Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Θαυμαστή εμφάνιση του π. Ιωάννη Καλαΐδη μετά την κοίμησή του!

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης – Θαυμαστή εμφάνιση μετά την κοίμησή του!

Στην εθνική οδό Σερρών – Θεσ/νίκης και κοντά στην διασταύρωση για το Κιλκίς, υπάρχει ο Ι. Ναός του αγίου Πορφυρίου του θαυματουργού. Στις 30 Νοεμβρίου του 2015 έγιναν τα θυρανοίξια και συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών για την θεία λειτουργία! Επίσης συμμετείχαν και πολλοί κληρικοί! Μετά το τέλος της ακολουθίας 4 γυναίκες από μια χορωδία της Κατερίνης, οι οποίες είχαν προσέλθει για να ψάλλουν, είδαν στο προαύλιο έναν σεβάσμιο ιερέα, ο οποίος τις εντυπωσίασε με την μορφή του! Τον πλησίασαν και άρχισαν να συνομιλούν μαζί του.

Ο ιερέας τις συμβούλεψε και τις προέτρεψε να εξομολογηθούν! Τότε αυτές, επειδή τον ευλαβήθηκαν, τον παρακάλεσαν να τις εξομολογήσει ο ίδιος. Ο Παππούλης όμως τις είπε ότι ο ίδιος πλέον δεν εξομολογεί και τις παρέπεμψε στον π. Σ…, ο οποίος είναι ιερέας σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης! Είπε συγκεκριμένα ότι «του παρέδωσα το επιτραχήλιό μου»!

Και πράγματι ο ιερέας αυτός είχε ένα επιτραχήλιο του π. Ιωάννου, που του δόθηκε ως ευλογία, μετά την κοίμηση του οσίου Πατρός, από την οικογένειά του! Τις είπε μάλιστα και το έγραψαν για να το θυμούνται, ότι ονομάζεται π. Ιωάννης Καλαΐδης!!! Όταν οι γυναίκες αυτές επισκέφθηκαν τον π. Σ… για να εξομολογηθούν, ο ιερέας τις είπε ότι ο π. Ιωάννης είναι εδώ και 6 χρόνια κεκοιμημένος και αυτές έκλαιγαν από την συγκίνηση! Πήρε μάλιστα και στο τηλέφωνο ένα μέλος της οικογενείας του μακαριστού αγίου πατρός Ιωάννη, για να πάει εκείνη την ώρα και να συνομιλήσει με αυτές τις γυναίκες!

Το συγκλονιστικό αυτό θαύμα μάς δείχνει ότι ο Άγιος Πατέρας μας βρίσκεται «εις χώραν ζώντων» και μας προτρέπει να ομολογήσουμε το «θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις Αυτού»!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής – Εκπαιδευτικός, Σέρρες

simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου