Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συζητήσεων.

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συζητήσεων

Συνεδριάζει σήμερα, για τρίτη φορά μέσα στο μήνα Ιούνιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου.

Πέραν των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως, στη ΔΙΣ θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν τα θέματα της ιεραρχίας που θα γίνει τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ όλα τα θέματα και οι εισηγήσεις των Ιεραρχών (της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου) θα αφορούν τα ζητήματα που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊου. Επίσης, θα συζητηθούν και θέματα τα οποία σχετίζονται με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στη θεμελίωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Δήλεσι ο Αρχιεπίσκοπος.

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χθες η θεμελίωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στο Δήλεσι.

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του για την συγκεκριμένη προσπάθεια συγχαίροντας όσους συνετέλεσαν και στηρίζουν το έργο. Μίλησε για την ιστορική σημασία του χώρου τονίζοντας πως κάποτε υπήρξε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Ο εν λόγω χώρος, άλλωστε, κάποια περίοδο φιλοξενούσε τα παιδιά του οικοτροφείου της τοπικής Εκκλησίας κατά τους θερινούς μήνες. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε, μάλιστα, τον γνωστό καλλιτέχνη Θανάση Βισκαδουράκη, ο οποίος βρισκόταν στην εκδήλωση, να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία του από την φιλοξενία σε αυτόν τον χώρο, όταν ο ίδιος ήταν παιδί. Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την νέα αυτή δομή τονίζοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε χώρους που τα παιδιά μας θα βρίσκουν διέξοδο και καλό δρόμο στην ζωή τους».

«Η εμπιστοσύνη στον Χριστό φωτίζει το σκοτάδι»

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στέλνουμε λοιπόν σήμερα το μήνυμα της Χριστιανικής ελπίδας σε εκείνους που βαδίζουν με γενναιότητα το δρόμο της απεξάρτησης και τις οικογένειές τους και τους θυμίζουμε πως η εμπιστοσύνη στον Αναστημένο Χριστό έχει τη δύναμη να φωτίσει το σκοτάδι και του πιο βαθύ και σκοτεινού Άδη».

Αναλυτικά το μήνυμα:

Υπάρχουν παγκόσμιες ημέρες που η θύμησή τους μας γεμίζει στενοχώρια και θυμό. Όμως είναι αναγκαίο να τις θυμόμαστε και όχι να τις αγνοούμε. Μία τέτοια είναι και η σημερινή ημέρα, η οποία είναι εδώ για να μας θυμίζει το έλλειμμα της αγάπης που ζούν για αιώνες οι βιομηχανοποιημένες κοινωνίες μας. Κοινωνίες που αποτίναξαν την αξία του ανθρώπινου προσώπου, για να βάλουν στο βάθρο των αξιών την ύλη. Κοινωνίες που αγνόησαν τη σημασία του θεσμού της οικογένειας και της προόδου της, για να ενδιαφερθούν μόνο για τους δείκτες κέρδους της οικονομίας.

Ο,τι και αν συμβεί όμως δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στη μοναξιά, την αποξένωση και την αποσύνθεση των αξιών της εποχής μας, έχουμε χρέος όλες οι πνευματικές δυνάμεις της πατρίδας μας να αγκαλιάσουμε όσους πάσχουν, με τη θεραπευτική φροντίδα της αγάπης και της συμπόνιας. Νάμήν αφήσουμε κανένα μόνο στον αγώνα του για ζωή και δημιουργία, όλα όσα όμορφα ζούμε εμείς να τα μεταλαμπαδεύσουμε σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

Στέλνουμε λοιπόν σήμερα το μήνυμα της Χριστιανικής ελπίδας σε εκείνους που βαδίζουν με γενναιότητα το δρόμο της απεξάρτησης και τις οικογένειές τους και τους θυμίζουμε πως η εμπιστοσύνη στον Αναστημένο Χριστό έχει τη δύναμη να φωτίσει το σκοτάδι και του πιο βαθύ και σκοτεινού Άδη.

orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου