Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Εορτασμός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ι.Μ. Πατρών (ΦΩΤΟ).

kernitsis-16
Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα αλλά και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.
Κέντρο του εορτασμού ήταν το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που ευρίσκεται στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου της πόλεώς μας.
Χθες, Δευτέρα της Διακαινησίμου, στον Μέγα Αναστάσιμο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε εκτενώς στο μέγα γεγονός της Αναστάσεως, κατά την οποίαν ο Κύριός μας ενίκησε τον θάνατο, τον διάβολο και την αμαρτία, χαρίζοντας στο ανθρώπινο γένος την αιώνια ζωή.
Από αυτό το κοσμοσωτήριο γεγονός διδάχθηκαν την εν Χριστώ ζωή οι τιμώμενοι Νεοφανείς Μάρτυρες, οι οποίοι με την δράση τους και το μαρτύριό τους ομολόγησαν την αφοσίωση και την πίστη τους στον Αναστημένο Σωτήρα.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος, υπογράμμισε πως θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε το μέγα αυτό γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας και από αυτήν να εμπνεόμαστε για την πνευματική μας ζωή, αλλά και να προσδοκούμε την ανάσταση όλων των νεκρών κατά την μέλλουσα Δευτέρα του Κυρίου μας παρουσία.
Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη της Διακινησίμου, τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.
Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος παρέθεσε τον βίο, την δράση αλλά και το μαρτυρικό τέλος των Αγίων, τονίζοντας πως όλοι μας θα πρέπει να μαρτυρήσουμε για την πίστη στον Ιησού Χριστό. Ιδιαιτέρως ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο θάρρος της δωδεκαετούς Αγίας Ειρήνης, την οποία, οι δυσσεβείς, κατέκαυσαν μέσα σε πιθάρι, στη θέα των γονέων της.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους το Φως της Αναστάσεως αλλά και το «φως» που εξήλθε από το μαρτύριο των Αγίων, να φωτίζει τον βίο και την πορεία μας προς την Θέωση.
Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες, Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Η Ιερά Πανήγυρις θα συνεχισθεί το απόγευμα με την Ακολουθία του Αναστάσιμου Εσπερινού, της Ιεράς Παρακλήσεως των Αγίων καθώς και με την Λιτάνευση της Ιεράς τους Εικόνος.
Επίσης, με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Νεοφανών Μαρτύρων στα ομόνυμα Ιερά Παρεκκλήσιά τους στην περιοχή Σαραβαλίου Πατρών αλλά και στην Κάτω Αχαΐα.

kernitsis-1 http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/31702-2015-04-14-14-53-56

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου