Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνακόβης.

 

Η Αδελφότης της Ι.Μ. Βαρνακόβης,

ορμωμένη εξ όσων ανευθύνως και αυτοβούλως διασπείρονται και παρερμηνεύονται μέσω του διαδικτύου προκαλώντας σκανδαλισμό και διχασμό των ψυχών, επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος ανέκαθεν περιβάλλει την Αδελφότητα της Ι. Μονής μας, με πατρική αγάπη και ενεργό ενδιαφέρον διά την εύρυθμη λειτουργία της και την πνευματική της ανέλιξη. Η αρχιερατική του ευχή αποτελεί δι' ημάς πηγή Χάριτος, δυνάμεως και αγιασμού.


Αναφορικώς δε με την ακολουθία της ενθρονίσεως της νέας Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βαρνάκοβας, ο σεβαστός Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος π. Νεκτάριος, ενήργησε ως ο ορισθείς υπό του Σεβασμιωτάτου τελετάρχης, ως είθισται και σε πανηγύρεις άλλων Ι. Μονών της περιφερείας μας.


Η παρουσία των δύο μοναστικών αδελφοτήτων τις οποίες πνευματικώς καθοδηγεί, τόσο της Ανδρώας, όσο και της Γυναικείας, αποτελούσε -όπως κάθε χρόνο άλλωστε- φιλάδελφο συμμετοχή στον χαρμόσυνο εορτασμό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή μας.

Ευχόμεθα "η εν Βαρνακόβη ακοίμητος πρέσβειρα.......και κόσμου Άνασσα " να μας δωρίζει δια των πρεσβειών Της τo μέγα έλεος.


Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνακόβης.

ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου