Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

«Βόμβα» Κοτζιά: «Θα προχωρήσουμε στην επέκταση των χωρικών υδάτων» (Βίντεο).Τι έλεγε ο Αγιος Πα'ί'σιος.

ΣΧΟΛΙΟ : Η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για την επέκταση της υφαλοκρηπίδας από τα 6 στα 12 ν.μ. έγινε θέμα στην ΕΡΤ.Από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι συζητήσεις από πίσω είναι ο...πόλεμος.
«Θα προχωρήσουμε στον προσδιορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας τμηματικά. Η θεωρία ότι μια και έξω απεδείχθη ότι επί δεκατετίες δεν γίνεται τίποτα».
Αυτό προανείγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, που σημαίνει την επέκταση των χωρικών συνόρων της χώρας από τα 6 στα 12 μίλια, όπως αναγνωρίζει για τη χώρα μας η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.
«Με βάση το Διεθνές Δίκαιο κάθε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια σημαίνει επέκταση του χώρου κυριαρχίας της Ελλάδας. Η διαφορά μεταξύ ΑΟΖ και αιγιαλίτιδας ζώνης είναι ότι ΑΟΖ είναι δικαιώματα, δεν είναι κυριαρχία. Κυριαρχία έχεις στην αιγιαλίτιδα ζώνη…» τόνισε ο υπουργός στην ΕΡΤ1.
Ερωτηθείς ο κ. Κοτζιάς εάν η επέκταση θα γίνει ανα περιοχή, είπε ότι αυτό «θα το δούμε».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η τμηματική αυτή επέκταση θα ξεκινήσει από το Ιόνιο.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κοτζιάς αποσαφήνισε ότι «το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη είναι δικό της δικαίωμα. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να το συζητάμε με την Τουρκία. Το πρόβλημα μας είναι η υφαλακρηπίδα. Απλώς τεχνικά για να προσδιορίσεις την υφαλοκρηπίδα πρέπει να έχεις προσδιορίσει την αιγιαλίτιδα ζώνη με την οποία έχεις κυριαρχία».
«Η αιγιαλίτιδα ζώνη έχει μεγάλη σημασία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με την Αλβανία. Η αιγιαλίτιδα ζώνη και τα κυρίαρχα δικαιώματά μας και συμφέροντα είναι υψίστης σημασίας προς όλες τις πλευρές» υπογράμμισε.
Δείτε τη συνέντευξη Κοτζιά με το επίμαχο σημείο στο 50΄λεπτό.


Nα τι έλεγε ο Άγιος Πα'ί'σιος για το θέμα:
 «Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;». 
 «Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου