Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ι . ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΚΑΝΕΝΑ», ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ.

Απάντηση του I . Λαμπρόπουλου στο άρθρο της Σκεπτόμενης Ελληνίδας :
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ.
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
            Παίρνοντας αφορμή από κάποια δημόσια «παράπονα»  που μου έκαναν κάποιοι καινούργιοι αρθρογράφοι  αγνώστων στοιχείων, που υπογράφουν με ψευδώνυμα,  θα απαντήσω στον «κανένα» ενώ κανονικά θα έπρεπε να τον αγνοήσω, αλλά θα το κάνω  για να διαβάσει την απάντηση,  το μόνο πραγματικά «ανώνυμο», αλλά και το μόνο πραγματικά  σκεπτόμενο,  Ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

            Έχω γράψει πολλές φορές, πως ζούμε στην εποχή της μεγάλης πλάνης και βιώνουμε τα «σημεία των καιρών». Είναι η εποχή  λίγο πριν την παγκόσμια εμφάνιση  του αντίχριστου για τους Χριστιανούς,  ενώ για τους Εβραίους, αυτός θα είναι ο αναμενόμενος «μεσσίας» τους.   Και όλα όσα κάνουν  στην πατρίδα μας σήμερα,  η Κυβέρνηση, η «αντιπολίτευση»,  η Δικαιοσύνη,  η Διοίκηση της Εκκλησίας, τα ΜΜΕ,  η μουσική, το θέατρο  και γενικά οι τέχνες, τα φανερά αίσχη και οι ύβρεις κατά της Ορθοδοξίας, η παραχάραξη της ιστορίας και η επιχειρούμενη παραχώρηση Εθνικής ονομασίας και τόσα άλλα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει στην Ελλάδα, αποτελούν τα λεγόμενα …. «σημεία των καιρών» …. που μας προαναγγέλλουν  την εμφάνιση του αντίχριστου.
            Για να πετύχει βέβαια το σχέδιό του ο αντίχριστος, πρέπει να πλανήσει τους ΠΑΝΤΕΣ,  για να δεχθούν και  το πρώτο χάραγμα με την ηλεκτρονική ταυτότητα,  πριν λάβουν το τελικό χάραγμα στο σώμα.
            Ή όλη του προσπάθεια αυτήν την στιγμή, είναι στο να πλανήσει και τους εκλεκτούς Έλληνες.  Όταν λέμε για εκλεκτούς Έλληνες, εννοούμε ανθρώπους με πίστη στην αγία Τριάδα, ευσεβής, με καλή προαίρεση, συχνά εκκλησιαζόμενους  και με συμμετοχή στα Θεία και ιερά Μυστήρια. Μπορεί όμως να μην είναι και συχνά εκκλησιαζόμενος αλλά να ανάβει  ένα κερί όταν περνάει από ανοιχτή Εκκλησία και να βουρκώνουν τα μάτια του.  Εκλεκτούς Έλληνες, θα βρείς ακόμα και εκεί που δεν το περιμένεις.
            Αυτούς για να τους πλανήσει,  δεν τους πλησιάζει με ταμπέλες, άθεων, Σατανιστών, ούτε με την π@@στο-κουλτούρα  της «νέας εποχής» και με πνεύμα πανθρησκείας…
            Τους πλησιάζει υποκρινόμενος τον «Χριστιανό» που διαβάζει και προφητείες,  υποκρινόμενος τον «πατριώτη» που μιλάει για την μεγάλη Ελλάδα και ονειρεύεται την Κωνσταντινούπολη.  Τους πλησιάζει και με  άλλους «ζηλωτές»Χριστιανούς»,  που σου λένε την ΠΛΑΝΗ  και μετά σου αραδιάζουν και μερικά  εδάφια της αγίας Γραφής για να την «στηρίξουν», όπως κάνουν και οι ιαχωβάδες.  Αυτοί  λένε να μην πιστεύετε το θρύλο του «Μαρμαρωμένου Βασιλιά»  και μην περιμένετε επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης  γιατί αυτό είναι μεγάλη πλάνη, που την διακινούν Εξωχριστιανικά κέντρα.
            Ο αντίχριστος με τα τσιράκια του, διακινεί όλες τις απόψεις, προκειμένου να πλανήσει του εκλεκτούς. Παρουσιάζει  πολλές διαφορετικές  … «Χριστιανικές» …. εκδοχές, που είναι όμως ΟΛΕΣ ψέματα.  Άλλες είναι μικρά ψέματα. Άλλες μεγάλα ψέματα.  Άλλες  είναι μισές αλήθειες και άλλες ανακατεμένα ψέματα με αλήθειες.  Όλα όμως έχουν να κάνουν με διακίνηση, ανάλυση, ή ερμηνεία ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ….!!!
            Μέσα σε αυτό το κλίμα, ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς, ακόμα και για «ανέκδοτες» προφητείες αγίων, γερόντων, ακόμα και του αγίου Παϊσίου και του αγίου Κοσμά του Αιτωλού που «τώρα τις βρήκαν» και τις δημοσιεύουν. Επίσης οι πλάνοι δεν τους αποκαλούν αγίους, αλλά λένε οι προφητείες του Παϊσίου ή του Κοσμά του Αιτωλού, χωρίς το ΑΓΙΟΥ…
            Διακινείται βέβαια και μία άλλη  ΜΕΓΑΛΗ πλάνη, που λέει στους Χριστιανούς με απλά λόγια: «Κοιμίσου εσύ και μην σε νοιάζει, όλα θα τα κάνει ο Θεός όπως λένε οι προφητείες».
            Άλλος λέει: «Θα εμποδίσει ο άγιος την γεώτρηση των Τούρκων», άλλος λέει: «Τώρα θα αφανίσει ο Θεός τους Τούρκους», και γενικά παρατηρείται ένα «αλαλούμ» απόψεων και  μία  πνευματική  ασυδοσία  από  λόγια  υποτίθεται  …. «Χριστιανών»…, που τα γράφουν για να κρατάνε τον κόσμο κοιμισμένο ,  αφού μην σε απασχολεί τίποτα,  γιατί οι άγιοι , οι άγγελοι και όλες οι ουράνιες δυνάμεις θα μας βοηθήσουν.
Ναι αλλά δεν λένε: «άναψε και εσύ ένα κερί Έλληνα στον άγιο για να βοηθήσει».
            Παίρνουν τις προφητείες των αγίων τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν και τις κάνουν «σουρωτήρια». Να σας πω μόνο ότι τα «Στενά του Βοσπόρου» και τα «νερά του Ευφράτη», τα έχουν «κλείσει» οι Τούρκοι από το 2015 …… πάνω από 10 φορές…!!!!
            Οι προφητείες των αγίων του Θεού,  έχουν γίνει σήμερα στα χέρια του αντίχριστου, μία ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ και ΥΠΝΩΣΗΣ των Ελλήνων.
Για να μπορέσει να βρει χώρο ΔΙΑΚΊΝΗΣΗς όλη αυτή η πλάνη, έπρεπε να απουσιάζει η ΑΛΗΘΕΙΑ.  Μία αλήθεια που την κράτησαν σκόπιμα κρυφή  από τους Χριστιανούς, αυτοί που την γνωρίζουν και είχαν ιερό καθήκον να την κάνουν γνωστή.
Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι σημερινοί Απόστολοι και Επίσκοποι του Χριστού.  Αυτοί ουσιαστικά πρόδωσαν, εγκατέλειψαν και άφησαν στην άγνοια τον λαό του Χριστού. Έτσι βρήκαν  έδαφος για  να διασπείρουν τις πλάνες οι διάφοροι ψευδοπροφήτες.
Στην διακίνηση αυτής της «προφητειακής» πλάνης συμμετέχουν και δυο τρεις «μοναχοί» που προσδιορίζονται με γεωγραφικούς προσδιορισμούς, Βόρειας, Δυτικής ή Ανατολικής Ελλάδος, Άρτας, Πρεβέζης, ή Μονεμβασιάς.
Εγώ πάντως όσους μοναχούς γνωρίζω, ανήκουν στο δυναμικό  κάποιας Ιεράς Μονής, ανήκουν σε κάποια ιερά Μητρόπολη, έχουν διεύθυνση και έχουν και Ηγούμενο. Έτσι είναι οι Ορθόδοξοι μοναχοί.   Αυτοαποκαλούμενους «μοναχούς» κάποιας «πόλης»,  εκτός μοναχικών ταγμάτων Ορθοδοξίας  χωρίς Ιερά Μονή και χωρίς Ηγούμενο, τι  τον κάνει Ορθόδοξο μοναχό;;;  Μία ….. φωτογραφία;;;
Για να μπορείτε λοπόν οι Έλληνες  να διακρίνετε,  πότε αυτό που ακούτε είναι αλήθεια και πότε είναι πλάνη ώστε να την αγνοείτε,  πρέπει να γνωρίζετε τον «νόμιμο» δηλ. τον ΚΑΝΟΝΙΚΟ τρόπο που μεταδίδεται  η αλήθεια μέσα στην Ορθοδοξη Εκκλησία.
Η Ορθοδοξία  έχει Σύστημα και Κανόνες. Δεν  είναι το τι λέει ο καθένας, ούτε το τι δηλώνει ο καθένας.
Η Ορθοδοξία είναι το Συνοδικό Σύστημα της Εκκλησίας και ακολουθεί μία συγκεκριμένη ιεραρχία, με εντελώς διακριτούς ρόλους και ευθύνες. Όλο αυτό το Σύστημα υπάρχει  για να μεταφέρεται με ασφάλεια το άγιον Πνεύμα και να φθάνει μέχρι τον τελευταίο πιστό.  Δεν έχουν καμία σχέση τα πρόσωπα του κλήρου αλλά μόνο το Σύστημα.  Αν ακολουθείται το Σύστημα υπάρχει Ορθοδοξία. Αν δεν ακολουθείται, τότε δεν υπάρχει Ορθοδοξία και εμφανίζεται η ΠΛΑΝΗ.
Δηλαδή: Την αλήθεια της Ορθοδοξίας με την μορφή «τελάλη»  την μεταδίδει και την μεταφέρει  στους πιστούς ΜΟΝΟ ο Μητροπολίτης ή ο Επίσκοπος  ή ο ιερέας και όταν φοράει το ιερό Πετραχήλι.  Ο φέρων δηλαδή το χάρισμα της Ιερωσύνης, φωνάζει ως «τελάλης» την αλήθεια  στους ανθρώπους και τους ομιλεί εν ονόματι Χριστού.
Ο μοναχός δεν είναι «τελάλης» του λόγου του Θεού.  Δηλαδή δεν έχει δικαίωμα  να φωνάζει στους ανθρώπους, σαν να αντικαθιστά τον Μητροπολίτη.   Ο Μητροπολίτης μπορεί να βγάλει διάγγελμα προς τον λαό. Ο μοναχός όχι. Και το φαινόμενο  να βλέπουμε κάποιους  μεμονωμένους μοναχούς(αγνώστων λοιπών στοιχείων) να γίνονται «τελάληδες»  και να βγάζουν διαγγέλματα και ανακοινώσεις,  είναι των λίγων τελευταίων ετών και είναι και αυτό στα «σημεία των καιρών».   Οι ψευδοπροφήτες.
Την προηγούμενη φορά κατά το παρελθόν που κάποιοι μοναχοί έγιναν  «τελάληδες»,  ήταν τότε που κορόιδεψαν ΠΑΛΙ με  πλάνες τον λαό και οδήγησαν τότε την Ορθοδοξία στο ΣΧΙΣΜΑ του παλαιού ημερολογίου.  Ήταν το 1914 και το σχίσμα ξεκίνησε από κάποιους  μοναχούς, που είχαν παρυσφρύσει μέσα στον μοναχισμό για να χτυπήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Όποιος πάντως παρουσιάζεται ως μέλος του κλήρου ή του μοναχισμού της Ορθοδόξου εκκλησίας, οφείλει αν δεν είναι «μαϊμού» να δηλώνει τον ιερό Ναό ή την ιερά Μονή στην οποία ανήκει, καθώς και την ιερά Μητρόπολη που ανήκει.  Έτσι για να μπορούμε να ελέγχουμε και εμείς, αν ανήκει μέσα στο Συνοδικό Σύστημα της Ορθοδοξίας, ή είναι κάποιος  περιφερόμενος, σχισματικός, ή αποτειχισμένος.
Ο μοναχός πάντως δεν είναι «τελάλης». Αν υπάρξει κάποιος  χαρισματικός μοναχός που γίνει γνωστός στον λαό και θέλεις να μάθεις την αλήθεια από αυτόν, δεν περιμένεις αυτός να βγάλει «τελάλη». Μαθαίνεις σε ποια ιερά Μονή βρίσκεται   και  ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ Σ’ ΑΥΤΟΝ να συζητήσεις  για να την μάθεις.
Έτσι λειτουργούν τα πράγματα μέσα στην  Ορθοδοξία και όταν  βλέπετε να μην λειτουργούν οι άνθρωποι  Ορθόδοξα, να μην τους εμπιστεύεστε, ακόμα και αν λένε  αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Το κάνουν μόνο και μόνο για να κερδίσουν  την εμπιστοσύνη σας και σε κάποια στιγμή να προσπαθήσουν  να σας παρασύρουν  στην πλάνη.
Όλοι όσοι σήμερα λοιπόν  συμμετέχουν σε αυτήν την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ διακίνησης ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ  για τα μελλούμενα,  όλοι τους προσπαθούν να διασπείρουν και πλάνες μαζί με τις αλήθειες.
Όποιος από σας θέλει να μάθει  περισσότερα  για τα προφητευμένα και να συζητήσει με αληθινούς μοναχούς της Ορθοδοξίας,  ας πάρει τα ποδαράκια του και ας πάει  σε κάποια ιερά Μονή της περιοχής του, ή αν μπορεί ας πάει στα Μετέωρα, ας πάει στο άγιον Όρος να μιλήσει με  χαρισματικούς μοναχούς και να πάρει και ευλογία.
Γιατί αν περιμένεις τον μοναχό και τον όποιο λαϊκό,  να έρθει στο σπίτι σου μέσα σπό το διαδίκτυο,  για να σε πληροφορήσει για θέματα Ορθοδοξίας όπως είναι οι  προφητείες και οι εξηγήσεις τους για τα  μελλούμενα,  τότε  θα φας την πλάνη και θα είναι όλη δική σου.
Γιατί δεν έρχεται σαν αιρετικός για να τον καταλάβεις. Έρχεται σαν «Ορθόδοξος» και «πατριώτης».Και δεν έρχεται ένας, αλλά  έρχονται δύο και τρεις μαζί. Ο ένας γράφει αυτό  που θα διαβάσεις με μπερδεμένες αλήθειες και ψέματα,  και οι άλλοι  του λένε από κάτω στα σχόλια, «μπράβο άρχοντα»  «καλά τα λές»  «έτσι ακριβώς είναι» «συνέχισε να γράφεις να μας ξεστραβώνεις».   Και ενώ εσύ  που διαβάζεις  είσαι μόνος σου, αυτοί που προσπαθούν να σε παρασύρουν είναι τρεις και περισσότεροι.
Οπότε για να μην τα ξαναλέω και να αποφύγετε τις πλάνες που σκορπίζουν οι ψευδοπροφήτες θα γνωρίζετε το εξής: Κανονικά έπρεπε να ενημερώνουν τον πιστό λαό γι’ αυτά τα θέματα οι Μητροπολίτες με εγκυκλίους.  Αλλά  δυστυχώς έχουν κλείσει όλοι το στόμα τους κατόπιν εντολών του Σιωνισμού,  για να δημιουργηθεί  καταρχήν αυτό το ΚΕΝΟ σε αυτήν την αναζήτηση του πιστού λαού.  Οπότε αυτό το ΚΕΝΟ έρχεται ο Σιωνισμός και βάζει τους δικούς του τουςΠΛΑΝΟΥΣ  για να το καλύψουν.  Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να ενημερωθείτε περισσότερο γι’ αυτά τα θέματα, μην περιμένετε το διαδίκτυο γιατί εκεί μέσα παραμονεύει η ΠΛΑΝΗ.  Κανονίστε καμία εκδρομούλα  με την παρέα σας και να πάτε σε ιερές Μονές να βρείτε μοναχούς και να μιλήσετε μαζί τους.  Εκεί χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας και όχι στο διαδίκτυο.
Τώρα αν έχετε απορίες  και ερωτήματα  σχετικά με θέματα της πίστεώς μας, υπάρχει ένα άρθρο που  θα σας απαντήσει αρκετά.
Αυτό το άρθρο  κρατήστε το στο αρχείο σας,  γιατί κάθε φορά που θα το διαβάζετε θα διαβάζετε  και κάτι διαφορετικό που δεν το είχατε προσέξει.  Το σημαντικότερο είναι να κάνετε αυτά που λέει, για να ενεργοποιήσουμε την Δύναμη του Θεού, υπέρ της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας. Δεν είναι τίποτα το δύσκολο. ΈΝΑ ΚΕΡΙ να ανάψετε σε μία ανοιχτή εκκλησία που θα βρείτε στον δρόμο σας και να παρακαλέσετε τον Θεό μας, την Παναγία μας και τους αγίους  να ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ υπέρ της σωτηρίας της Ελλάδος μας και υπέρ της σωτηρίας των πιστών των ευσεβών αλλά και των πλανεμένων Ελλήνων.
Ναι θα μας βοηθήσει ο Θεός, αλλά εμείς πρέπει να ανάψουμε ένα κερί ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.
            Μακρυά από τους πλάνους και τους ψευδοπροφήτες  του διαδικτύου.   Και να ετοιμάζεστε για να αντιμετωπίσουμε  τα δεινά, γιατί αυτά έρχονται πρώτα.  Και να διαβάσετε καλά  τις συμβουλές της Παναγίας για την ώρα των δεινών.  Και όχι μόνο να τις διαβάσετε, αλλά να προετοιμαστείτε με αυτές.http://www.orthodoxiagkalia.gr/home/?p=7039
Ο άγιος Τριαδικός Θεός να σας προστατεύει,  να σας ενισχύει πνευματικά και σωματικά και να σας οδηγεί στον δρόμο της αλήθειας Του. Αμήν.
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος
Y.Γ. Ευχαριστώ τον «κανένα» που μου έδωσε την ευκαιρία να ενημερώσω τα Ελληνόπουλα για τους ψευδοπροφήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου