Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Για ακόμη μια Κυριακή οι πιστοί κατέκλυσαν τους δρόμους του Μαυροβουνίου – Στο πλευρό της διωκόμενης Εκκλησίας και αστυνομικοί.

Για ακόμη μια Κυριακή οι πιστοί κατέκλυσαν τους δρόμους του Μαυροβουνίου – Στο πλευρό της διωκόμενης Εκκλησίας και αστυνομικοί

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία που είχαν επιβληθεί στο Μαυροβούνιο, οι πιστοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις της χώρας προκειμένου να πραγματοποιήσουν για ακόμη μια φορά ειρηνικές πορείες ενάντια στο νόμο για της θρησκευτικές ελευθερίες που πλήττει άμεσα την Εκκλησία.

Παρά τις συλλήψεις επισκόπων και ιερέων και κάθε είδους πίεση, οι πιστοί σε όλη τη χώρα υπερασπίζονται όλο και και με περισσότερο σθένος τα ιερά τους. Χθες, χιλιάδες πολίτες της Ποντγκόριτσα συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, όπου κατόπιν ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, οι επίσκοποι και ο κλήρος οδήγησαν την πορεία στους δρόμους της πόλεως ενώ ακολούθησε η τέλεση Ιερών Παρακλήσεων.
Ίδιες εικόνες εκτυλίχθηκαν και σε άλλες πόλεις του Μαυροβουνίου όπως στην πόλη Μπεράνε και στην πόλεις Μπούδβα όπου επικεφαλής της ειρηνικής διαμαρτυρίας ήταν ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Ακόμη ένας αστυνομικός στο πλευρό της Εκκλησίας  
Ακόμη ένας αστυνομικός παραιτήθηκε λόγω της βίας και των διώξεων εναντίον του λαού του Θεού και της Εκκλησίας. Ο αστυνομικός Βουκ Βούλοβιτς χθες το απόγευμα αντί να πάει εκεί που τον έστελνε ο διοικητής της αστυνομίας, δηλαδή, εναντίον του λαού στη πόλη Μπούντβα, επέλεξε να σηκώσει τον σταυρό και να είναι στο μέτωπο της λιτανείας. Ο Βουκ Βούλοβιτς είναι 17 χρόνια στο σώμα των Ειδικών Δυνάμεων.
Ο αστυνομικός είπε τα εξής: «Είμαι αστυνομικός 17 χρόνια. Αποφάσισα να βγάλω τη στολή μου, γιατί κατάλαβα ότι βρίσκομαι να παρέχω προστασία στη μπουλντόζα για την κατεδάφιση των μοναστηριών, ναών της αγίας μας Σερβικής Εκκλησίας, και, εγώ δεν βρίσκω τον εαυτό μου να κάνω τέτοιες πράξεις. Δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοιες πράξεις. Δεν θέλω να είμαι μέρος κάτι τέτοιου. Δεν θέλω να χτυπάω τον λαό μου. Θέλω να προστατεύω την Εκκλησία μου και τον λαό μου».
Άφησε την στολή του στο τμήμα και πήγε να συμμετέχει στην λιτανεία μαζί με τον λαό, βαστάζοντας ο ίδιος τον σταυρό της λιτανείας.

Είπε, επίσης: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου αστυνομικούς. Την δουλειά μου την έκανα τίμια και ξέρω ότι μεταξύ μας υπάρχουν πολλοί τίμιοι αστυνομικοί που δεν συμφωνούν με αυτήν την αδικία».
Για τη μεταφορά του σταυρού, κατά τη διάρκεια της λιτανείας, είπε με υπερηφάνεια: «Για εμένα είναι τιμή να σηκώσω τον σταυρό. Ο Τίμιος Σταυρός είναι θυσία και εγώ την δέχομαι. Είμαι έτοιμος να τον σηκώσω για την αλήθεια, για τα ιερά μας. Είμαι περήφανος για τους προγόνους μου. Ξέρω ότι χαίρονται τώρα γι’ αυτήν την απόφαση μου».
«Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις»
Κατά τη χθεσινή Θεία Λειτουργία που τέλεσε στο Μοναστήρι του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτη στην Ποντγκόριτσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος κήρυξε τον Θείο Λόγο και είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις πρόσφατες κατεδαφίσεις σε κτήρια μοναστηριών ότι «είμαστε μάρτυρες της συνεχιζόμενης κατεδάφισης των ιερών που καταστράφηκαν από τους κατακτητές σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας».
Στη συνέχεια τόνισε: «Αυτές οι κατεδαφίσεις δεν πρέπει να συνεχιστούν, ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Εδώ είναι η Εκκλησία του Θεού για πολλούς αιώνες και ανανεώνεται συνεχώς, ανανεώνει τις ανθρώπινες ψυχές, αναγεννάται με τη μνήμη του Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού», δήλωσε ο Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου.

Ο επίσκοπος είπε ότι πάνω από 5.000 μεγάλα κτίρια και ξενοδοχεία χτίστηκαν συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων για εγκληματίες – χωρίς άδειες.
«Δεκάδες τζαμιά έχουν χτιστεί στη χώρα. Είναι καλύτερο να χτίσεις παρά να κατεδαφίσεις. Ωστόσο, το μόνο πράγμα που καταρρέει είναι τα κτίρια της εκκλησίας. Είναι απλώς μια απίστευτη ιστορία» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος.
Νέα ανακοίνωση από την Μητρόπολη Μαυροβουνίου για παράνομες ενέργειες της πολιτείας 
Τις παράνομες ενέργειες ορισμένων κρατικών φορέων του Μαυροβουνίου εις βάρος της Εκκλησίας, οι οποίες βασίζονται σε ανακρίβειες, επικρίνει, μεταξύ άλλων, με νεότερη ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος ότι: «Η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και οι Επισκοπές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο παρουσιάζονται εδώ και χρόνια ως «αντικυβερνητικά στοιχεία» και οι κληρικοί και μοναχοί τους ως «παράγοντας αποσταθεροποίησης που απειλεί την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου». Με βάση αυτές τις ανακρίβειες, πολλές παράνομες ενέργειες ορισμένων κρατικών φορέων εφαρμόζονται εναντίον της Εκκλησίας και γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθούν, το οποίο παρατηρούμε ειδικά μετά την ψήφιση του αντισυνταγματικού και μεροληπτικού Νόμου για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες και το Νομικό Καθεστώς των Θρησκευτικών Κοινοτήτων. Αυτό περιλαμβάνει τις πρόσφατες και άνευ προηγουμένου στην ιστορία του Μαυροβουνίου, διώξεις Ορθοδόξων κληρικών και μοναχών».
Επίσης, η Μητρόπολη εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός στο ότι «οι ειρηνικές και αξιοπρεπείς πορείες διαμαρτυρίας δεν αντιπροσωπεύουν «μια μη-θεσμική μορφή αγώνα που η Εκκλησία ηγείται ενάντια στο κράτος του Μαυροβουνίου», μολονότι το κοινό εξαπατάται διαρκώς από τους εκπροσώπους του καθεστώτος» και καλεί για ακόμη μια φορά «δημοσίως τα μέλη πολιτικών κομμάτων να αποφεύγουν οποιαδήποτε πολιτικοποίηση και εκμετάλλευση των πορειών διαμαρτυρίας προκειμένου να επιτευχθούν πολιτικά οφέλη, διότι μια τέτοια συμπεριφορά θα ήταν κατάχρηση και αμαρτία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου