Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ιερώνυμος σε Γαβρόγλου: «Αλήθεια τέλειωσε η περιοδεία του Πατριάρχη στην Ελλάδα;»

gabroglou ieronimos 4
Απόστολος Λακασάς | Καθημερινή

Από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ζήτησε να ενημερωθεί, παρεμπιπτόντως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος για τη λήξη της περιοδείας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ελλάδα. Γεγονός που ερμηνεύεται ότι αποτυπώνει το ψυχρό κλίμα που επικρατεί μεταξύ Αθήνας-Κωνσταντινούπολης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο κ. Ιερώνυμος με τον κ. Γαβρόγλου, ο υπουργός έφερε την κουβέντα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Ιερώνυμος με τον κ. Βαρθολομαίο, καθώς ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη χώρα στο πλαίσιο οικολογικού συνεδρίου στην Αθήνα και τα νησιά του Σαρωνικού από 5 έως 8 Ιουνίου.
«Έμαθα, σας επισκέφθηκε ο Παναγιότατος, πρόσφατα», είπε ο υπουργός στον Αρχιεπίσκοπο.
«Ναι συναντηθήκαμε. Αλήθεια τέλειωσε η περιοδεία του στην Ελλάδα;» απάντησε ο κ. Ιερώνυμος, με μία ερώτηση δηλωτική του ψυχρού κλίματος μεταξύ των προκαθήμενων των δύο Εκκλησιών.
Ο κ. Γαβρόγλου άφησε την ερώτηση μετέωρη χωρίς απάντηση, αλλά όχι και χωρίς να ρίξει νέο λάδι στη στιχομυθία, καθώς είπε: «Εγώ, ως Κωνσταντινουπολίτης, τηλεφώνησα στον Παναγιότατο σήμερα και του ευχήθηκα, καθώς έχει σήμερα τη γιορτή του». Σήμερα είναι η εορτή των Βαρθολομαίου και Βαρνάβα των Αποστόλων.
Στη συνάντηση ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Βαρθολομαίος συζήτησαν διοικητικά, λειτουργικά και οικονομικά ζητήματα και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό.
Ενδεικτικά, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι προτιμά «τα όποια προβλήματα να λύνονται με υπομονή και συνεργασία και όχι τα τηλεοπτικά “παράθυρα”».
Έτσι, θα ξεκινήσει ο διάλογος στην επιτροπή που έχουν συγκροτήσει οι δύο πλευρές με το κύριο βάρος στην εκκλησιαστική παιδεία, αλλά και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
gabroglou ieronimos 1
gabroglou ieronimos 1
gabroglou ieronimos 1
gabroglou ieronimos 1
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου