Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ο Κοτζιάς στον Πατριάρχη Μόσχας: «Εχουμε ένα κοινό σπίτι, την Ορθοδοξία» (ΦΩΤΟ).

Με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο συναντήθηκε στην ρωσική πρωτεύουσα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, που πραγματοποίησε επίσημο ταξίδι.


Παρών από την πλευρά της Ρωσικής Εκκλησίας ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν εκκλησιαστικά και άλλα θέματα.
Καλωσορίζοντας τον κ.Κοτζιά, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε μεταξύ άλλων: «Οταν συναντάμε Ελληνες αντιπροσώπους γνωρίζουμε ότι συναντάμε αδελφούς μας Χριστιανούς με τους οποίους έχουμε μια ειδικά σχέση. Η ιστορία των διμερών μας σχέσεων, καθώς και των σχέσεων μεταξύ των εθνών, χαρακτηρίζεται από ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Μία από τις πιο σπουδαίες σελίδες της ιστορίας είναι ο κοινός μας αγώνας για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους από την ξένη κυριαρχία, και ο αγώνας για την απελευθέρωση της Ελλάδα από τους Ναζί.
Φυσικά, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία. Πάρα πολλοί Ρώσοι που έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές ή για άλλους λόγους, έχουν τη δυνατότητα να προσευχηθούν στους ελληνικούς Ναούς, και ο παράγοντας αυτός με έναν ιδιαίτερο τρόπο συνδέει τους ανθρώπους. Το γεγονός ότι είμαστε αδέλφια στην πίστη, σε μεγάλο βαθμό καθορίζει την ιδιαίτερη στάση των λαών μεταξύ τους».
Με τη σειρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε τις πολύ καλές αναμνήσεις από προηγούμενες συναντήσεις με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο και είπε: «Τους δύο λαούς τους ενώνουν πολλά. Είμαστε άνθρωποι βαθιάς εμπιστοσύνης ο ένας προς τον άλλον. Εχουμε ένα κοινό σπίτι την Ορθοδοξία.
Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή αξιοσημείωτων δώρων.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου