Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

«ΝΟΥΛΑΝΤΙΣΤΑΝ» Η ΚΥΠΡΟΣ;

Τα παράλογα του Κυπριακού.
 
     Η Βικτόρια Νούλαντ υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις είναι, λόγω της θέσης της αυτής, η φανερά υπεύθυνη για τη σημερινή τραγική κατάσταση στην Ουκρανία, όπου το κράτος διαιρέθηκε και οι πολίτες του αλληλοσφάζονται, κατάσταση που γνωστός ειδησεογραφικός οργανισμός χαρακήρισε από το όνομά της «Νουλαντιστάν»!  (Σύνδεσμος)

 
Η κ. Νούλαντ με τον Αμερικανό, επί Ομπάμα, υπουργό των Εξωτερικών κ. Κέρι.







ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡ. ΜΟΡΦΟΥ:
Για να λυθεί το Κυπριακό θα πρέπει να υπογράψει η Ρωσία! Και: Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ... (ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ)...! Και άγνωστη προφητεία του αγίου Παϊσίου για τους Ρωσικούς πυραύλους S400...!

      Η κ. Νούλαντ εκτός από «διοργανώτρια του πραξικοπήματος στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2014», κατά τον ερευνητή γεωπολιτικό δημοσιογράφο Τιερί Μεϊσάν, έκανε κάτι ακόμη χειρότερο: «Βοήθησε τους προέδρους Πέτρο Ποροσένκο και Ερντογάν να δημιουργήσουν επίσημα την «Ισλαμική διεθνή Ταξιαρχία» που διοργάνωσε εκτεταμένα σαμποτάζ στη Ρωσία»...
     Ακόμη: «Η Μαντάμ Νούλαντ είναι μέλος της οικογένειας των ιδρυτών του Σχεδίου για ένα Νέο Αμερικανικό Αιώνα, το οποίο συμμετείχε στο σχεδιασμό των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο πεθερός της, Donald Kagan του Ινστιτούτου Hudson, εκπαίδευσε τους νεοσυντηρητικούς και τους μαθητές του Leo Strauss στην στρατιωτική ιστορία της Σπάρτης.
     Ο κουνιάδος της, Frederick Kagan του American Enterprise Institute, εξασφάλισε τις δημόσιες σχέσεις των στρατηγών Ντέιβιντ Πετρέους και John R. Allen. Η κουνιάδα της, Kimberly Kagan, ίδρυσε το Institute for the Study of War (Ινστιτούτο για τη Μελέτη του πολέμου). Ο σύζυγός της, Robert Kagan αμείβεται σήμερα από τον πρώην εμίρη του Κατάρ στο Brookings Institution (Ινστιτούτο Brookings). Τέσσερα πρόσωπα, πέντε δεξαμενές σκέψης (think tanks), αλλά μόνο μία ιδεολογία».
      Ενώ λοιπόν απέρχεται η χρηματοδοτούμενη από το Ισλάμ πολεμοχαρής ομάδα των επιτελικών του Ομπάμα που είναι υπεύθυνη για την εξάπλωση της τρομοκρατίας στη Δύση με την υποστήριξη και εξοπλισμό των φανατικών ισλαμιστών, ο πρόεδρος της Κύπρου τρέχει να προλάβει πριν την αλλαγή Τραμπ να... μην χάσει τι; Τη διάλυση ενός υπαρκτού κράτους και τη δημιουργία ενός άλλου ασταθούς μορφώματος στο οποίο θα προεδρεύει το 1/3 του χρόνου Τουρκοκύπριος...;
       Και μπορεί να κυβερνηθεί ένα κράτος με τέτοιες συνθήκες; Ποιος τους έχει εμπιστοσύνη ότι αν και μετριοπαθείς, δεν θα υπακούσουν στην Άγκυρα για να φέρουν τους χρηματοδοτούμενους από το Κατάρ τρομοκράτες ισλαμιστές της κ. Νούλαντ με δόλωμα την απόκτηση πλήρους κυριαρχίας πάνω στο νησί, και να μετατρέψουν την Κύπρο σε Νέα Ουκρανία ή Συρία ή μάλλον "Νουλαντιστάν";
    Για «άκρως επικίνδυνες ατραπούς, τυφλά χρονοδιαγράμματα και μεθοδεύσεις στο Κυπριακό» κάνει λόγο στην εγκύκλιό του για τα Χριστούγεννα (2016) ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, γράφτηκε σε σχετική είδηση.  Σύνδ.  
     Και: «Σημειώνει επίσης (ο αρχιεπίσκοπος) ότι η Τουρκία αφού πέτυχε, με την παγίδευσή μας στις διακοινοτικές συνομιλίες και με την πάροδο του χρόνου, να ξεχασθεί από τη διεθνή κοινότητα η φύση του προβλήματός μας, δεν κρύβει πια τον τελικό και μόνιμο στόχο της, την κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου. «Τον στόχο αυτό επιδιώκει να υλοποιήσει κυρίως με την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και αναφέρεται συνεχώς σε "εκλιπούσα" Κυπριακή Δημοκρατία και επιμένει στη δημιουργία ἐξ υπαρχής νέου κράτους» αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος, εξηγώντας πως όσο υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία συνυπάρχουν και τα ψηφίσματα των ΗΕ και οι αποφάσεις της ΕΕ που τη θωρακίζουν και δεν μπορεί η Τουρκία να νομιμοποιήσει την κατοχή».
        Ο κ. Αναστασιάδης αυθαιρετεί ή κατά κάποιο τρόπο εκβιάζεται να βρει τώρα λύση για το θέμα του Κυπριακού, διότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη: «Στόχος και επιθυμία της Λευκωσίας είναι η συνέχιση των διαβουλεύσεων στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί εφόσον προκύψει έδαφος θετικής κατάληξης στο επίπεδο των τεχνοκρατών. Σε αντίθετη περίπτωση, η επόμενη συνάντηση θα γίνει σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών»... «Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν «Είναι ξεκάθαρο πως ισχύει το ανοικτό τέλος των διαπραγματεύσεων»...
     Πως όμως απέκτησε το δικαίωμα ο κ. Αναστασιάδης, ένας προθεσμιακός πρόεδρος, να έχει σε «ανοικτό τέλος» δηλ. διαρκές ξεπούλημα το Κυπριακό κράτος; Από πότε έγινε αντικείμενο αμφισβήτησης από τον Κυπριακό λαό το παρόν κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Κύπρου, ώστε να αναλάβουν άρον - άρον το ξεπούλημά του κάποιοι "τεχνοκράτες"; Είδηση: «Η Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών άρχισε σήμερα (18-1-2017) στο ελβετικό θέρετρο, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Γενεύη, και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας».
       Σαν απάντηση:
    Η πνευματική διάσταση του θέματος:
     Ο κ. Αναστασιάδης νομίζει ότι ζούμε σε αγγελικά χρόνια... Αλλά δεν είναι έτσι για όσους έχουν πνευματικά μάτια και αυτιά. Είναι αρκετό να κοιτάξει ποιοι άνθρωποι τον ωθούν στο εγχείρημά του: Αυτοί που άναψαν τον εμφύλιο στην Ουκρανία, τη Βόρεια Αφρική, το Ιράκ και τη Συρία, που κατηγορούνται από τον εκλεγμένο νέο πρόεδρο Τραμπ ότι δεν πέτυχαν το παραμικρό με όλα αυτά... και που διαρκώς αυξάνουν την ένταση με τη Ρωσία... Δεν κινούνται από πνεύμα σύνεσης και Θεού, αλλά αντίθετα από αυτό του Καταστροφέα της Αποκάλυψης.
    Αυτό γίνεται και στα Ελληνικά θέματα, όπου οι πολιτικοί μας υπακούοντας στους ξένους, μας έβαλαν στα Μνημόνια... Έχουν ετοιμάσει τη χρεωκοπία να συμπέσει με τα γεγονότα του Αιγαίου, αλλά αν και δεν θα βγει σε καλό, ούτε σε ξένους ούτε σε ντόπιους, δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο αν δεν μετανοήσουν, κοινώς αν δεν αλλάξουν μυαλά! Βλέπετε υπάρχει και πνευματικός νόμος!
     Πρέπει να αντιληφθούμε ότι όλη η κτίση αποτελεί μια ενότητα. Οι επιστήμονες βρίσκουν να ισχύουν παντού οι ίδιοι φυσικοί νόμοι. Επομένως υπάρχει Ένας Νομοθέτης και όλα έχουν σκοπό ύπαρξης καθορισμένο από Ψηλά. Τον σκοπό δεν τον δίνουν τα διάφορα συμβουλευτικά ινστιτούτα ή δεξαμενές σκέψης (think tanks) που ξεκινούν από την πίστη στην αρχή του πρόσκαιρου κέρδους, αδιαφορώντας αν αυτό αντιτίθεται φανερά σε όλη τη συμπαντική τάξη... Ποια εμπιστοσύνη να έχει κανείς σε όσους δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους, αλλά μιλώντας υποκριτικά για ειρήνη συγχρόνως βομβαρδίζουν άλλους λαούς ενώ πουλάνε όπλα στους τρομοκράτες; «Έχει οποιοσδήποτε άλλος νικητής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης ρίξει 100.000 βόμβες»; Σύνδ. Αυτό ρωτάνε τον απερχόμενο πρόεδρο Ομπάμα που έλαβε προκαταβολικά (!) το βραβείο Νόμπελ στην αρχή της θητείας του... και στην εξωτερική του πολιτική συμβουλευόταν την κ. Νούλαντ!
    Μήπως όμως οι Κύπριοι φάνηκαν αχάριστοι στον Τάσο Παπαδόπουλο που τους έσωσε τότε από το σχέδιο Ανάν; Δηλ. μήπως σε προσωπικό επίπεδο οι περισσότεροι Κύπριοι προτίμησαν από τον άνθρωπο που τους στέριωσε σαν Ευρωπαϊκό κράτος, να διακηρύξουν με την ψήφο τους στις μετέπειτα προεδρικές εκλογές, ενώπιον των ξένων, ότι προτιμούν κοντόφθαλμο όφελος αντ' αυτού; Και τώρα από τον πνευματικό νόμο κινδυνεύουν σ' αυτό που προτίμησαν τότε, δηλ. το είδωλο των μικροσυμφερόντων... χωρίς δικό τους κράτος;
    Ο κ. Αναστασιάδης "ξέχασε" να θέσει σαν όρο πριν αρχίσει τις συνομιλίες, τις οποίες ενεργοποίησε αυθαίρετα, την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την κατάργηση των εγγυήσεων και των μονομερών παρεμβάσεων. Συμφώνησε μάλιστα, στην Ελβετία, να κυβερνάει το νησί Τουρκο-Κύπριος το 1/3 του χρόνου της προεδρίας! Αλλά αν η Κύπρος γίνει νέο κρατικό μόρφωμα με εξαρτώμενους από την Τουρκία πολιτικούς ποιος θα νοιαστεί για τους ντόπιους Ελληνοκύπριους; Μήπως ο Ερντογάν; Το συμφέρον του λαού παραμερίζεται από τον κ. Αναστασιάδη για κάποια μεγαλοσυμφέροντα...
    Ευτυχώς η στάση της Ελληνικής πλευράς υπό τον κ. Κοτζιά υπήρξε μέχρι στιγμής άψογη, όπως ομολογούν και οι Κύπριοι της διασποράς σε παρατιθέμενο γράμμα τους. Όσο όμως συνεχίζονται οι συνομιλίες και η Ελληνική πλευρά «χάνει λάδια»... Κοτζιάς:
     «Οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν το δικό τους ομόσπονδο κρατίδιο ή καντόνι, ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε. Εκεί θα είναι μόνοι τους και θα μπορούν να διαχειρίζονται τη δική τους ασφάλεια, καθώς θα έχουν τη δική τους αστυνομία. Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ομοσπονδιακή αστυνομία, η οποία θα αποτελείται κατά 50% από Τουρκοκύπριους και κατά 50% από Ελληνοκύπριους (!). Πέρα από την ομοσπονδιακή αστυνομία θα υπάρχει μια διεθνής αστυνομική δύναμη που θα παρεμβαίνει σε περίπτωση που οι δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας δεν επαρκούν».
    Σχετικά με την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι «θα έχουν πλήρη πολιτική ισότητα. Σε όλα τα σημαντικά ζητήματα θα διαθέτουν δικαίωμα αρνησικυρίας. Και το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποτελείται από τέσσερις δικαστές από κάθε εθνοτική ομάδα(!). Πρόκειται για μια ισότητα πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι στα συνήθη ομοσπονδιακά κράτη». Σύνδ.
 
     Γιατί τόση γεννναιοδωρία εις βάρος των Ελληνοκυπρίων; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το θέμα;...  
     Ας ευχηθούμε, πάντως, να ξεπερασθεί κι αυτή η δοκιμασία, και οι Κύπριοι να μην ταλαιπωρηθούν άλλο, μέχρις ότου έρθει η ευλογημένη ώρα που το Κυπριακό θα λυθεί... από μόνο του, δηλ. μόνο με τη χάρη του Θεού, κατά τον άγιο Παΐσιο. (βίντεο). Είναι πνευματικός ο νόμος που κρίνει τα έθνη, γιατί αυτός είναι πάνω από τους κοσμικούς. Και γι' αυτό συμβούλευε ο άγιος: Φτιάξτε πνευματικές βάσεις. Αυτές οι βάσεις (μέσα μας και έξω όπως είναι οι Μονές και οι ενορίες) θα διώξουν τις Βάσεις από την Κύπρο. Το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι πολιτικό, στο βάθος είναι πνευματικό! (Περισσότερα).
8/21-1-2017 Αγίου Αγάθωνος
Λεόντιος Μ. Δ.
 

Υστερόγραφο ΛΜΔ: Αν γίνει αυτό το αλλόκοτο κρατικό μόρφωμα που θέλει ο κ. Αναστασιάδης, με Τούρκο πρόεδρο (εκ περιτροπής κατά το 1/3 του χρόνου) και με μισά - μισά ανώτατα δημόσια όργανα (από 4 ανώτατους δικαστές) και μισή - μισή αστυνομία, όποτε θέλουν οι Τ/Κ το μπλοκάρουν και δεν λειτουργεί. Αλλά και αν υποθέσομε ότι θα λειτουργήσει κάποιο διάστημα, τότε όταν έρθει η προφητευμένη διάλυση της Τουρκίας, η Κύπρος θα είναι δεσμευμένη με τις συμφωνίες Αναστασιάδη να διατηρεί εσωτερικά σύνορα και να συντηρεί τα (μοναδικά στον κόσμο) λείψανα  της Τουρκίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου