Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τον θαυματουργό Σταυρό (ΦΩΤΟ).

Ρίγη συγκίνησης, δέος και θαυμαστά γεγονότα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης με το θαυματουργό Σταυρό. Κληρικοί και άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης προσέρχονται να ασπαστούν το Ιερό Κειμήλιο του Τιμίου Σταυρού, να πάρουν τη Χάρη, να σταυρωθούν και να θεραπευτούν. Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Κληρικοί και λαϊκοί που μίολησαν καταθέτουν τη συγκλονιστική τους μαρτυρία.

Σε άλλους κατά τη διάρκεια του σταυρώματος με το θαυματουργό Σταυρό υπήρξε θεραπεία ορθοπαιδικών παθήσεων, ορισμένοι μιλούν για μια έντονη ευωδία που αισθάνθηκαν κατά τη διάρκεια του διαβάσματός τους, ενώ άλλοι λένε ότι μία ιδιαίτερη θέρμη σκέπασε όλη την ύπαρξή τους.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαγκαδά, τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο και εκόμισε ο π. Δημήτριος Λουπασάκης, υπεδέχθη έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του πολυάριθμων Προσκυνητών, παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και του Στρατού Ξηράς
Εν συνεχεία ετελέσθη Επίσημος Δοξολογία και ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την σεπτή άδεια της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού, καθώς επίσης και προς τον π. Δημήτριο Λουπασάκη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην δύναμη του Ζωοποιού Σταυρού και στην επέτειο της συμπληρώσεως 40 ετών από τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε ως επίκεντρο την περιοχή του Λαγκαδά.
Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγία Παρασκευής-Λαγκαδά, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου, και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ο Εσπερινός, η Παράκληση και η Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου