Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ. "ΑΣΦΑΙΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" Το «κράταγα» εδώ και καιρό, θα το πω τώρα.


Στις 2 Δεκεμβρίου του 2019 εκοιμήθη ο Λαυριώτης ιερομόναχος Σωφρόνιος Γιαννακόπουλος, πλήρης ημερών σε ηλικία 101 ετών.
Πολύ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, προσωπικά ήμουν πολύ επιφυλακτικός με τα λεγόμενα του, μια φορά μάλιστα είχα κατασκανδαλιστει με κάτι που μου είχε πει... Ωστόσο, προσωπικούς μου φίλους τους είχε βοηθήσει με θαυμαστό τρόπο. Πραγματικός αγωνιστής που παρά τα 100 χρόνια του, σχεδόν καθημερινά εξομολογούσε τα πνευματικοπαίδια του, παρά την αδυναμία και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε γιατί πραγματικά νοιαζόταν για την σωτηρία τους.

Γιατί γράφω γι' αυτόν; Λίγο πριν φύγει, ήταν τρομερά ανήσυχος. Πνευματικοπαίδια του, που μου μίλησαν λίγο αφότου έφυγε (υπενθυμίζω Δεκέμβριος 2019), τον ρώτησαν γιατί. Αυτός είπε «έρχεται πόλεμος». Τον ρώτησαν «τι πόλεμος γέροντα; Παγκόσμιος;» και αυτός απάντησε «όχι, ΑΣΦΑΙΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ».

Το 2020 μας επιφύλασσε τον «άσφαιρο» πόλεμο του covid-19, που συνεχίζεται, ένα παγκόσμιο οικονομικό «άσφαιρο» πόλεμο εν εξελίξει, τον διπλωματικό «πόλεμο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τις ΑΟΖ και την «επήρεια» των νησιών – και τέλος τις συνέπειες όλων σε όλες τις πτυχές της ζωής γύρω μας, κυρίως δε στην ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ των ανθρώπων, όπως αποδεικνύεται από την έκρηξη επαχθών εγκλημάτων γύρω μας.

Δεν ξέρω αν ρωτήθηκε ο γέροντας, πριν φύγει, ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ θα είναι άσφαιρος ο πόλεμος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου