Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Άγνωστη η λέξη Χριστούγεννα στην Αλβανία

Στην χώρα που κατά την τελευταία απογραφή παρωδία του 2011 εξαφάνισε το ποσοστό των Ορθοδόξων Χριστιανών της, η λέξη Χριστούγεννα σκοτώνει τα αυτιά, τα μάτια και το μυαλό των Αλβανών.Άγνωστη η λέξη Χριστούγεννα στην Αλβανία
Είναι μια χώρα που τον Άγιο Βασίλη τον αποκαλούν «Γέροντας του νέου έτους» και το διακοσμημένο χριστουγεννιάτικο δέντρο αφιερώνετε στην τελευταία μέρα του χρόνου.

Οι Αλβανοί, που στην πλειονότητα τους είναι μουσουλμάνοι, ενώ η χώρα γεωγραφικά ανήκει στην Ευρώπη, καμουφλαρισμένοι "γιορτάζουν" με τα χριστιανικά σύμβολα και αντικαθιστούν τα Χριστούγεννα με μια γενική ορολογία "Διακοπές του νέου έτους".
Στα Τίρανα πουθενά δεν βλέπεις να γράφουν «Καλά Χριστούγεννα», ούτε τουλάχιστον προς σεβασμό στην χριστιανική κοινότητα της χώρας απεναντίας παντού διαβάζεις την ευχή «Καλές Διακοπές».      http://www.himara.gr/epikairotita/4964-agnosti-i-leksi-xristougenna-stin-alvania
Λαγός ή όπως λέει ο λαός "βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντεξι"; Ανοιχτό άφησε το ζήτημα δικαιώματος τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος μιλώντας στην επιτροπή για το σύμφωνο συμβίωσης. 
Ξεκαθάρισε πάντως πως το παρόν νομοσχέδιο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, αλλά από ότι φαίνεται άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τα καλά! Και το ζήτημα είναι αν είναι ενημερωμένη η Εκκλησία για κάτι τέτοιο. Γιατί στην πρόσφατη συνέντευξή του από τη Γερμανία ο Αρχιεπίσκοπος είχε πει πως «Με τον Τσίπρα έχουμε συμφωνήσει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με συνεννόηση». Αλλά εδώ μια με την Αναγνωστοπούλου, μια με τον Φίλη, μια τώρα με τον Παρασκευόπουλο φαίνετια πως καθένας στην κυβέρνηση κάνει ότι του καπνίσει!!!!! 
Εκτός και αν ο Παρασκευόπουλος είναι "λαγός" για να μετρήσει αντιδράσεις...
Σε κάθε περίπτωση εμείς παραπέμπουμε στα λόγια του Αρχιεπισκόπου κατά την εισήγησή του στην πρόσφατη Ιεραρχία του Οκτωβρίου:
«Εάν όμως υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν, όπως ψιθυρίζεται ζωηρά, στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της ιστορίας και των παραδόσεών μας, το ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, την περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνηση του από αιώνες πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και των ιερών μας˙ αν όλα αυτά είναι μέσα στα «προαπαιτούμενα» (πράγμα ακατανόητο) τότε η Ιεραρχία, ο κλήρος, ο ευσεβής και πιστός ελληνικός λαός, θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη οχυρά».
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/item/9127#sthash.7I00wq1X.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου