Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ο Ακάρ αντικαταστάτης του Ερντογάν με απόφαση του Συμβούλιο Ασφαλείας! Κ.Αδάμ.

ΣΧΟΛΙΟ : Η πτώση του Ερντογάν ξεκίνησε και αυτό είναι το πρώτο φως στο τούνελ.Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αναμένουμε μεγάλες εξελίξεις σε μεταναστευτικό και κοινωνία.Το υπόλοιπο του 2021 μαζί με το 2022 θα έχουμε εκπληρώσεις προφητειών.Εχει δρομολογηθεί το Παλαιστινιακό και το Ιράν.

Της Κύρας Αδάμ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε πριν 15 ημέρες και αποφάσισε ύστερα από εισήγηση του Προέδρου Τ.Ερντογάν να εκχωρήσει προεδρικές αρμοδιότητες στον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στην περίπτωση που ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του για ορισμένο διάστημα.

Η απόφαση αυτή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση και την πορεία υγείας του Προέδρου Ερντογάν , ο οποίος προληπτικώς και μετα από την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δείχνει να θέλει να αποτρέψει οποιαδήποτε  περίπτωση δημιουργίας κενού  στη διακυβέρνηση της χώρας , αλλά και στην ηγεσία του κόμματος του , καθώς η Τουρκία θα βρεθεί  σε προεκλογική περίοδο.

Ο εν δυνάμει – αν , όποτε και για οποιοδήποτε διάστημα χρειαστεί- αντικαταστάτης του Ερντογάν, Χ Ακάρ, επιλέγει από το ΕΣΑ λόγω της μεγάλης εμπειρίας του σε στρατιωτικά θέματα , ( ως ΓΕΕΘΑ ο Ακάρ συμμετείχε σε επιχειρήσεις στη Συρία, στο Ιράκ και εναντίον των Κούρδων), ενώ είναι ιδιαίτερα σκληροπυρηνικός  απέναντι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες απολύτως αξιόπιστες πηγές , ο κ Ακάρ μετά την επιλογή του ως πιθανού  και ανά περίπτωση αντικαταστάτη του Τ. Ερντογάν, απευθυνόμενος στα μέλη του ΕΣΑ  δεσμεύθηκε ότι στην περίπτωση « που το παρακάνουν οι Έλληνες» τότε ο ίδιος προτίθεται να  μην επιτρέπει σε ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη « να περνούν τον 23ο μεσημβρινό» ( δηλαδή στο ύψος της Αγχιάλου), διαφορετικά «θα καταρρίπτονται».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χ. Ακάρ είναι αυτός που αιτιολόγησε εγγράφως και επισήμως την σκεπτικό της αγοράς των S 400,» για να αντιμετωπιστεί μια εχθρική Πολεμική Αεροπορία» δηλαδή η ελληνική Π.Α. ενώ δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι όσα αεροσκάφη και αν αγοράζει η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους τουρκικούς S-400.

Στις αρχές της εβδομάδας  οριστικοποιήθηκε επισήμως η αγορά από την Τουρκία επιπλέον 4 συστημάτων S 400 τα οποία θα παραδοθούν άμεσα στην Άγκυρα.

militaire.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου