Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

«Μέσω προσευχής, η θρέψη της ψυχής μας»

«Μέσω προσευχής, η θρέψη της ψυχής μας»

«Η πρώτη τροφή για την ψυχή είναι η αγάπη του Θεού, είναι η χάρις του Θεού» δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πώς όταν ο Ιησούς μας προτρέπει να μην φροντίζουμε τα υλικά πράγματα, δεν μας ζητά να μην εργαζόμαστε για τις ανάγκες της ζωής, αλλά να εργαζόμαστε πάντα υπό την προοπτική της αιωνιότητας, με τη βοήθεια του Θεού.

«Το σημερινό ευαγγέλιο δεν μας ωθεί στην τεμπελιά, αλλά στη σωτηρία. Δηλαδή, παροτρύνει τον άνθρωπο να αναζητήσει τη σωτηρία της ψυχής μέσω της ένωσής του με τον Θεό, μέσω της κατάκτησης της Βασιλείας των Ουρανών ως προτεραιότητα στη ζωή», δήλωσε ο Πατριάρχης.

«Εάν ο άνθρωπος συνδέεται αποκλειστικά ή υπερβολικά με την προσπάθεια για απόκτηση υλικών αγαθών, αυτή η στάση παραλύει την ψυχή», προειδοποίησε ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της προσευχής: «Μέσα από την προσευχή ζητούμε να έλθει η χάρις του Θεού στις ψυχές μας (…) Και αφού θρέψουμε την ψυχή μας με την αγάπη του Θεού, τότε ζητάμε το καθημερινό ψωμί».

orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου