε»
Ακόμη ένα άγνωστο γεγονός, που αποκάλυψε ο γέροντας Εφραίμ, είναι ότι ο Χριστός εμφανίστηκε στον άγιο Παΐσιο ενώ ήταν 14 χρόνων. «Ενας θείος του, φιλόλογος, του είπε πως ο Χριστός δεν είναι Θεός. Τότε, ο Παΐσιος σάστισε, δεν κοιμήθηκε μία εβδομάδα.
Συνήθιζε να ανάβει το καντήλι σε ένα εξωκλήσι της αγίας Βαρβάρας. Εκεί γονάτισε και κλαίγοντας παρακάλεσε τον Θεό να του στείλει ένα σημάδι ότι υπάρχει. Τότε άνοιξε η Ωραία Πύλη και εμφανίστηκε ο Χριστός και του μίλησε! “Ας έρθει τώρα όποιος θέλει να μου πει ότι δεν υπάρχει Θεός” έλεγε ο άγιος Παΐσιος ύστερα από αυτό το συγκλονιστικό γεγονός».
http://www.espressonews.gr/cover-story/2017/01/157180/sok-kai-deos-me-ola-osa-ekane-o-paisios 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου