Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Όλα τα μαγάρισαν , όλα τα ναρκοθέτησαν αλλά ο δρόμος παραμένει ανοικτός από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ προς την ΠΟΛΗ.

Ξεκίνησε με Οργή από  την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας  και πάει με Δάκρυα και Χαρά μέχρι την ΠΟΛΗ μας. 
Οι ξένοι δήθεν φίλοι, μας ετοίμασαν πολλά θηρία αλλά δεν γνωρίζουν ότι ο Έλληνας μπορεί να γίνει ο καλύτερος θηριοδαμαστής  μέσα στην Ιστορία. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Ο Πατρο- Κόσμας έλεγε ότι το ¨Ποθούμενο θα έρθει δύσκολα¨  
Καί σίγουρα έχει δίκαιο διότι η πορεία ξεκίνησε και πάμε ολοταχώς ..αν δούμε τι γίνεται σήμερα . 
 « αν μετανοήσουμε την ΠΟΛΗ θα την πάρουμε με χαρά, αν δεν συνέλθουμε θα την πάρουμε με δάκρυα» ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ της Κλεισούρας- η Αγία που ευλογεί την Μακεδονική γη . 
Εκεί κοντά από την Κλεισούρα είναι μια ρίζα μας  Μακεδονική με προγόνους που συμμετείχαν ενεργά και με αίμα  στους Μακεδονικούς αγώνες. 
Ο ΘΕΟΣ τα έφερε έτσι να έχουμε και ρίζα από την Μικρά Ασία,  όπως πάρα πολλοί. 
Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2013 στα εναρκτήρια της μνημονιακής καταιγίδας  μεταφέραμε ένα ζωντανό περιστατικό με το άρθρο μας 
¨η Κοσμοχαλασιά και η Αναλαμπή με το Ποθούμενο¨ 
Τότε  αρκετοί χαμογελούσαν , σήμερα όμως  προβληματίζονται , εμείς όμως  γράφαμε τα παρακάτω από αγάπη για ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα, που θεωρούσαμε ότι για αυτά τα  δύο μας έδεσαν δαιμονικά με τα μνημόνια. 

« -Σύνελθε ρε φίλε, σε λίγο θα έχουμε πόλεμο!!
 

-Άντε ρε μας έπρηξες εδώ και χρόνια με την καταστροφολογία σου…» 
 

Ο νεαρός με το freddo espresso  τα έβαζε με τον δικτυωμένο του χωριού.  
Ήταν το παρατσούκλι του δεύτερου που βρισκόταν μόνιμα κολλημένος στο διαδίκτυο. 
Έτσι τα λόγια πηγαινοερχόταν μεταξύ τους δίχως νόημα μέχρι που παρενέβη ένας τρίτος αρκετά ηλικιωμένος στους χρόνους και σεβάσμιος στους λόγους ο μπαρμπα-Ποθητός. 

« -Εδώ που κάθεστε και οι δύο και απολαμβάνεται τον καφέ σας αμέριμνα κάτω από τον κεντρικό πλατάνι που σκεπάζει τον καφενέ, εδώ σε τούτο το δένδρο, οι κομιτατζήδες κρέμασαν τον δάσκαλο και τον παπά του χωριού μας. 
-Λοιπόν βάλτε το καλά μέσα ¨στο φευγάτο¨ μυαλό σας. Από τότε μέχρι και σήμερα αλλά και από τα παλιά χρόνια ο πόλεμος ποτέ δεν σταμάτησε πάνω σε αυτό το αλωνάκι που το λένε Ελλάδα.  
-Αντίθετα εμείς σήμερα βιώνουμε βαθύ ύπνο και δεν καταλαβαίνουμε τις μορφές πολέμου που ενεργούνται εναντίον μας με σκοπό να συντρίψουν σε κομμάτια τις δύο μαρμάρινες πνευματικές κολώνες του κόσμου πάνω στις οποίες στηρίζεται ο ανθρώπινος  πολιτισμός.  
-Καί αν στο σχολειό δεν σας έμαθαν ποιές είναι οι κολώνες αυτές, μάθε το από την πείρα της ζωής μου, ότι είναι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός.
 
-Άρα και εσύ που ρουφάς το freddo και εσύ που παπαγαλίζεις με το διαδίκτυο είσθε βαθιά νυχτωμένοι.  
-Ο ΠΟΛΕΜΟΣ -ΗΔΗ- ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ.
 
-Απλά τώρα η ΣΥΡΙΑ θα μας ΣΥΡΕΙ στην ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!! ( είχε ήδη ανοίξει τότε το 2013 η Συρία με τους ποταμούς αίματος) 
-Καί ο λόγος είναι το πυρηνικό – θανατηφόρο οπλοστάσιο που διαθέτουν οι ανθρωποκτόνες – αντίχριστες δυνάμεις των ημερών μας.»  
Όλοι οι θαμώνες του καφενέ του χωριού σιώπησαν και άκουγαν τα λόγια του κυρ. Ποθητού.  
Άλλωστε από τις ειδήσεις της TV δεν έβγαζαν άκρη.  
Καί ο παππούς συνέχιζε ακάθεκτος να φυλλοροεί τις σκέψεις του μέσα από την σοφία των χρόνων του.
 

« -Αν δεν το ξέρετε, εδώ πάνω στην Καστοριά μας στους χρόνους της λατινοκρατίας υπήρχε το ζωντανό Ρωμαίικο Δεσποτάτο της Ηπείρου.
 

-Γι΄ αυτό και τα τόσα περίτεχνα βυζαντινά Εκκλησάκια και τα καλαίσθητα ιστορικά μνημεία σε όλη την επικράτεια της Ηπείρου, της Δυτ. Μακεδονίας και της Άρτας.
 

-Μετά την λατινοκρατία και την σύντομη Παλαιολόγεια περίοδο μας ήρθε καπάκι η Τουρκοκρατία για 500 και χρόνια και αποκτήσαμε εδώ και 100 χρόνους λευτεριά κάποιας δημοκρατίας αφού μεταγγίσαμε μαρτυρικό αίμα στην γη μας ακόμα και στους τελευταίους δυνάστες που ήταν οι φιλοσιωνιστές – κομιτατζήδες και οι παγκόσμιοι χορηγοί τους.  
-Φυσικά δεν εξαιρώ τους Γερμανούς κατακτητές   ήταν όλοι τους ίδια φρούτα!!»  
Η συζήτηση πήγαινε να γίνει ιστορική μέχρι που ο παππούς με μία φράση άναψε τα αίματα.
 

« -Μπορεί να μου πεί κάποιος αν η τότε λατινοκρατία διέφερε σε τίποτε απο την σημερινή παραμονή μας στην ΕΕ;» 
 
Σιώπησαν όλοι γιατί δεν πολυκατάλαβαν το νόημα της ερώτησης. 
Μόνον όταν ο παππούς τους μίλησε για τον φόρο αίματος και τα χαράτσια που κατέβαλαν παρά την θέλησή τους οι υπόδουλοι Έλληνες στους Λατίνους και στους Τούρκους όλοι ξεσηκώθηκαν γιατί θυμήθηκαν τα δικά τους χαράτσια που έπεσαν πάνω στα κεφάλια τους πρόσφατα!! ( σκεφτείτε τι χαράτσια έπεσαν μετά)
 
Καί άρχισαν τότε όλοι μαζί να μιλούν για αδικίες, κλεψιές, καταχρήσεις, προδοσίες και πήγαν και ένα βήμα παρακάτω. 
Ο Παππούς τους διέκοψε…
 
« – εσείς οι νέοι έχετε να ασχοληθείτε με πιο σπουδαία πράγματα, αρκεί να ξεσηκωθείτε από τα παχνιά σας και να αρχίσει να λειτουργεί το μυαλό σας. 
– Σκεφτείτε μόνο πόσες γενιές πέρασαν στα 550 χρόνια που χάσαμε την πρωτεύουσά μας, την Βασιλεύουσα των πόλεων.
 

-Όλες αυτές οι γενιές δεν ήταν ψόφιοι σαν και εμάς αλλά προσδοκούσαν το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ με ζωντανή ελπίδα.
 

– Καί το παράξενο είναι ότι έλαχε ο κλήρος σε εμάς τους αδιάφορους να ζήσουμε μέσα από αυτήν την κοσμοχαλασιά που ετοιμάζουν κάποιοι την δική μας νεκρα-Ανάσταση!!!
 

-Ήδη όλα τα πολεμικά σήμαντρα εξαγγέλλουν την απελπισία και την καταστροφή για να απονευρώσουν την ζωή και την ελπίδα από τους ανθρώπους.
 

-Επειδή τελευταία ακούω πολλές σαχλαμάρες για το Ποθούμενο, ο λογισμός μου λέει ότι το Ποθούμενο δεν θα έρθει μόνον όταν οι Ξανθοί για τα δικά τους συμφέροντα θα κατεβούν στα Στενά, αλλά το Ποθούμενο θα αρχίσει να ολοκληρώνεται προς το τέλος των ωδινών της ανθρωπότητας και όταν ζωντανέψει  με μετάνοια και συναίσθηση η μαρμαρωμένη – παγωμένη Ρωμαίικη Συνείδηση του Νεοέλληνα ώστε να τον αλλοιώσει σε πραγματικό ΡΩΜΗΟ. 
-Τότε μόνο αξίζει να ¨ζωντανέψει¨ ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς κατά τις άγνωστες βουλές του ΘΕΟΥ για να έχει Λαό και Ποίμνιο Άξιο που θα συνεχίσει τον Θεόσδοτο ρόλο του σαν θεματοφύλακας της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελληνορωμαίικης Παράδοσης και του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού. 
-Τελικά το Ποθούμενο θα ολοκληρωθεί όταν η Αυτοκρατορική Μίτρα, η Ράβδος της Εξουσίας και το ένδυμα του Σάκου φορεθούν στον ΦΙΛΟ του ΘΕΟΥ, σε εκείνον τον ΔΙΚΑΙΟ που τον προανήγγειλαν Άγιοι Άνθρωποι, ακόμα και ο Μακρυγιάννης τον είδε και τον άκουσε σαν ¨Πρόεδρο της πιτροπής του ΘΕΟΥ στην Πόλη¨. 
-Αν σήμερα κάποιοι και για τους δικούς τους λόγους εφαρμόζουν στρατηγικά σχέδια για να αναδείξουν την παγκόσμια διακυβέρνηση με τον πλανητάρχη τον εμφορούμενο από το αντίχριστο πνεύμα σίγουρα θα απογοητευθούν γιατί παράλληλα με το μυστήριο της ανομίας ενεργείται και το μυστήριο της Ευσεβείας που θα αναδείξει τον προαναγγελλόμενο ΕΥΣΕΒΗ ΒΑΣΙΛΙΑ, τον άγνωστο σε όλους εμάς. 
-Η προγιαγιά μου η Μαριγώ το γένος Νοταρά από γενιά πολίτική μου έδειχνε μέσα στην εκκλησία όταν την επισκεπτόταν ο τότε ΔΕΣΠΟΤΗΣ μας κάτι που δεν το καταλάβαινα σαν παιδάκι.
 

« –Τα βλέπεις αυτά που έχει ο Δέσποτας; 
¨-τι γιαγιά την ρωτούσα;» 
Καί αυτή μου έδειχνε με το δάκτυλό της.
 

« – Αυτό το αστραφτερό στέμμα, αυτή η χρυσή ράβδος και αυτά τα χρυσά ρούχα είναι δανεικά γιατί τα χάρισε στον Δεσπότη μας ο Βασιλιάς της ΠΟΛΗΣ» . 
-Πού να καταλάβω τότε εγώ.  
Μέχρι που μεγάλωσα και ένας καλόγερός μου επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της γιαγιάς μου. 

« –Η γιαγιά είχε δίκαιο παιδί μου, η Οικονομία του ΘΕΟΥ διαφύλαξε τα Εθναρχικά αυτά Σύμβολα και μάλιστα έβαλε τον ίδιο τον Μωάμεθ τον Πορθητή να τα παραδώσει στον πρώτο μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης Πατριάρχη μας Σχολάριο Γεννάδιο, κινούμενος από πολιτικούς λόγους και ενεργώντας άθελά του Θεία Νεύση ώστε να εξυπηρετήσει το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέχρι τελευταίας κεραίας.  
Αυτά τα Εθναρχικά Σύμβολα την ορισμένη από τον ΘΕΟ στιγμή μόνο οι γνήσιοι στην Ορθοπραξία ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ θα τα παραδώσουν στον   εν Αγγελική Κέλευση ΡΩΜΗΟ-ΔΙΚΑΙΟ και ΦΙΛΟ του ΘΕΟΥ.»  
Καί ο καλόγερος γελώντας μου έλεγε:
 
« –Βλέπεις κανένα αληθινό Ρωμηό-πολιτικό στις ημέρες μας που είναι άξιος τέτοιας τιμής;» 
 
Όλοι κάτω από την πλατάνα του καφενείου αποσβολώθηκαν με τα λεγόμενα του παππού.  
Κάποιος όμως έξυπνος τον προέτρεψε να συχνάζει περισσότερο στο καφενείο για να φέρνει και τα παιδιά του να ακούνε ωραία παραμύθια…Όμως ο παππούς τον αποστόμωσε..
 
« – Δεν χρειάζεται τα παιδιά σου να τα ακούσουν γιατί θα τα ζήσουν, ενώ για σένα αμφιβάλλω αν θα ζήσεις για να τα δείς γιατί αν δεν ποθείς κάτι δεν σού κάθεται με τίποτα.»  
Όλοι παγώσανε γιατί φοβήθηκαν καυγά.  
Ο παππούς φαίνεται δεν χωράτευε και συνέχισε…
 
« -Σε λίγο καιρό δεν θα πίνετε καφέ αλλά ρεβίθι και αν υπάρχει και αυτό  μάλιστα θα το πίνετε στα χερσο-χώραφα που θα τα καλλιεργείται για να θρέψετε τις φαμίλιες σας.
 

-Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ θα το δείτε όταν το φαγητό σας θα το τρώτε ανακατωμένο με τα δάκρυά σας…»  
ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ αδελφοί  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου