Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

BAS_4 : Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓρΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.

 


Τι να πει κάποιος σαν και μένα για τον Άγιο Νεκτάριο. Υπάρχουν άλλοι αρμοδιότεροι να γράψουν έστω ένα κλάσμα των όσων του αρμόζουν, όπως το ωραιότατο άρθρο Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ* .

Είναι συγκλονιστικό να συνειδητοποιείς ότι αυτή η τεράστια μορφή “γεννήθηκε” (~κοιμήθηκε) στους Ουρανούς μόλις πριν 101 χρόνια. Ένας Άγιος που τα είχε όλα : υπομονή και καρτερικότητα, όπως οι Άγιοι των πρώτων αιώνων, γνώσεις και συγγραφή, όπως οι μεγαλύτεροι θεοφόροι πατέρες της Εκκλησίας, κορυφαία ποιμαντική για τους πιστούς και διδαχή για τους ιερωμένους και κυρίως Θαύματα, Θαύματα εν ζωή και Θαύματα μετά την κοίμηση!!! Επειδή αρκετοί δεν έχουν εμβαθύνει στο τι σημαίνουν όλα αυτά, τολμώ να το διατυπώσω με αθλητικά κριτήρια : ο κορυφαίος επιθετικός και κορυφαίος αμυντικός και συγχρόνως το μυαλό και η καρδιά της ομάδας, όλα σε ένα “πακέτο”!

Όμως αυτόν τον Άγιο εν ζωή, που όταν πήγε στο Άγιον Όρος ακόμα και οι αγιορείτες πατέρες σοκαρίστηκαν από την αγιότητά του, τόλμησαν να τον διαβάλουν σατανικά στον κόσμο. Για τους παροικούντας την … Εκκλησία είναι ξεκάθαρο : όποιος έχει αγιότητα διαβάλεται γιατί η διαβολή και το ψέμμα είναι τα δυο όπλα του διαβόλου, από όπου και το όνομά του. Άλλωστε ο Χριστός το δήλωσε πολλαπλά πχ. «ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν… ταύτα πάντα ποιήσουσι υμίν δια το όνομά μου» (Ιωάν.ιε’20).

Ο Άγιος Νεκτάριος όμως πέραν των ορθοδόξων φρονημάτων, είχε και μια υπέρμετρη αγάπη και θαυμασμό για τον Ελληνισμό. Τι έγραψε για το «φρονείν Ελληνικά» : «…η τελείωσις, η ανύψωσις από του υλικού κόσμου προς τον πνευματικόν· ότι ο πνευματικός κόσμος δέον εστί να ζωογονή τον υλικόν κόσμον, ότι το πνεύμα ανάγκη να επικρατήσει της ύλης, ότι οι πνευματικοί νόμοι δέον εστί να ώσιν ισχυρότεροι των φυσικών νόμων».
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…
Αυτό άλλωστε ήταν και το μήνυμα της διδασκαλίας του Χριστού : “μην νοιάζεστε για τα υλικά και την ζωή σας (σημ. Όλοι οι άγιοι θυσίασαν την ζωή τους) αλλά ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ”.

Ο διάβολος δεν διαβάλει ο ίδιος αλλά βάζει τους υποτακτικούς του, ανθρωπάρια υποταγμένα στο κακό, όπως οι τότε ιεράρχες, που κυνήγησαν “σατανικά” τον Άγιο ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Στο περσινό άρθρο μου περιέγραψα τον μοναδικό σατανισμό τους, όταν ακόμα και νεκρό θέλησαν να ξεφτιλίσουν τον ήδη εν ζωή θαυματοποιήσαντα Άγιο > BAS_4 : Όταν “έφαγε πόρτα” ο Άγιος Νεκτάριος!
.
Αυτών είναι απόγονοι πνευματικοί (μάλλον α-πνευματικοί, αφού στερούνται πνεύματος) οι σημερινοί ιεράρχες (η συντριπτική πλειοψηφία), αυτών που ο ένας μας αποκαλεί αμαρτωλούς, ο άλλος δολοφόνους, ο άλλος ανόμους κοκ. Αντί να τιμήσουν την Αποστολική διαδοχή τους και να τελούν εν Πνεύματι Αγίω, όπως τους χαρίτωσε ο Κύριος αυτοί τελούν εν πνεύματι αγΡίω! Τι αίσχος, όταν καταπατούν το «δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε»! Να πετούν την ανείπωτη δωρεάν του Κυρίου στα σκουπίδια;
Στην αρχή της “πανδημίας” οι άγΡιοι ιεράρχες μας είπαν, ότι ο Χριστός παραχωρεί αυτήν την δοκιμασία λόγω την πνευματικής μας κατάπτωσης, ώστε να διορθωθούμε. Αυτό δεν είναι καθόλου λάθος σαν διαπίστωση, άλλωστε ταιριάζει και με την ουσία των προφητειών για την εποχή μας, που λέχθηκαν για να συνετιστούμε και να διορθώσουμε τα πνευματικά μας χάλια. Όμως οι αγΡιοι ιεράρχες όλο αυτό το διάστημα τι έκαναν, τι πρόσφεραν, πόσο ποίμεναν το πλήρωμα της Εκκλησίας; Αντίθετα, σαν νεοφαρισαίοι, συνήργησαν με το πολιτικό ψευτορωμέηκο, ώστε όχι μόνον λιτανείες να μην γίνουν, όχι Χριστούγεννα κι Ανάσταση να μην εορτασθούν, όχι η μνήμη των ηρώων του 1821 (χάρις στο αίμα των οποίων ζούμε ελεύθεροι) να μην τιμηθεί αλλά ούτε καν καθιερωμένες Θείες Λειτουργίες ή και Μυστήρια Εξομολογήσεως να μην γίνονται. Να μην μιλήσω για ποιμαντική … δράμα και κει.

Πέραν αυτών δεν αντέδρασαν στο παραμικρό για τον βίαιο εποικισμό της Ελλάδας και κυρίως στον βιαιότερο αποχριστιανισμό της χώρας μας, την οποία αυτοί φταίνε, που άφησαν ακατήχητη, ώστε να μην γνωρίζει ο Έλληνας σήμερα τι σημαίνει Χριστός ούτε καν Ελλάδα, που ο Άγιος Νεκτάριος ύμνησε μοναδικά!

ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ;
Έρχονται σήμερα οι αγΡιοι ιεράρχες όχι απλά να μας πουν αλλά να μας επιβάλλουν ότι με ένα ΥΛΙΚΟ μέσον θα διορθώσουμε ένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα! Καταλάβατε τι λένε;
Με ένα ΥΛΙΚΟ θα διορθώσουμε ένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ …
Μόνο βαζιβουζούκοι θα μπορούσαν να εκπορδίσουν τοιαύτην μαλ@κίαν.
Τι στα κομμάτια, παιδάκι του δημοτικού το καταλαβαίνει… Τόσο τους έχει πάρει τα μυαλά ο διάολος ή τόσο ακατήχητοι είναι, που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το υλικό από το πνευματικό;

ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΒΑΖΙΒΟΥΖΟΥΚΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ.
(Εξαιρώ τον σεβασμιώτατο πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιον, που μόνον αυτός στον Ελλαδικό χώρο τους τα είπε, τολμώντας να αναφέρει το αφεντικό τους και να τους αφορίσει).
Εκεί λοιπόν τους ξεμπροστιάζει ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, αποδεικνύοντάς τους ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει πνευματικός κόσμος… :
«…η τελείωσις, η ανύψωσις από του υλικού κόσμου προς τον πνευματικόν· ότι ο πνευματικός κόσμος δέον εστί να ζωογονή τον υλικόν κόσμον, ότι το πνεύμα ανάγκη να επικρατήσει της ύλης, ότι οι πνευματικοί νόμοι δέον εστί να ώσιν ισχυρότεροι των φυσικών νόμων».
Απορώ δε με ιερείς, που τα βλέπουν, τα κατανοούν και δεν μιλούν. Ποιά υπακοή τσαμπουνάτε; Χειροτονηθήκατε να φυλάτε τον Λόγον του Θεού, όχι να υπακούτε τις πορδές του διαβόλου. Και δεν μπορείτε να μου λέτε “έχουμε οικογένεια να θρέψουμε” ενώ πριν μου λέγατε να γίνω μιμητής των Αγίων! Δοκιμάσατε να προσευχηθείτε, να ζητήσετε Θεία Ευλογία και να θυσιαστείτε για Εκείνον, ορθοτομώντας την Αλήθειαν ή μόνο κούφια φιλολογικά μας κατηχείτε;
«Ὅταν οἱ Θεῖοι νόμοι ὑβρίζονται καί ἐμεῖς διατελοῦμε ἐν σιγῇ καί ἀδιαφορία, τότε, ἡ κόλαση μᾶς περιμένει» (Αγ.Ιωάννης Χρυσόστομος)
Άγιε Νεκτάριε, πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών!

BAS_4

ΥΓ-Δείτε κάτι ζώα, πόσο περισσότερο χρησιμοποιούν την Φύση (τον Θεό δηλαδή) από τους λεγάμενους >
https://www.brighteon.com/ca3c6a15-ae2c-4e0a-98b8-63e979d34afa
και μια πονηρή “αγγελία γνωριμίας” >


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου