Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Πού Χάθηκες Ιερώνυμε;Του Παναγιώτη Αποστόλου - Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*Ουφ, τρόμαξα να σε γνωρίσω Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμε με αυτήν την μάσκα στο πρόσωπο! Πού χάθηκες τελευταία;


Μου είπαν πως έτρεχες μαζί με τους άλλους εμβολιασμένους Ιεράρχες σε συμπαράσταση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές!


Όπως ο Χριστός, που έτρεχε και περιέθαλπε τους φτωχούς και κατατρεγμένους! Που έγινε εκείνος φτωχός για να γίνουμε εμείς πλούσιοι!


Ο Χριστός είπε “ο έχων δυο χιτώνες να δίνει τον ένα”! Δεν είπε να δίνεται μια κλωστή από τον δεύτερο!


Στην εποχή της νιότης μου Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμε, τα παιδιά είχαν μεγάλη ευσέβεια και αγάπη για τους Ιερείς. Φιλούσαν ευλαβικά το καθαρό τους χέρι και έπαιρναν την ευλογία τους!


Σήμερα, ειδικότερα στην μετά Χριστόδουλο εποχή, πόσοι νέοι εμπιστεύονται τους Ιερείς; Πόσοι νέοι φιλούν ευλαβικά το χέρι τους;


Και γι΄ αυτό την κύρια ευθύνη την έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και οι συν αυτώ νεοφιλελεύθεροι και κοσμικοί Μητροπολίτες!


Αν ερχόταν πάλι σήμερα ο Χριστός στη γη, θα αναφωνούσε για άλλη μια φορά: Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!


Και θα έπαιρνε πάλι το φραγγέλιο για να εκδιώξει από τον Οίκο του Θεού τους εμπόρους της Ορθόδοξης πίστης μας!!

ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου