Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΟΙΞΕ Η «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ… «ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ»!

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη.
Μια πολύ περίεργη συναγωγή με τεράστια όπως αναφέρεται συμβολική και εσχατολογική σημασία στην Ιερουσαλήμ, στο σύμπλεγμα σηράγγων του δυτικού Τείχους που χρειάστηκε 12 χρόνια για να χτιστεί, άνοιξε τη Δευτέρα το βράδυ 18/12 μετά την παραδοσιακή τελετή φωτισμού κεριών Hanukkah στην πλατεία Western Wall.
Ιερ. 29,10    «Εγώ έσυρα προς τα κάτω και εταπείνωσα τον Ησαύ, απεκάλυψα τα κρησφύγετα των Ιδουμαίων, ώστε να μη ημπορούν να αποκρυβούν. Εξωλοθρεύθησαν με τα χέρια των αδελφών των και των γειτόνων των»
Με όλες τις νέες εξελίξεις και τη διαμάχη με τον Πρόεδρο Τραμπ που αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, καθώς την ανανεωμένη συζήτηση για την οικοδόμηση του Τρίτου Εβραϊκού Ναού, αυτή ιστορία της περίεργης συναγωγής σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα και επίκαιρη.
Η συναγωγή έχει χτιστεί από έναν Εβραίο δισεκατομμυριούχο που ήθελε ένα σπίτι λατρείας στη σκιά του αρχικού ναού. Το γεγονός ότι είναι υπόγεια σε μια σήραγγα κάτω από το Δυτικό Τείχος των Δακρύων για πολλούς προαναγγέλλει σημαντικά και εσχατολογικά γεγονότα.
Η συναγωγή, η οποία χρηματοδοτήθηκε με δωρεές από το Ίδρυμα Delek και τον ιδιοκτήτη του «Delek Group», τον Yitzhak Tshuva, βρίσκεται βαθιά μέσα στο συγκρότημα των Τειχών και είναι δίπλα στην περιοχή πάνω από την οποία βρίσκονται οι αρχαίοι εβραϊκοί ναοί στο όρος Ναός και το εσωτερικό ιερό των Αγίων.
Η κατασκευή έχει μια δραματική αίσθηση, με χαμηλές τοξωτές οροφές και τοίχους από αρχαίες πέτρες σε όλες τις πλευρές, και στο κέντρο μια μοναδική σφαιρική, μεταλλική κιβωτό για να στεγάσει κύλινδροι του Τορά.

Στα βήματα του Ιησού – Οι σήραγγες του Δυτικού Τείχους στην Ιερουσαλήμ:
Τα τείχη της κιβωτού σχηματίζονται από τις λέξεις και τις προτάσεις της προσευχής «Shema Israel» και από το Βιβλικό Βιβλίο του τραγουδιού των τραγουδιών που χυτεύονται σε μέταλλο και τρέχουν ολόκληρη την περιφέρεια της σφαίρας, γεμάτη από ένα χυτοσίδηρο γλυπτό της καιόμενης βάτου.
ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΑΝ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ;
Το Ίδρυμα Κληρονομιάς του Δυτικού Τείχους δήλωσε ότι η συναγωγή «θα είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να μελετήσει και να συνδεθεί με αυτή και ότι σύντομα θα δημοσιευθούν «ρυθμίσεις» προσευχής γι ‘αυτό».

nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου