Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αλεξανδρούπολη: Δώρο από τη Ρωσία ένα ξύλινο παρεκκλήσι σε ρωσικό στυλ.

Στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης παραχωρήθηκε τελικά οικόπεδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου εκεί να κατασκευαστεί εκκλησία ρωσικού τύπου, όπως είχε συμφωνηθεί στις επαφές του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τον αντίστοιχο ρωσικό της Αγίας Πετρούπολης. Δώρο από τη Ρωσία ένα ξύλινο παρεκκλήσι σε ρωσικό στυλ στην Αλεξανδρούπολη

Ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης για θέματα ελληνορωσικών σχέσεων Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη ανέφερε: «Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση αυτής της έκτασης ήτανε προς την μητρόπολη, έχει παραχωρηθεί απευθείας από το υπουργείο Αμύνης. Τα σχέδιά μας είναι σταθερά, προσπαθούμε να προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Το οικόπεδο βρίσκεται στο νέο μικρό περιφερειακό της Αλεξανδρούπολης και για αρχή θα τοποθετηθεί εκεί ένα προκάτ παρεκκλήσι που θα αποσταλεί από τη Ρωσία: «Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε να έρθει από την Αγία Πετρούπολη προκατασκευασμένο, που έχει παρασκευαστεί εκεί ένα ξύλινο παρεκκλήσι 27 τόνων, θα έρθει οδικώς στην Αλεξανδρούπολη αρχές της άνοιξης, θα τοποθετηθεί στο σημείο και ως δεύτερο βήμα θα προχωρήσουμε σιγά - σιγά και στην ανέγερση εκκλησίας. Φυσικά η εκκλησία είναι μεγάλη και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να γίνει, αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη.
Το καλό είναι ότι τα σχέδια παραμένουν σταθερά και προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση με την ευλογία του σεβασμιότατου. Το παρεκκλήσι θα μπει εκεί όπου αποφασίζει ο σεβασμιότατος είτε σε εκείνο το οικόπεδο είτε κάπου αλλού. Το βασικότερο είναι ότι το παρεκκλήσι είναι έτοιμο να ταξιδέψει προς την Αλεξανδρούπολη»
Σε βάθος χρόνου και με χρήματα ιδιωτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, θα ανεγερθεί κανονικός ναός ρωσικού τύπου, όπως είπε ο κος Γκαμπαερίδης: «Υπάρχει και χορηγός ο οποίος αναλαμβάνει όλο το κόστος της εκκλησίας. Το παρεκκλήσι θα είναι αποκλειστικά ξύλινο σε ρωσικό στυλ θα είναι δώρο της κυβέρνησης και της περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης, μέσω του πολιτιστικού κέντρου Ρώσικο σπίτι που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και η εκκλησία θα ανήκει στην μητρόπολη γιατί κατασκευάστηκε από την μητρόπολη.
Τα σχέδια δεν έχουν αλλάξει είναι τα αρχικά. Το βασικό είναι ότι θα γίνει, τώρα θα γίνει έτσι όπως μπορούμε να κατασκευάσουμε εμείς και έτσι όπως το θέλει και ο σεβασμιότατος και θα δεχθεί η πόλη. Το όμορφο κομμάτι είναι ότι θα είναι ρώσικη τεχνοτροπία».
Το ξύλινο παρεκκλήσι σε ρωσικό στυλ αναμένεται να μεταφερθεί την ερχόμενη άνοιξη στην Αλεξανδρούπολη.
http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/ale3androypolh-dwro-apo-th-rwsia-ena-3ylino-parekklhsi-se-rwsiko-styl/post31562 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου