Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος στον Ναό της Αναστάσεως.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος στον Ναό της Αναστάσεως

Επίσκεψη στη χώρα του Ισραήλ και στους Αγίους Τόπους πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο είχε, σήμερα, 16 Ιουνίου 2020, η σύζυγος του πρωθυπουργού, κα. Μαρέβα Μητσοτάκη συνοδευόμενη από τον γιο της, ενώ αργότερα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ναό της Αναστάσεως, όπου τον συνόδευσε και τον ξενάγησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

«Μια επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ είναι χωρίς περιεχόμενο, αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο κι αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα ως Πρωθυπουργός της χώρας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου -την μετά κορωνοϊού εποχή- να έρθω στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά το προσκύνημά του στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.
«Θέλω να γνωρίζετε και εσείς αλλά και η αδελφότητα του Αγίου Τάφου ότι το Ελληνικό κράτος θα είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην πολύ σπουδαία αποστολή την οποία επιτελεί σε αυτή την δύσκολη αλλά συνάμα συναρπαστική πόλη και περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η αγάπη και η στήριξή μας είναι δεδομένη και έμπρακτη» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα και τον γιο του, Κωνσταντίνο. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Ναού και συναντήθηκε με μέλη της Ιεράς Αγιοταφικής Αδελφότητας.
«Κύριε Πρωθυπουργέ, η εις το κράτος του Ισραήλ και την Αγίαν Πόλιν Ιερουσαλήμ επίσκεψίς σας ενέχει ιδιαιτέραν σημασίαν διά τους Χριστιανούς, τους διαβιούντας ενταύθα και βεβαίως εντός των κρατικών ορίων της Παλαιστινιακής Αρχής και του Χασιμητικού Βασιλείου της Ιορδανίας. Λέγομεν δε τούτο, διότι το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων, γνωστόν ως Rum Orthodox, αποτελεί την εγγύησιν αφ’ ενός μεν της ταυτότητος των Χριστιανών, αφ’ ετέρου δε του επαπειλουμένου Χριστιανικού χαρακτήρος της Παλαιάς Πόλεως της Ιερουσαλήμ» είπε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:










































Παρακολουθήστε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αγία Γη και την υποδοχή που του επιφύλαξαν με την Ελληνική Σημαία, λίγο πριν την είσοδό του στον Πανάγιο Τάφο όπως την μετέδωσε ο ίδιος μέσω του προφίλ του στο Ίνσταγκραμ:


 orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου