Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΑΙΣΧΟΣ!!!!! Κρήτη: Εκκλησία μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο – Τι δήλωσε ο ιερέας.

 


 Μια εκκλησία στην Κρήτη θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, έπειτα από πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών, μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχαρνών.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε Εκκλησία.

Κρήτη Εκκλησία Εμβολιασμός

«Σκοπός είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι εναντίον, ότι ενδιαφέρεται και για την πνευματική και για τη σωματική υγεία» δήλωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης.

«Το Ευαγγέλιο λέει “φύλαξε το σώμα σου ως καθαρτήριο της ψυχής”. Είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε την υγεία του σώματός μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να σαμποτάρει την επιστήμη, η θεολογία με την επιστήμη πρέπει να συνεργάζονται» τονίζει ο ιερέας.

Η συγκεκριμένη ιδέα ξεκίνησε όταν ο πατήρ Ανδρέας συναντήθηκε τηλεοπτικά με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη.

«Εδώ και καιρό ψάχνουμε μια τέτοια σημειολογική διαδικασία, να δώσει τον τόνο της συμβολής της Εκκλησίας στους εμβολιασμούς, διότι μια μικρή μερίδα ιεραρχών και παπάδων αντιστρατεύονται» σημειώνει ο κ. Τζανάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα.

oparlapipas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου