Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Έπαυσε εκκλησιαστικη επιτροπή για χρέη, ο Μητροπολίτης Πάφου.

Έπαυσε από τα καθήκοντά τους ο Μητροπολίτης Πάφου, τα τέσσερα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της κοινότητας Τσάδας.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που τοιχοκολλήθηκε από την Κυριακή στην εκκλησία της κοινότητας και την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Φιλελευθερος, ο μητροπολίτης Πάφου κάνει λόγο για ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του ναού, καθώς και άλλων υποθέσεων του από πλευράς των παυθέντων.
«Προσπάθησα πολλές φορές με συστάσεις και νουθεσίες να πετύχω μια υποφερτή διαχείριση των πραγμάτων του ναού εκ μέρους τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο παύσης ο Πάφου Γεώργιος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση για παύση της Επιτροπής ήταν η διαπίστωση ότι για ένα ολόκληρο χρόνο ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος του ναού παρέμενε απλήρωτος, με αποτέλεσμα να συσσωρευθεί σήμερα ένα χρέος χιλίων ευρώ.
Στην εγκύκλιο, ο μητροπολίτης επισημαίνει επίσης προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Τσάδας ότι χωρίς κανένα προγραμματισμό και έγκριση ή γνώση της Μητρόπολης, προέβαιναν σε ενέργειες και έξοδα που ήταν όχι μόνο αχρείαστα αλλά και επιβλαβή για την Εκκλησία.
«Γι’ αυτό και κάνοντας χρήση του δικαιώματος το οποίο μου παρέχει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας μας, έχω προχωρήσει στην παύση όλων των λαϊκών μελών της Επιτροπής», αναφέρει ο μητροπολίτης Γεώργιος. «Τα βιβλία του ναού έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Τμήμα της Μητρόπολης Πάφου και θα παραδοθούν στη νέα Επιτροπή. Καλούμε όλους εκείνους οι οποίοι έχουν τον ευσεβή πόθο να εργαστούν τίμια και με φόβο Θεού για το καλό της εκκλησίας της κοινότητας, να εκδηλώσουν την επιθυμία τους αυτή είτε στον ιερέα της κοινότητας είτε και στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουνίου προκειμένου να καταρτίσουμε τη νέα Επιτροπή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
dialogos.com.cy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου