Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Ο Σεβ. Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος σταμάτησε την βόλτα της Αμάλ κάτω από τα Άγια Μετέωρα! Οι άλλοι Μητροπολίτες θα μιλήσουν;

 


Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Κάνω συχνά κριτική στους Αρχιερείς μας, με  καλόπιστη διάθεση πάντα. Θέλω να προλαβαίνω τα χειρότερα και γιαυτό πολλές φορές γίνομαι δυσάρεστος. Αλλά καλύτερα να τα γράφω εγώ που κάτι παραπάνω ξέρω για τα θέματα της Εκκλησίας μας  παρά οι απέξω που περιμένουν τους Ιεράρχες μας στη γωνία για να βρουν μια αφορμή και να τους εξουθενώσουν.
 Ωστόσο υπάρχουν  Μητροπολίτες από την νεότερη  γενιά,οι οποίοι  έχουν βαλθεί να μας ξαφνιάζουν  ευχάριστα.
Ένας εξ’ αυτών είναι και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος πρώτος αντέδρασε, πρώτος από τους Μητροπολίτες μας , για την διεθνή δράση «The Walk -To ταξίδι» και τις λιτανείες που επιχειρεί το κατασκευασμένο έκτρωμα του Οικουμενισμού, η Αμάλ!!!
Ο Σεβ. Σταγών  διαφωνεί να έρθει στην Μητροπολιτική του Περιφέρεια, το δόλωμα του Ισλάμ με την ανθρώπινη και ταλαιπωρημένη δήθεν φάτσα του, για να “τσιμπήσουνε” οι πολίτες για την ταλαιπωρία των λαθρομεταναστών, στην Πατρίδα μας!Αλλά και να σφυγμομετρήσουν   την κοινή γνώμη με την περιοδεία αυτή.
Ο Σεβ. Σταγών κ. Θεόκλητος απέστειλε άμεσα προς τον Δήμαρχο της Καλαμπάκας επιστολή και του ζητά να μην επιτρέψει τον ερχομό αυτού του δολώματος, στην επαρχία του…!!!
Το είχε πράξει πριν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος,  φίλος κ. Γιάννης Μπουτίνας- κάτοικος Καλαμπάκας,ο οποίος με άρθρο του υπό τον τίτλο: «ΜΕΤΕΩΡΑ είμαστε… πότε πια θα το καταλάβετε;;;;..» ζητά από τις αρχές του νομού να απαγορεύσουν την περιοδεία της Αμάλ στο Νομό. Οι πληροφορίες λένε ότι το απέτρεψαν και η Αμάλ θα καθίσει στα αυγά της.
Επιτέλους αντίσταση! Μια αντίσταση ειρηνική, αλλά ζωτικής σημασίας και εθνικής βαρύτητας. Περιμένουμε και από τους άλλους Μητροπολίτες να φωνάξουν ένα βροντερό ΟΧΙ, σ’ αυτήν την… επέλαση ιδεών και ηθών ξένων προς τον λαό μας. Ο άγιος Σταγών είναι σαφής: «Δεν επιτρέπουμε την πραγματοποίηση και κινηματογράφηση αναλόγων δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, αλλά και σε κάθε άλλο περιβάλλοντα θρησκευτικό  χώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σταγών και Μετεώρων, καθώς δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής». 
Επιπλέον, δεν λησμονεί να υπενθυμίσει στους ιθύνοντες ότι βρισκόμαστε εν μέσω κάποιων περιοριστικών μέτρων ένεκα κορονοϊού, τα οποία πρέπει να τα σέβονται όλοι ανεξαιρέτως και να μην ζητούν μόνο από την Εκκλησία πλήρη συμμόρφωση σε όλα.
Απαγόρεψαν να γίνουν οι λιτανείες της Παναγιάς μας και επιτρέπουν να παρελαύνουν τα ξόανα! Φτάνει πια τόση υποκρισία! Στοιχειώδης ανδρισμός επιβάλει ευθύτητα και ντομπροσύνη! 
Πέστε το μας απλά και καθαρά, όπως το νιώθετε, κύριοι της Κυβέρνησης:
 «Δεν την θέλουμε την Εκκλησία! Μισούμε την Ορθοδοξία! Δεν επιθυμούμε να εμπλέκονται στις κρατικές μας εκδηλώσεις οι παπάδες!»…
Τολμήστε κύριοι Πολιτικοί, κυβερνώντες και μη, να εκφραστείτε όπως νιώθετε!Και να είστε βέβαιοι ότι θα πάρετε από τον λαό μας  την απάντηση που σας αξίζει, γιατί κι εμείς θα έχουμε πράξει όπως νιώθουμε το χρέος μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου