Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

BAS_4 : ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΠΠΟΥΛΗ !

 Είναι γνωστόν ότι οι περισσότεροι πατέρες της Ορθοδοξίας (αυτοί δηλαδή που μίλησαν εν Πνεύματι Αγίω) είναι Έλληνες.











Κάποιοι όμως από αυτούς μίλησαν ιδιαίτερα για τον Ελληνισμό. Πρώτη από όλους η Αγία Αικατερίνη, η Πάνσοφος, η Νύμφη του Χριστού, που έχει καταχωρηθεί σαν αυτή που απέδειξε την συνάφεια Ελληνισμού με Χριστιανισμό. Ο Μέγας Βασίλειος, έχοντας σπουδάσει στην κοιτίδα της κλασσικής παιδείας, στην Αθήνα, μίλησε επίσης υπέροχα για τον Ελληνισμόν κι έβαλε το δικό του τεράστιο θεμέλιο στο οικοδόμημα της Ελληνορθοδοξίας. Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης έγραψε υπέροχα λόγια περί Έλληνος κι Ελληνισμού. Ο Όσιος γ.Παϊσιος, ο δικός μας άγιος, ο σημερινός, που τόσοι και τόσοι σημερινοί Έλληνες τον συνάντησαν κι άλλαξε τις ζωές τους προς το καλύτερο, είπε τόσα και τόσα για τον Ελληνισμό. Ξέχασα κάποιον;

Ο μέγας Πατροκοσμάς, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Ισαπόστολος, ο άγιος που κουβάλησε μόνος του τον Ελληνισμό μέσα στα σκοτεινά 400 χρόνια της ισλαμοκρατίας, αυτός που έβαλε το πνευματικό λιθάρι για την Παλλιγενεσία του Ελληνικού Έθνους κι ακόμα μέχρι σήμερα φωτίζει με ελπίδα και Πίστη τα Ελληνικά όνειρα. Αυτός που όργωσε την Ελλάδα κι ανύψωσε σε χρόνια τρόμου το καταρρακωμένο ηθικό του Έλληνα, που τον εμψύχωσε και τον παρότρυνε να μιλήσει Ελληνικά και να αφήσει τις άλλες γλώσσες που του επέβαλαν. Η Επανάσταση του 21 ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό με τον Ορθόδοξο λόγο και την Ορθόδοξη ζωή του. Ένας φωτοφόρος Απόστολος, που προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει την αναγνώριση, που του αξίζει αλλά θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα αναδειχθεί σε πρωτοκλασσάτο άγιο (σε κοσμικά πλαίσια εννοώ – τα πνευματικά μόνον ο Χριστός γνωρίζει).

Δεν είμαι άξιος να μιλήσω θεολογικά γι αυτόν. Υπάρχουν τόσοι αρμοδιότεροι (πχ. Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
& ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ). Αυτό που θέλω είναι να του πω :

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΠΠΟΥΛΗ, που μέχρι σήμερα φωτίζεις τις ελπίδες του έθνους μας κι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΠΠΟΥΛΗ, για όσα με βοήθησες δια των πρεσβειών σου!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΙΕ!

Άγιε Κοσμά, πρέβευε υπέρ ημών στον Χριστό να μας φωτίσει το σκότος!

Για όσους αγωνιούν μην χάσουν τα κεκτημένα είπε ο Πατροκοσμάς :
“Θα σας βάλουν φόρους και φόρους, μέχρι και τα πορτοπαράθυρα θα φορολογήσουν
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ”
ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ!

Γιατί ο Πατροκοσμάς μίλησε για τους πιστούς στον Χριστό.
Οι άλλοι ας κάνουν συμβόλαιο με τον Μωάμεθ, τον Αλλάχ και τον άλλο τον μαύρο τον βρωμερό!

«Ὅλες οἱ πίστες εἶναι,ψεύτικες, κάλπικες, ὅλες τοῦ διαβόλου. Μόνον ἡ πίστις τῶν εὐσεβῶν καὶ Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν εἶναι καλὴ καὶ ἁγία. Ἐμεῖς οἱ εὐσεβεῖς καὶ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ τὴν Ἁγίαν Τριάδα πιστεύομεν, δοξάζομεν καὶ προσκυνοῦμεν. Αὐτὴ εἶναι ὁ ἀληθινὸς Θεὸς καὶ ἔξω ἀπὸ τὴν Παναγίαν Τριάδα ὅσοι λέγονται θεοὶ εἶναι δαίμονες…» (†Ἅγ.Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς)

Ο Ἅγιος τοῦ “Ποθούμενου”, μᾶς δείχνει τὴν πορεία τοῦ ἀγώνα μας…
«Τοῦτο σᾶς λέγω καὶ σᾶς παραγγέλω·
κἂν ὁ οὐρανὸς νὰ κατεβῆ κάτω, κἂν ἡ γῆ νὰ ἀνεβῆ ἐπάνω,
κἂν ὅλος ὁ κόσμος νὰ χαλάση, σήμερον, αὔριον,
νὰ μὴ σᾶς μέλλη τί ἔχει νὰ κάμη ὁ Θεός.
Τὸ κορμί σας ἂς τὸ καύσουν, ἂς τὸ τηγανίσουν·
τὰ πράγματά σας ἂς σᾶς τὰ πάρουν· μὴ σᾶς μέλλει·
δώσατέ τα· δὲν εἶνε ἰδικά σας.

Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζονται.
Αὐτὰ τὰ δυὸ ὅλος ὁ κόσμος νὰ πέση, δὲν ἠμπορεῖ νὰ σᾶς τὰ πάρη, ἐκτὸς καὶ τὰ δώσετε μὲ τὸ θέλημά σας.
Αὐτὰ τὰ δυὸ νὰ τὰ φυλάγετε, νὰ μὴ τὰ χάσετε.

Τώρα, ἀδελφοί μου, τί σημεῖον καρτεροῦμεν;
Δὲν καρτεροῦμεν ἄλλο παρὰ πότε νὰ λάμψῃ ὁ Πανάγιος Σταυρὸς εἰς τὸν οὐρανὸν περισσότερον ἀπὸ τὸν ἥλιον καὶ νὰ λάμψῃ ὁ γλυκύτατός μας Ἰησοῦς Χριστὸς καὶ Θεὸς ἑπτὰ φορὰς περισσότερον ἀπὸ τὸν ἥλιον, μὲ χίλιες χιλιάδες καὶ μύριες μυριάδες Ἀγγέλους, μὲ δόξαν θεϊκήν.»
…«Ἡ Ῥωμανία Νικᾶ»…
Ἡ ἀντίστροφη μέτρηση…τερματίζεται…
,,,ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΞΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,,,
ΗΓΓΙΚΕΝ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ.

BAS_4

ΥΓ-Πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το έργο του Εθνομάρτυρα Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το γνωρίζουμε χάρις στις άοκνες προσπάθειες του μακαριστού πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, ενός από τους τελευταίους πραγματικούς Επισκόπους και Μητροπολίτες της Ελληνικής Εκκλησίας. Χωρίς τις προσπάθειες αυτού, ελάχιστα θα ξέραμε για τον μεγάλο Εθνομάρτυρα. “Ευχαριστούμε μακαριστέ Αυγουστίνε κι εύχομαι γρήγορα άγιος πλάι στον Άγιο Κοσμά, που τίμησες. Άλλωστε σιγά-σιγά αναδεικνύεσαι σε προφήτη, χάρις στις καταγεγραμμένες προρρήσεις σου, που ήδη πραγματώνονται”. Αξίζει να μάθετε για το έργο ενός επίσης μεγάλου Έλληνα, που το σημερινός προδοτικός πολιτειακο-εκκλησιαστικός ξεφτιλο-θίασος επιχειρεί να αποκρύψει.

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου