Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ… ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Μια πραγματικά πρωτοφανή είδηση μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA, σύμφωνα με την οποία το τουρκικό υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο στου που εξεδόθη στην περιοχή της Σμύρνη απαγόρεψε στα σχολεία της περιοχής να γιορτάσουν την…. γέννηση του Χριστού!!! Μάλιστα!


Όπως αναφέρεται, ο τοπικός διευθυντής του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας στην Σμύρνη, ο Aydın Usman, εξέδωσε μια πρωτοφανή εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία σε όλα στα σχολεία της πόλης και της περιοχής, δημόσια και ιδιωτικά, απαγορεύεται φέτος να γίνουν εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα καθώς και τα διάφορα χριστιανικά τυπικά και λειτουργικά έθιμα της περιόδου αυτής.
Φυσικά το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται εδώ είναι αν τις προηγούμενες χρονιές είχαμε τέτοιες εορτές σε μια μουσουλμανική πόλη για να φτάσουν στο σημείο να τις απαγορέψουν και με ποιο χαρακτήρα γιόρταζαν οι μουσουλμάνοι Τούρκοι στα σχολεία τους την γέννηση του Χριστού και μάλιστα σε μια σημερινή ισλαμική Τουρκία όπου ο ισλαμισμός γίνεται όλο και πιο ακραίος με τις… «ευλογιές» του Ερντογάν.
Γνωστό πάντως είναι πως η Σμύρνη αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση στην μουσουλμανική Τουρκία και πως ακόμα και σήμερα πολλοί στην γειτονική χώρα εξακολουθούν να την ονομάζουν «Γκιαούρ Ιζμίρ», δηλαδή, «Άπιστη Σμύρνη», τόσες δεκαετίες μετά την δραματική έξοδο των Ελλήνων από την πόλη.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου