Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Επίθεση στην Ιερά Μονή του Φρέατος του Ιακώβ – Κινδύνεψε ο γέροντας Ιουστίνος Μάμαλος. (Φωτ.).

Ακόμα μια επίθεση δέχτηκε η μαρτυρική Ιερά Μονή του Φρέατος του Ιακώβ και ο γέροντας Κερκυραίος Ιουστίνος Μάμαλος που παραμένει εκεί, άγρυπνος φύλακας του προσκυνήματος.
















Τον τελευταίο χρόνο η Ιερά Μονή έχει ήδη δεχθεί τρεις επιθέσεις από φανατικούς μουσουλμάνους, με την τελευταία να έχει σημειωθεί πριν από λίγες ώρες.

Κατά την πρώτη επίθεση απώτερος σκοπός ήταν η κλοπή αντικειμένων από τον αύλειο χώρο της Μονής (ασημένιων καντηλιών που είχαν αφεθεί εκεί για καθαρισμό κι άλλων αντικειμένων αξίας ως και αρχαίων αγαλματιδίων). Ευτυχώς σε αυτή την εισβολή στη Μονή ο Γέροντας πρόλαβε και κάλεσε στο τηλέφωνο συνεργάτη του στο Μοναστήρι και γλύτωσε τα χειρότερα: την είσοδο των αλλοθρήσκων στο χώρο εγκαταβίωσής του, με ό,τι συνέπεια θα είχε αυτό.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στα τέλη του μηνός Ιουλίου. Φανατικοί μουσουλμάνοι και πάλι έγραψαν και διέγραψαν με «Χ» το σημείο του σταυρού στον εξωτερικό τοίχο της Μονής κι έριξαν πέτρες κι άλλα αντικείμενα στην αυλή. Η ρίψη των αντικειμένων αυτών είχε ως αποτέλεσμα να πάθει σημαντική βλάβη η στέγη κτιρίου που υπάρχει στον αύλειο χώρο και που πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί για να μην εισχωρήσουν στο κτίριο τα νερά από τις βροχές του χειμώνα.

Η τρίτη έγινε πριν από λίγες ώρες, όταν επιτέθηκαν με μπογιές και πέτρες στην είσοδο της Μονής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Hlektra.gr, η παλαιστινιακή κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να προστατέψει την Μόνη και τον γέροντα Ιουστίνο Μάμαλο.

Διαβάστε μία συγκλονιστική μαρτυρία που έχει καταγραφεί από πιστή: https://www.orthodoxianewsagency.gr

Επίθεση στην Ιερά Μονή του Φρέατος του Ιακώβ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Επίθεση στην Ιερά Μονή του Φρέατος του Ιακώβ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Επίθεση στην Ιερά Μονή του Φρέατος του Ιακώβ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Επίθεση στην Ιερά Μονή του Φρέατος του Ιακώβ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Επίθεση στην Ιερά Μονή του Φρέατος του Ιακώβ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πηγή: https://www.hlektra.gr

corfutvnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου