Για τη στήριξη της εκκλησίας στο ζήτημα του εμβολιασμού μίλησε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος σε συνέντευξή του.

«Έχουμε μια δαιμονοποίηση ενός θέματος που δεν έχει να κάνει με την πίστη και την εκκλησία. Πίσω από αυτούς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους καθοδηγούν. Αυτοί οι άνθρωποι δυσφημούν την εκκλησία στη ζωή των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης στο Mega.

«Μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις των ιερέων που έχουν δαιμονοποιήσει το ζήτημα. Η πλειοψηφία των ιερέων και των πιστών τηρούν τα μέτρα. Η ευθύνη δεν είναι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους. Ο ιερέας πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα και να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, άνθρωποι της εκκλησίας έχασαν τη ζωή τους από τα fake news του διαδικτύου. «Πρέπει να είμαστε δύσπιστοι σε όσα γράφονται στο διαδίκτυο. Χάσαμε ανθρώπους της εκκλησίας μόνο και μόνο επειδή έγραφαν στο διαδίκτυο “μην κάνετε το εμβόλιο”».


«Με την υποχρεωτικότητα έχω ένα θέμα. Προτιμώ την πειθώ. Παροτρύνω τους ιερείς μου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Θα επιμείνω. Θα προσπαθήσω να τους πείσω. Θέλω η απόφαση να είναι δική τους», πρόσθεσε.

cnn.gr