Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Γέροντας Εφραίμ: ''Το Άγιον Όρος συνεχίζει να προσφέρει Αγίους στην Εκκλησία''


batop agiorites 3
Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Ευφρόσυνη χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα όπου εορτάζουν οι Όσιοι Αγιορείτες Πατέρες ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

Ο Γέροντας Εφραίμ μιλώντας κατά την πανηγυρική τράπεζα, ανέφερε ότι οι περισσότεροι αγιορείτες άγιοι είναι άγνωστοι, κάτι που θέλουν και ποθούν.
''Οι περισσότεροι Άγιοι αρέσκονται εις την αφάνεια. Θέλουν να είναι εμφανείς στον Θεό και αφανείς εις τον κόσμο" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.
Σε άλλο σημείο ο Γέροντας τόνισε χαρακτηριστικά: ''Όποιος δει με δέος και σεβασμό τον βίο των αγιορειτών πατέρων, θα δει την παρουσία του Θεού, θα δει την αλήθεια του Ευαγγελίου! Γιατί ποιοι είναι αυτοί που επαληθεύουν την ζωή του Ευαγγελίου; Οι Άγιοι μας''.
Επίσης ο Γέροντας Εφραίμ υπογράμμισε ότι ''το Άγιον Όρος πήρε το όνομα Άγιο από τους Αγίους...διότι ακριβώς παράγει Αγίους''.
"Χαιρόμεθα που το Άγιον Όρος συνεχίζει να προσφέρει Αγίους στην Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο να είναι έτοιμο να αγιοκατατάξει αυτούς τους ανθρώπους που αγάπησαν μέχρι τέλος τον Θεό" - πρόσθεσε κλείνοντας ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου.




batop agiorites 2
batop agiorites 4
batop agiorites 1
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου