Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ : «Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ»


Ο Τούρκος ιστορικός και η κάθοδος των Ρώσων
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για όσους δεν το γνωρίζουν, την διάλυση της Τουρκίας δεν την προφήτεψαν μόνο οι Άγιοι Γέροντες της Ορθοδοξίας άλλα και πολλοί… επώνυμοι Τούρκοι! Είναι αλήθεια ότι εδώ και καιρό επώνυμοι Τούρκοι είχαν προειδοποιήσει ότι τα γεγονότα θα τους ξεπεράσουν και ότι οι εξελίξεις θα φέρουν την Ρωσία στα Στενά, ενώ η χώρα τους θα διαλυθεί με την αλαζονική και καταστροφική πολιτική που ακολουθεί. Τώρα με τις τελευταίες εξελίξεις αυτό το άγχος του διαμελισμού της Τουρκίας επανέρχεται όπως φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο. Αλλά ας δούμε αυτές τις…τουρκικές προειδοποιήσεις.
Τον Μάρτιο του 2014, δηλαδή πολύ πριν ξεσπάσει η μεγάλη κρίση με την Ρωσία, ο πολύ γνωστός Τούρκος ιστορικός, Halık İnalcık, είχε δηλώσει ότι η επαναφορά της χερσονήσου της Κριμαίας στην Ρωσία μετά την γνωστή κρίση που είχε ξεσπάσει στην Ουκρανία, ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα για την αναμενομένη κάθοδο και κατάληψη από τους Ρώσους του Βοσπόρου και στη συνέχεια των στενών του Ελλησπόντου, γεγονότα που θα έχουν σαν συνέπεια την διάλυση της Τουρκίας. Ο Halık İnalcık επισήμανε τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η Τουρκία από αυτές τις εξελίξεις και ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει σαν βασικό στόχο την ίδια την Τουρκία και την παρουσία της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα και κυρίως στην τουρκική κυριαρχία των Στενών και του Βοσπόρου.
Όπως τόνισε ο Τούρκος ιστορικός στις δηλώσεις του, ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι η Κωνσταντινούπολη, η τσαρίδα των πόλεων και ο Βόσπορος, το παλιό όνειρο των Ρώσων από την εποχή των Τσάρων. Ο Halık İnalcık έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκία, καταλήγοντας πως μια Τουρκία που σπαράσσεται από έντονες εσωτερικές και διασπαστικές κρίσεις θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Οι εξελίξεις μάλιστα, όπως υποστήριξε, θα είναι ραγδαίες μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα οδηγήσουν στην διάσπαση της χώρας.
Παράλληλα ένας άλλος γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, ο Ruşen Çakir, της τουρκικής εφημερίδας Vatan, είχε γράψει τότε ένα άρθρο που είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο, «Korkutan Senaryo», δηλαδή, «Τρομακτικό Σενάριο», που αναδημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα MilliGazete. Στο άρθρο αυτό ο αρθογράφος υποστήριξε ότι η Τουρκία οδηγείται σε μια πολύ σκληρή σύγκρουση που μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε πολυδιάσπαση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή ενώ είναι σε εξέλιξη πολύ σημαντικά ζητήματα. 656935
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ένα άλλο επώνυμο και πολύ γνωστό πρόσωπο στην Τουρκία βγήκε δημόσια να διακηρύξει ότι η χώρα του αναμένεται να διασπαστεί τα επόμενα χρόνια με όλες τις φοβερές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Πρόκειται για τον πολύ γνωστό και παλαίμαχο εθνικιστή Τούρκο δημοσιογράφο, τον Fatih Altaylı της εφημερίδας Habertürk, ο οποίος εκτός από την αρθογραφία του στην εφημερίδα έχει και πολιτική τηλεοπτική εκπομπή στο ομώνυμο ειδησεογραφικό τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι.
Ο Fatih Altaylı σε ένα τότε άρθρο του «φωτιά», υποστήριξε ότι έχουν αρχίσει οι μη αναστρέψιμες διαδικασίες διάσπασης και διαμελισμού της Τουρκίας, στην αρχή το λιγότερο σε δυο κομμάτια. Η αρχή αυτής της διαδικασίας που μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα χρόνια, όπως υποστήριξε ο Τούρκος αρθρογράφος, γίνεται με την ντεφάκτο δημιουργία ανεξαρτήτου κουρδικού κράτους το οποίο είναι μια από τις «παράπλευρες επιπτώσεις» των πολεμικών συγκρούσεων με τους Τζιχαντιστές.
Όλα αυτή πριν από την σημερινή κρίση με την Ρωσία! Φαίνεται πως κάτι ήξεραν όλοι αυτοί οι επώνυμοι Τούρκοι και ίσως… είχαν διαβάσει τον Άγιο Παΐσιο!
Rysıa nın asıl hedefi boğazlar ve İstanbul = Ο βασικός στόχος των Ρώσων τα Στενά και η Κωνσταντινούπολη.
Türkiye 10 yıl içinde bölüncek = Η Τουρκία σε 10 χρόνια θα διαμελιστεί.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr              http://nikosxeiladakis.gr/%ce%b5%cf%80%cf%89%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b7-%ce%ba%cf%89%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου