Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

«…και οικοδομηθήτω τα τείχη Ιερουσαλήμ…»

jerusalem 1
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στα τέλη Μαρτίου του 70 με εντολή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Τίτου Φλάβιου Βεσπασιανού, όλη η πόλη της Ιερουσαλήμ πυρπολήθηκε και τα τείχη της ισοπεδώθηκαν.

Η πόλη δεν ξαναχτίστηκε, αλλά στα ερείπια του ανακτόρου του Ηρώδη εγκαταστάθηκε η (10η) λεγεώνα, και ο Τίτος Βεσπασιανός μένει στην ιστορία ως ο κατακτητής της Ιερουσαλήμ.
Η μνήμη του Ιουδαϊκού λαού θα παραμένει ο θεματοφύλακας του ολέθριου γεγονότος της καταστροφής της ιερής πόλης, το οποίο μνημονεύεται κάθε χρόνο κατά τον εορτασμό της Τισά Μπαβ.
Να αναφερθεί ότι η καταστροφή της Ιερουσαλήμ, σηματοδοτεί την Εβραϊκή Διασπορά.
Τα λόγια του Χριστού ότι "... ου μή αφεθή ώδε λίθος επί λίθον ός ου μή καταλυθή " επαληθεύτηκαν.
Όμως ο Θεός επειδή είναι δίκαιος, δεν θέλει αυτός ο εκλεκτός του λαός, να είναι χωρίς κράτος και πρωτεύουσα.
Επομένως είναι λογικό ο Χριστός τις έσχατες ημέρες, θα τους έδινε και το κράτος και την πρωτεύουσα τους, παρόλο που είναι εκείνος που τους ταΐσε το μάνα, αλλά και εκείνος που τους είπε ότι εγώ είμαι αυτός που περιμένετε και δεν το αναγνωρίσανε.
Σήμερα, είναι εκείνος που τους δίδει την ευκαιρία να αποκτήσουν ξανά το κράτος τους, αγνοώντας και αδιαφορώντας εάν και πάλι θα τον αναγνωρίσουν.
Αυτόν που αναμένανε, είναι αυτός που ήρθε! Αυτόν που πάλι αναμένουνε, είναι πάλι αυτός ο ίδιος, τον οποίο δεν αναγνωρίσανε 2.000 χρόνια, όχι όμως όλος ο Ισραήλ.
Πολλοί μιλούνε ότι ζούμε στους έσχατους καιρούς, και πως ότι ανασυστάθηκε ξανά το Κράτος του Ισραήλ είναι ένα μεγάλο σημείο του Θεού.
Φαίνεται ότι η ανθρωπότητα είναι στην τελική ευθεία, όχι όμως για την καταστροφή της, αλλά για την αποκατάσταση στο να γνωρίσουν και μάθουν την αλήθεια όλοι οι άνθρωποι της γης.
Δηλαδή, πως ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο λυτρωτής όχι των Εβραίων και των Ελλήνων, αλλά ολόκληρου του κόσμου.
Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι πριν λίγο καιρό είχαμε την μαρτύρια από Έλληνες επιστήμονες, για την ιστορικότητα του Παναγίου Τάφου.
Ο Άγιος Παϊσιος όπως μας πληροφορεί το βιβλίο του Γέροντος Ισαάκ, είχε πει ότι στο τέλος οι καλύτεροι μας φίλοι θα είναι οι Εβραίοι…
Κλείνοντας ας αφήσουμε τον Απόστολο Παύλο που ευχόταν να γίνει ανάθεμα υπέρ του λαού του Ισραήλ, να μας φωτίσει λέγοντας στην προς Ρωμαίους Επιστολή: "Οὐ γὰρ θέλω ὑμᾶς ἀγνοεῖν, ἀδελφοί, τὸ μυστήριον τοῦτο, ἵνα μὴ ἦτε παρ᾿ ἑαυτοῖς φρόνιμοι, ὅτι πώρωσις ἀπὸ μέρους τῷ Ἰσραὴλ γέγονεν ἄχρις οὗ τὸ πλήρωμα τῶν ἐθνῶν εἰσέλθῃ, καὶ οὕτω πᾶς Ἰσραὴλ σωθήσεται, καθὼς γέγραπται· ἥξει ἐκ Σιὼν ὁ ῥυόμενος καὶ ἀποστρέψει ἀσεβείας ἀπὸ Ἰακώβ·"
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου