Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

"Σπρώχνουν" την Αίγυπτο σε πόλεμο: Τουρκία-Κατάρ πίσω από το φράγμα της Αιθιοπίας στο Νείλο.

ΣΧΟΛΙΟ : Παραθέτουμε την είδηση από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και μετά δίνουμε το λινκ από την προφητεία που λέει ότι θα ξεραθεί ο ποταμός Νείλος!
Η Αιθιοπία παίζει με τη “φωτιά” αφού δέχθηκε να κατασκευαστεί ένα τεράστιο φράγμα στις εκβολές του Νείλου, με χρήμα και από το Κατάρ και με προτροπή των Τούρκων. Το σχέδιο της Άγκυρας αφορά τον στρατηγικό “στραγγαλισμό” της Αιγύπτου με τη ροή των υδάτων του ποταμού, όπως κάνει ήδη η Τουρκία με τον Τίγρη και τον Ευφράτη σε Συρία και τις λοιπές γειτονικές της χώρες.
Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Αιθιοπία έχει ενισχύσει πάρα πολύ τις σχέσεις της τόσο με το Κατάρ όσο και με την Τουρκία, υλοποιώντας ένα τρομερό σχέδιο για τον πλήρη έλεγχο του Καϊρου.
Σύμφωνα με τη μακροχρόνια πολιτική ουδετερότητας της Αιθιοπίας, η Αντίς Αμπέμπα απέφυγε να συμμετάσχει στον αποκλεισμό του Κατάρ και στην αντιπαράθεση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας.
Σε γενικές γραμμές, η Αιθιοπία είναι ο πιο πολυπόθητος στόχος πολλών χωρών για έλεγχο του Κέρατος της Αφρικής, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας.
Όχι μόνο η γεωγραφική της κεντρική θέση, αλλά και οι οικονομικές και δημογραφικές προοπτικές της χώρας την καθιστούν απαραίτητο εταίρο για εξωτερικούς παράγοντες που προσπαθούν να χαράξουν την δική τους σφαίρα επιρροής στην περιοχή, όπως ο Ερντογάν.
Η Αντίς Αμπέμπα διατηρεί σχέσεις φυσικά και με το Κατάρ, χώρα σύμμαχο της Τουρκίας στη Λιβύη.
Αφού ξέσπασε η κρίση του Κόλπου τον Ιούνιο του 2017, η Ντόχα άρχισε να προμηθεύει την Αιθιοπία αποστέλλοντας τόνους τροφίμων. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρηματίες του Κατάρ άρχισαν να επενδύουν στον τομέα της γεωργίας τροφίμων της Αιθιοπίας, ενώ άλλοι πρόσφατα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τους τομείς φιλοξενίας και υγείας.
Η Τουρκία, απολαμβάνει και αυτή μια ισχυρή και διαρκή συνεργασία με την Αιθιοπία. Εκτός από την υποστήριξη σε σχολεία και τζαμιά, η Αντίς Αμπέμπα είναι ο πρώτος αφρικανικός προορισμός των άμεσων ξένων επενδύσεων της Τουρκίας με 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 6 δισ.
Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2020, ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Abiy Ahmed συμφώνησε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Σομαλίας, που είναι σύμμαχος της Άγκυρας στο Κέρας της Αφρικής, αναστρέφοντας μια μακρά κληρονομιά αντιπαλότητας μεταξύ της Αντίς Αμπέμπα και Μογκαντίσου.
Η Άγκυρα μετά από όλα αυτά, “έπεισε” παρασκηνιακά την Αιθιοπία να κατασκευάσει ένα φράγμα στον αποκαλούμενο Γαλάζιο Νείλο, 5 φορές μεγαλύτερο από ότι χρειάζονταν η χώρα, αφού είχε άλλους σκοπούς.
Το έργο είναι μια τεράστια παγίδα που αφορά τον εκβιασμό της Αιγύπτου μέσω του Νείλου, ώστε η αιγυπτιακή κυβέρνηση να επαναπροσεγγίσει την Άγκυρα, υλοποιώντας άνευ αντιλογίας τα τουρκικά σχέδια σε Λιβύη και Αφρική γενικότερα, αλλιώς θα επικρατήσουν συνθήκες που αναφέρονταν στην βιβλική ιστορία με τις 10 πληγές του Φαραώ.
Η εκτίμηση πολλών και έγκυρων αναλυτών μας δείχνει όμως ότι η Αίγυπτος θα κτυπήσει αιφνιδιαστικά και τόσο δυνατά το φράγμα της Αιθιοπίας, που δεν θα πάρει κανένας Αιθίοπας αξιωματούχος χαμπάρι από ήρθε το κτύπημα της Αιγύπτου.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου εξοπλίζεται εδώ και μεγάλο διάστημα για αυτόν ακριβώς τον λόγο με όπλα αιχμής, που θα αφορούν έναν τριμέτωπο αγώνα, στα νότια με την Αιθιοπία, στα δυτικά με την κυβέρνηση της Τρίπολης και στη Μεσόγειο με την Τουρκία. 
Όσο για την Μεσόγειο, αυτή νομίζουμε ότι θα μετατραπεί σε πεδίο άγριας αντιπαράθεσης εκτός όλων των άλλων και μεταξύ πολλών μνηστήρων, ειδικά μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την περιοχή.  
pentapostagma.gr

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΣΑΪΑΣ ΚΕΦ.19-Ὅρασις Αἰγύπτου.

 

Ησ. 19,5            καὶ πίονται οἱ Αἰγύπτιοι ὕδωρ τὸ παρὰ θάλασσαν, ὁ δὲ ποταμὸς ἐκλείψει καὶ ξηρανθήσεται.
Ησ. 19,5                    Θα ξηρανθούν αι πηγαί των υδάτων και οι Αιγύπτιοι θα πίνουν νερό από αυτό, που ευρίσκεται κοντά εις την θάλασσαν. Διότι το νερό του ποταμού Νείλου θα λιγοστέψη και θα ξηρανθή η κοίτη του.
Ησ. 19,6            καὶ ἐκλείψουσιν οἱ ποταμοὶ καὶ αἱ διώρυγες τοῦ ποταμοῦ, καὶ ξηρανθήσεται πᾶσα συναγωγὴ ὕδατος καὶ ἐν παντὶ ἕλει καλάμου καὶ παπύρου·
Ησ. 19,6                    Οι παραπόταμοι, στους οποίους διακλαδίζεται ο Νείλος, και αι άλλαι διώρυγες του θα λείψουν. Θα ξηρανθή κάθε λίμνη και κάθε περιοχή υδάτων και κάθε έλος, όπου φυτρώνουν τα καλάμια και οι πάπυροι.
Ησ. 19,7            καὶ τὸ ἄχι τὸ χλωρὸν πᾶν τὸ κύκλῳ τοῦ ποταμοῦ, καὶ πᾶν τὸ σπειρόμενον διὰ τοῦ ποταμοῦ ξηρανθήσεται ἀνεμόφθορον.
Ησ. 19,7                    Και όλη η πρασίνη χλόη, η οποία πλουσία φυτρώνει εις τας όχθας του ποταμού, και κάθε τι που σπείρεται και ποτίζεται δια του ποταμού, θα ξηρανθή από τον καυστικόν και καταστρεπτικόν άνεμον.
Ησ. 19,8            καὶ στενάξουσιν οἱ ἁλιεῖς, καὶ στενάξουσι πάντες οἱ βάλλοντες ἄγκιστρον εἰς τὸν ποταμόν, καὶ οἱ βάλλοντες σαγήνας καὶ οἱ ἀμφιβολεῖς πενθήσουσι.
Ησ. 19,8                    Θα στενάξουν οι αλιείς, διότι θα ξηρανθούν αι περιοχαί, όπου ηλίευον. Θα στενάξουν όλοι εκείνοι, οι οποίοι έρριπτον τα άγκιστρα των στον ποταμόν. Θα πενθήσουν αυτοί, οι οποίοι έρριπτον τα δίκτυα και τα αμφίβληστρά των, δια να συλλάβουν ψάρια. Το επάγγελμά των θα νεκρωθή.
Ησ. 19,9            καὶ αἰσχύνη λήψεται τοὺς ἐργαζομένους τὸ λίνον τὸ σχιστὸν καὶ τοὺς ἐργαζομένους τὴν βύσσον,
Ησ. 19,9                    Δια την γενικήν πτωχείαν και εμπορικήν απραξίαν θα κατεντροπιασθούν αυτοί, οι οποίοι εργάζονται το ξαινόμενον λινάρι και το λεπτό βαμβάκι της βύσσου. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου