Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

«Δόξα σοι, Θεέ, ότι δεν εκπληρωσες ορισμένα από τα πιο τρελά όνειρά μου!»


Για παράδειγμα, η μητέρα μου πάντα ονειρευόταν ότι δεν πρέπει να πλένει τα πιάτα και να καθαρίσει ... Και η φίλη  μου ηθοποιός και τραγουδίστρια Λούλα ήθελε να μεταναστεύσει ( «μόνο και μόνο για να βγούμε από αυτη τη καταραμένο  χώρα!»). 
Και η φίλη μου Lenya Zolotarevsky ονειρευόταν να γίνει εξαιρετικά πλούσια. 

Και η όμορφη Ειρήνη ονειρευόταν να μάθει να οδηγεί ένα αυτοκίνητο και να αγοράζει για τον εαυτό σας κάτι σαν το "alfa - Romeo". 

Και έτσι η μητέρα μου υπέφερε από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν ξανά επλυνε τα πιάτα για τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της ούτε καθαριζε το σπίτι, απλά βρισκόταν στο κρεβάτι.

Και  η Λούλα πήγε στο Ισραήλ για  νά ζήσει  εκεί σε ένα κιμπούτς και - από ηθοποιός, τραγουδιστής, χορευτής - πήγαινε κάθε μέρα για φαγητό στην αποψίλωση των δασών για τη συλλογή  κάποιων κλαδιων , και όλο το πάθος της στο  εξωτερικό  και η επιθυμία της για καλλιτεχνική καριέρα  είχε μειωθεί σε μια απλή πρωτοβουλία: στις διακοπές, τραγούδουσε στις γιορτές και  με ένα εκφραστικό τρόπο ενός ηθοποιού, έλεγε τα αστεία. 

Όμως η Λένια Ζολταρέβσκι έγινε εξαιρετικά πλούσια, αλλά απήχθη και απαίτησαν λύτρα γι 'αυτην. Και όταν γέννησε τον γιο της , αρρώστησε και η ίδια η Λενια   πέθανε σύντομα από λευχαιμία. Οι γιατροί είπαν: είναι όλα - από το μεταφερόμενο άγχος.

Η  όμορφη Ειρήνη έμαθε να οδηγεί ένα αυτοκίνητο, αλλά δεδομένου ότι δεν είχε χρήματα, ΠΟΎΛΗΣΕ το  διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων και με  τα χρήματα αγόρασε «Άλφα - Romeo» και με  τα υπόλοιπα  θέλησε να αγοράσει διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο κέντρο. Και τότε ξαφνικά οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων ανέβασαν τις τιμές στην  δε  Ειρήνη σε μια συμπλοκη  έσπασαν το αυτοκίνητο και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να μετακομίσει με τον πρώην σύζυγό της. Έζησε με το νεαρο σύζυγό της και δύο νεαρούς γιους . Και η Ειρήνη πέρασε έξι μήνες στο σπίτι τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκε κάπου. 

Ειλικρινά, μερικές φορές σκέφτομαι: «Δόξα σοι, Θεέ, ότι δεν εκπληρωσες ορισμένα από τα πιο τρελά όνειρά μου!» 

Από το βιβλίο του O. Nikolaeva «Heavenly Fire» και άλλες ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου